Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KRO overweegt juridische stappen tegen RTL en Talpa om Boerenbruiloft

    De KRO is op zijn zachtst gezegd niet blij met het plan van RTL Nederland en Talpa om een eigen variant op het succesvolle KRO-programma Boer Zoekt Vrouw te maken
    Jarco Kriek
    5 juni 2011
    comments 0
    KRO overweegt juridische stappen tegen RTL en Talpa om Boerenbruiloft

    De KRO is op zijn zachtst gezegd niet blij met het plan van RTL Nederland en Talpa om een eigen variant op het succesvolle KRO-programma Boer Zoekt Vrouw te maken. Het sluit juridische stappen dan ook niet uit.

    Hoewel er op dit moment nog niet veel inhoudelijk over het programma Boerenbruiloft bekend is lijkt het er sterk op dat RTL zijn eigen versie van Boer Zoekt Vrouw wil gaan maken. Dit KRO-programma is de afgelopen jaren – naast voetbalwedstrijden en speciale evenementen – het best bekeken televisieprogramma in Nederland. Het afgelopen seizoen kijken er op sommige momenten zelfs rond de 5 miljoen mensen naar dit programma.

    RTL zoekt voor Boerenbruiloft jonge vrijgezelle boeren die een vrouw zoeken die weet waar ze aan begint en die tevens ook houdt van het boerenleven. In het programma mag de vrijgezelle boer 12 vrouwen uitkiezen die hij gedurende het programma beter leert kennen. Uiteindelijk blijft er één – voor hem meest ideale – vrouw over. Daarbij wordt niet uitgesloten dat dit aan het einde van de negendelige serie daadwerkelijk tot een officiële bruiloft kan gaan uitmonden.

    In De Telegraaf laat KRO-directeur Taco Rijssemus duidelijk blijken niet erg gecharmeerd van de plannen rond het RTL4-programma Boerenbruiloft te zijn: "Het lijkt erop dat RTL schaamteloos probeert mee te liften op het succes van KRO's Boer Zoekt Vrouw. We zullen RTL hier zeker op aanspreken. Afhankelijk van hun antwoorden beraden wij ons over juridische stappen.” Talpa is volgens eigenaar John de Mol op verzoek van RTL Nederland gaan nadenken over datingshows en toen kwam uiteindelijk het idee van Boerenbruiloft uit de bus.

    De Mol in De Telegraaf hierover: "Het is zeker geen kopie, maar in de huidige tv-wereld is het wel zo dat er alternatieven verschijnen als iemand een succes heeft. Dat zagen wij tien jaar geleden al gebeuren bij het door mij bedachte Big Brother, dat zie je ook bij de talentenjachten. In een genre zijn bepaalde formules mogelijk, maar het decor van De Boerenbruiloft is inderdaad hetzelfde als bij Boer zoekt Vrouw. Ik kan wel twintig verschillen met Boer Zoekt Vrouw noemen en één daarvan is dat dit programma om slechts één boer en twaalf vrouwen draait. Van die twaalf vrouwen komen er vervolgens zes op zijn boerderij wonen.

    Over het ultieme slot van Boerenbruiloft – een officieel en wettelijk huwelijk – zegt bedenker en producent van het programma John de Mol het volgende: "Uiteindelijk blijft hij met één dame over en met haar gaat-ie trouwen. Dat is althans het uitgangspunt, maar de praktijk moet uitwijzen of het daadwerkelijk gebeurt. We kunnen ze natuurlijk niet dwingen, wel een handje helpen… En als iemand echt niet wilt, dan houdt het op. Dat wordt echter pas op het laatste moment duidelijk. We beginnen de komende dagen met de zoektocht naar een volwassen boer, de hunk op klompen en daarna kunnen de dames zich aanmelden. Dus geen meisjes, maar vrouwen vanaf begin dertig.

    RTL4RTL NederlandBoerenbruiloftBoer Zoekt VrouwKROTalpaJohn de Mol

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview