Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Honderden klachten BBC na gay scene in Torchwood

    De Britse publieke omroep BBC heeft vorige week honderden klachten ontvangen van kijkers over in hun ogen te expliciete gay-scènes in de serie Torchwood. Eerder werden dergelijke scènes al geschrapt uit de Britse versie.
    Jan-Hein Visser
    5 september 2011
    comments 0
    Honderden klachten BBC na gay scene in Torchwood
    De Britse publieke omroep BBC heeft vorige week honderden klachten ontvangen van kijkers over in hun ogen te expliciete gay-scènes in de serie Torchwood. Eerder werden dergelijke scènes al geschrapt uit de Britse versie.

    Torchwood is een Sci-Fi serie waarin de hoofdrol wordt gespeeld door de'omniseksuele' Captain Jack Harkness, gespeeld door de overigens openlijk gay acteur John Barrowman. Ook de schrijver van de verhalen, Russell T. Davies is openlijk gay en wellicht deinzen ze mede daardoor niet ervoor terug om ook gay scènes in de serie te verwerken.

    De BBC heeft vorige week meer dan 500 klachten gehad over de scènes in de toen uitgezonden aflevering. De scènes waarin men 2 mannen zag zoenen en daarna in bed belanden, in een aflevering die na 21.00 uur werd uitgezonden, werden door de klagers bestempeld als 'zinloos, irrelevant voor het plot en ongepast voor kinderen'.

    De BBC heeft in een reactie gesteld dat de scènes slechts bedoeld waren om 'seksuele relaties op een eerlijke en realistische manier in beeld te brengen, en niet bedoeld zijn om wie dan ook te provoceren'. Enkele weken eerder kreeg de BBC juist vanwege dezelfde serie en het schrappen van een vergelijkbare gay-scène, veel kritiek.

    Uit de bewuste aflevering in de serie Miracle Day van Torchwood werd namelijk juist een scène tussen 2 mannen door de BBC geschrapt voor de Britse kijkers, omdat men deze te explicitiet vond. Dat leverde de BBC ook veel kritiek op, vooral omdat dezelfde scène bij kijkers op het Amerikaanse netwerk Starz, wel gewoon werden vertoond.
    TorchwoodBBCGay

    Reacties

  1. TV-TIP Koningsdag 2024

    Koningsdag 2024
    NPO 1 om 10:45 uur
    De Koninklijke familie wordt vandaag feestelijk ontvangen in Emmen. Trotse Emmenaren laten de mooiste kanten hun stad zien, en ook op muzikaal gebied wordt er flink uitgepakt. De Drentse troubadour Daniël Lohues geeft een optreden, en koning Willem-Alexander maakt kennis met The King van Emmen: de populaire Elvis-imitator Bouke Scholten.

    TV-TIP Agatha Christie's Marple

    Agatha Christie's Marple
    BBC First om 12:15 uur
    Wie geen zin heeft in alle oranje feestvreugde kan terecht bij Jane Marple. De amateurdetective helpt een jongedame die vanuit India terug naar Engeland verhuist. Deze Gwenda heeft een mooi huis gekocht aan de kust, maar sinds ze haar handtekening onder de akte zette heeft ze last van vreselijke dromen en visioenen. Marple duikt in de geschiedenis van het huis en ontdekt dat daar gruwelijke dingen gebeurden. Maar wat is de link met haar rijke cliënte?

    Interview