Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    3FM Serious Request 2011: 8.621.004 euro

    Waar op voorhand werd verwacht dat de 3FM Serious Request actie voor het Rode Kruis dit jaar – door economisch onzekere en ongunstige tijden – minder geld zou opbrengen is er juist meer geld door Nederlanders gedoneerd.
    Jarco Kriek
    24 december 2011
    comments 0
    3FM Serious Request 2011: 8.621.004 euro
    Foto: ANP

    Waar op voorhand werd verwacht dat de 3FM Serious Request actie voor het Rode Kruis dit jaar – door economisch onzekere en ongunstige tijden – minder geld zou opbrengen is er juist meer geld door Nederlanders gedoneerd.

    Het Glazen Huis stond dit jaar op de Beestenmarkt in Leiden. Vanaf zondag 18 december tot vanavond 21.30 uur bewoonden 3FM DJ’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin dit Glazen Huis en probeerden met het draaien van verzoekplaten zoveel mogelijk geld te verdienen. Naast dit alles werden er in het gehele land acties georganiseerd om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar was dat het Rode Kruis project voor moeders die slachtoffer zijn geworden van oorlog, conflicten of geweld. Ook andere 3FM DJ’s waren de gehele week in de weer om geld in te zamelen. Zo wist Frank Dane van een simpele paperclip uiteindelijk door een ruilsysteem twee nieuwe auto’s en een set diamanten oorbellen te maken. De waarde hiervan lag rond de 100.000 euro. Maar ook bedrijven kwamen in actie. Zo overhandigde Mark Giesbers van tv-aanbieder UPC – door het inzetten van de rode knop en een donatie voor elke nieuwe digitale tv-abonnee – vandaag een cheque van ruim 102.000 euro.

    Even voor tien uur vanavond werd de einduitslag van 3FM Serious Request 2011 bekend gemaakt. Nederland schonk dit jaar 8.621.004 euro. Dat is 1,5 miljoen euro meer dan verleden jaar. Het is het hoogste bedrag dat 3FM ooit met een Serious Request actie wist binnen te halen. De opbrengst gebruikt het Rode Kruis voor onderdak, medicijnen en voedsel voor moeders in oorlogsgebieden. Volgend jaar staat het Glazen Huis in Enschede.

    De meest aangevraagde plaat van deze editie van 3FM Serious Request was van Studio Killers met het nummer Ode To The Bouncer. 3FM DJ Gerard Ekdom stond aan de wieg van het succes van deze plaat door de tot nu toe onbekende groep in het begin veel te draaien tijdens zijn programma’s. De daarop volgende skippybal act zorgde er uiteindelijk voor dat Ode To The Bouncer door de twee overige DJ’s en het publiek werd omarmd. De kans is zeer groot dat Studio Killers hierdoor de komende weken hoog in de hitlijsten komt te staan. De Studio Killers maakte als dank voor de naamsbekendheid in Nederland nog tijdens de 3FM Serious Request actie een speciale This One’s For Mama – deze naam kreeg de actie dit jaar als titel mee – versie van Ode To The Bouncer.

    3FM Serious RequestHet Glazen HuisSR2012101 TVBNN3FMZiggoUPCKPNCanalDigitaalCaiwaySK VeendamGlashart MediaCaiwayUPCKPNKPN Interactieve TVDigitenneStudio KillersOde To The Bouncer

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview