1. Interviews

  Ad Visser

  Het beste van 50 jaar Toppop

  In Het beste van Toppop vertellen onder anderen Karin Bloemen en Erik de Zwart over hun Toppop-herinneringen. Ad Visser presenteert.
  22 july
  Het beste van 50 jaar Toppop Ad Visser

  Je hebt de opnames al achter de rug, hoe was ‘t?

  “Ik ben een nuchter en eigenwijs figuur, dus presenteer mezelf ook op die manier: vrolijk en gezellig. Verder is het in een studio, met een camera en een green screen. We hebben weleens spannender tv gemaakt, bijvoorbeeld ten tijde van Toppop...”

   

  Heb je weleens heimwee?

  “Nee, het hele begrip heimwee past niet bij mij. Ik ben totaal niet nostalgisch aangelegd. Ik ben in het nu en in morgen geïnteresseerd. Mijn hele leven ben ik bezig geweest met het maken van leuke ervaringen. Maar terugkijken; ik heb er niks mee.”

   

  Dan had je vast nooit kunnen bedenken dat je ooit zou meewerken aan een terugblikprogramma over Toppop?

  “Als anti-terugkijker? Haha, nee! Maar ik wist natuurlijk wel dat het programma nog enorm leeft. Altijd als ik mensen tegenkom, beginnen ze over Toppop. Op een gegeven moment keken er gemiddeld vier miljoen mensen! Het is natuurlijk erg leuk als je op maandag naar Amerika belt en zegt: ‘Hey Michael Jackson, kun je in het toestel stappen, want je staat hier in de Toppop 5. We verwachten je donderdag om 11.00 uur in de studio.’ En dat het dan gewoon gebeurde.”

   

  Wat is je leukste herinnering aan je Toppop-tijd?

  “Het hele programma is één leuke herinnering. Wie kan nou zeggen: ‘Ik deed zestien jaar een project en het héle project was geweldig!’? Wat een belevenis! Natuurlijk kun je als buitenstaander zeggen: ‘Maar toen Blondie kwam, was dat niet fantastisch? Of toen ABBA er was?’ Ja, geweldig. Maar zo kan ik nóg twintig artiesten noemen.”

   

  Zijn er ook artiesten met wie je een band hebt opgebouwd?

  “Tuurlijk. Maar als ik hier elke keer antwoord op geef, lijkt ‘t net of ik steeds wil vertellen met welke artiesten ik zo’n leuke band had. Maar vooruit. Albert Verlinde vroeg een tijd terug: ‘Jij kende Bowie toch goed?’ Of ik daar een spannende voorstelling van kon maken? Ik vond het een leuk idee en dat resulteerde in The Bowie Talks, waarmee ik tot aan de coronacrisis in het DeLaMar Theater stond. Ik heb net gehoord dat we straks in het voorjaar een doorstart maken.”

   

  Achttien jaar Toppop, dat moet een schat aan beeldmateriaal opgeleverd hebben?

  “Het Toppop-archief is wereldwijd bekend. Zo kochten diverse artiesten een opname die ze zelf opnieuw wilden uitbrengen. Dat geeft aan dat onze opnames die vijftig jaar geleden werden gemaakt, zodanig werden vormgegeven dat een halve eeuw later artiesten nog zeggen: ‘Ja, maar die clip die daar toen spontaan is gemaakt, wil ik hebben.’”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik kijk naar nieuws, talkshows, docu’s en goed drama, zoals de Netflix-serie Over water.”

 1. Doe mee en win!

  • Watchmen

   Win 5x Watchmen

   De wereld op zijn kop: superhelden en gemaskerde vigilantes worden niet langer als helden gezien. Ze zijn opgejaagd wild en worden vogelvrij verklaard. Watchmen wisselt sci-fi af met drama en kaart op een confronterende wijze actuele thema’s uit onze maatschappij aan. Totaal TV mag de dvd van deze superheldenserie vijf keer weggeven.

  TV-TIP Jamie: Keep Cooking and Carry On

  Jamie: Keep Cooking and Carry On
  24Kitchen om 18:30 uur
  Jamie Oliver snapt dat je niet altijd uitgebreid boodschappen kunt doen en vertelt hoe je een compleet diner kookt met dingen uit je voorraadkast.

  TV-TIP Red Eye

  Red Eye
  SBS9 om 20:30 uur
  Hotelmanager Lisa Reisert komt tijdens een nachtvlucht naar Miami naast de charmante crimineel Jackson Rippner te zitten. Deze man beweert dat Lisa's vader onder schot wordt gehouden en eist van haar dat zij hem helpt bij het complot om de politicus Charles Keefe te vermoorden.

  Interview

  • Carolina Lo Galbo 5 uur show

   Carolina Lo Galbo

   5 uur show

   De 5 uur show is nieuw leven ingeblazen. Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten brengen - week op, week af - dagelijks het persoonlijke verhaal achter het nieuws.
   Reacties0 reactie(s)