Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Ad Visser

  Het beste van 50 jaar Toppop

  In Het beste van Toppop vertellen onder anderen Karin Bloemen en Erik de Zwart over hun Toppop-herinneringen. Ad Visser presenteert.
  22 july
  Het beste van 50 jaar Toppop Ad Visser

  Je hebt de opnames al achter de rug, hoe was ‘t?

  “Ik ben een nuchter en eigenwijs figuur, dus presenteer mezelf ook op die manier: vrolijk en gezellig. Verder is het in een studio, met een camera en een green screen. We hebben weleens spannender tv gemaakt, bijvoorbeeld ten tijde van Toppop...”

   

  Heb je weleens heimwee?

  “Nee, het hele begrip heimwee past niet bij mij. Ik ben totaal niet nostalgisch aangelegd. Ik ben in het nu en in morgen geïnteresseerd. Mijn hele leven ben ik bezig geweest met het maken van leuke ervaringen. Maar terugkijken; ik heb er niks mee.”

   

  Dan had je vast nooit kunnen bedenken dat je ooit zou meewerken aan een terugblikprogramma over Toppop?

  “Als anti-terugkijker? Haha, nee! Maar ik wist natuurlijk wel dat het programma nog enorm leeft. Altijd als ik mensen tegenkom, beginnen ze over Toppop. Op een gegeven moment keken er gemiddeld vier miljoen mensen! Het is natuurlijk erg leuk als je op maandag naar Amerika belt en zegt: ‘Hey Michael Jackson, kun je in het toestel stappen, want je staat hier in de Toppop 5. We verwachten je donderdag om 11.00 uur in de studio.’ En dat het dan gewoon gebeurde.”

   

  Wat is je leukste herinnering aan je Toppop-tijd?

  “Het hele programma is één leuke herinnering. Wie kan nou zeggen: ‘Ik deed zestien jaar een project en het héle project was geweldig!’? Wat een belevenis! Natuurlijk kun je als buitenstaander zeggen: ‘Maar toen Blondie kwam, was dat niet fantastisch? Of toen ABBA er was?’ Ja, geweldig. Maar zo kan ik nóg twintig artiesten noemen.”

   

  Zijn er ook artiesten met wie je een band hebt opgebouwd?

  “Tuurlijk. Maar als ik hier elke keer antwoord op geef, lijkt ‘t net of ik steeds wil vertellen met welke artiesten ik zo’n leuke band had. Maar vooruit. Albert Verlinde vroeg een tijd terug: ‘Jij kende Bowie toch goed?’ Of ik daar een spannende voorstelling van kon maken? Ik vond het een leuk idee en dat resulteerde in The Bowie Talks, waarmee ik tot aan de coronacrisis in het DeLaMar Theater stond. Ik heb net gehoord dat we straks in het voorjaar een doorstart maken.”

   

  Achttien jaar Toppop, dat moet een schat aan beeldmateriaal opgeleverd hebben?

  “Het Toppop-archief is wereldwijd bekend. Zo kochten diverse artiesten een opname die ze zelf opnieuw wilden uitbrengen. Dat geeft aan dat onze opnames die vijftig jaar geleden werden gemaakt, zodanig werden vormgegeven dat een halve eeuw later artiesten nog zeggen: ‘Ja, maar die clip die daar toen spontaan is gemaakt, wil ik hebben.’”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik kijk naar nieuws, talkshows, docu’s en goed drama, zoals de Netflix-serie Over water.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd Endangered Species

   Een droomvakantie in een Keniaans natuurreservaat verandert voor een gezin in een nachtmerrie als ze de parkregels negeren. Hun busje wordt verwoest en ze moeten te voet terugkeren. Totaal TV mag deze actiethriller vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Cowboys & Aliens

  Cowboys & Aliens
  RTL 7 om 20:00 uur
  Het is 1873. Een cowboy wordt wakker in de woestijn. Hij lijdt aan geheugenverlies en heeft een vreemde armband om zijn pols.

  TV-TIP Onze jongens in Miami

  Onze jongens in Miami
  NPO 3 om 20:20 uur
  Als Jorrit weer single is, gaat hij samen met Bas naar Miami om daar een stripclub te beginnen. De club blijkt een enorme bouwval.

  Interview

  • *

   Martine van Os

   We zijn er bijna

   Martine van Os blijft dit jaar met de groep kampeerders dicht bij huis; de vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. “Eerlijk? Ik vond het verrassend leuk!”
   Reacties0 reactie(s)