1. Interviews

  Ad Visser

  Het beste van 50 jaar Toppop

  In Het beste van Toppop vertellen onder anderen Karin Bloemen en Erik de Zwart over hun Toppop-herinneringen. Ad Visser presenteert.
  22 july
  Het beste van 50 jaar Toppop Ad Visser

  Je hebt de opnames al achter de rug, hoe was ‘t?

  “Ik ben een nuchter en eigenwijs figuur, dus presenteer mezelf ook op die manier: vrolijk en gezellig. Verder is het in een studio, met een camera en een green screen. We hebben weleens spannender tv gemaakt, bijvoorbeeld ten tijde van Toppop...”

   

  Heb je weleens heimwee?

  “Nee, het hele begrip heimwee past niet bij mij. Ik ben totaal niet nostalgisch aangelegd. Ik ben in het nu en in morgen geïnteresseerd. Mijn hele leven ben ik bezig geweest met het maken van leuke ervaringen. Maar terugkijken; ik heb er niks mee.”

   

  Dan had je vast nooit kunnen bedenken dat je ooit zou meewerken aan een terugblikprogramma over Toppop?

  “Als anti-terugkijker? Haha, nee! Maar ik wist natuurlijk wel dat het programma nog enorm leeft. Altijd als ik mensen tegenkom, beginnen ze over Toppop. Op een gegeven moment keken er gemiddeld vier miljoen mensen! Het is natuurlijk erg leuk als je op maandag naar Amerika belt en zegt: ‘Hey Michael Jackson, kun je in het toestel stappen, want je staat hier in de Toppop 5. We verwachten je donderdag om 11.00 uur in de studio.’ En dat het dan gewoon gebeurde.”

   

  Wat is je leukste herinnering aan je Toppop-tijd?

  “Het hele programma is één leuke herinnering. Wie kan nou zeggen: ‘Ik deed zestien jaar een project en het héle project was geweldig!’? Wat een belevenis! Natuurlijk kun je als buitenstaander zeggen: ‘Maar toen Blondie kwam, was dat niet fantastisch? Of toen ABBA er was?’ Ja, geweldig. Maar zo kan ik nóg twintig artiesten noemen.”

   

  Zijn er ook artiesten met wie je een band hebt opgebouwd?

  “Tuurlijk. Maar als ik hier elke keer antwoord op geef, lijkt ‘t net of ik steeds wil vertellen met welke artiesten ik zo’n leuke band had. Maar vooruit. Albert Verlinde vroeg een tijd terug: ‘Jij kende Bowie toch goed?’ Of ik daar een spannende voorstelling van kon maken? Ik vond het een leuk idee en dat resulteerde in The Bowie Talks, waarmee ik tot aan de coronacrisis in het DeLaMar Theater stond. Ik heb net gehoord dat we straks in het voorjaar een doorstart maken.”

   

  Achttien jaar Toppop, dat moet een schat aan beeldmateriaal opgeleverd hebben?

  “Het Toppop-archief is wereldwijd bekend. Zo kochten diverse artiesten een opname die ze zelf opnieuw wilden uitbrengen. Dat geeft aan dat onze opnames die vijftig jaar geleden werden gemaakt, zodanig werden vormgegeven dat een halve eeuw later artiesten nog zeggen: ‘Ja, maar die clip die daar toen spontaan is gemaakt, wil ik hebben.’”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik kijk naar nieuws, talkshows, docu’s en goed drama, zoals de Netflix-serie Over water.”

 1. Doe mee en win!

  • The Best of Decade Collection met Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max

   Win The Best of Decade Collection dvd-box

   De periode van pepernoten, kerstkransjes en lekker wegkruipen op de bank is alweer bijna aangebroken en daarom heeft Warner Home Video een bijzondere The Best of Decade Collection uitgebracht. Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max zijn enkele van de beste films van het afgelopen decennium en Totaal TV mag deze box vol topfilms drie keer weggeven.

  TV-TIP M

  M
  NPO 1 om 19:00 uur
  Terwijl De Vooravond eigenlijk pas net begonnen is, staat Margriet van der Linden alweer te trappelen om het talkshowstokje van Fidan en Renze over te nemen.

  TV-TIP Hunted

  Hunted
  NPO 3 om 20:20 uur
  Vier seizoenen lang werd onbekend Nederland opgejaagd, maar in het vijfde seizoen van Hunted zien we ook een aantal BN’er-koppels als aangeschoten wild.

  Interview

  • The Undoing Hugh Grant

   Hugh Grant

   The Undoing

   Hugh Grant werd groot als de ietwat onhandige goedzak in een rits aan romantische komedies. Inmiddels kiest de onlangs zestig geworden acteur andere rollen, zoals in drama-miniserie The Undoing.
   Reacties0 reactie(s)