Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Alberto Stegeman

  Stegeman op de bres

  In het zesde seizoen van Stegeman op de bres schiet Alberto Stegeman wederom slachtoffers van onrecht te hulp.
  08 january
  Stegeman op de bres Alberto Stegeman

  Voor de mensen die jou vooral van Undercover in Nederland kennen, wat is het verschil tussen deze programma’s?

  “In Undercover in Nederland gebruiken we de verborgen camera om ernstige misstanden te laten zien. Dat gaat om algemene onderwerpen. Stegeman op de bres is juist individueel. Het is hulp-tv, het zit tussen Red mijn vakantie en Undercover in Nederland in.”

   

  Kun je een voorbeeld noemen uit het nieuwe seizoen?

  “In de eerste aflevering volg ik Karin die veel geld heeft geïnvesteerd in digitale munten; een soort nieuwe bitcoin. Dit deed ze bij een groep die uiteindelijk nooit die digitale munt op de mark heeft gebracht... Een oplichtingsverhaal dus.”

   

  Welke zaak is je in al die tijd het meest bijgebleven?

  “Die zit toevallig in de tweede aflevering van dit seizoen! Daarin helpen we een jongen die is opgelicht door z’n eigen moeder. Toen hij achttien werd, heeft zijn moeder een creditcard op zijn naam aangevraagd en daar allerlei schulden mee gemaakt. Dat vond ik zó heftig. Ik ben zelf vader en kan me daar niets bij voorstellen. Daarom is dit voor mij het heftigste verhaal tot nu toe.”

   

  Gebeurt het ook weleens dat jullie een kwestie niet kunnen oplossen?

  “Vaak lukt het wel, omdat we de camera gebruiken als pressiemiddel. Maar het moet wel altijd door die mensen zelf geregeld worden. Soms hebben we te maken met een wanbetaler; dan kunnen we wel de druk opvoeren, maar als iemand geen geld heeft, wordt betalen lastig. Lukt iets niet, dan laten we dit ook zien. Er zitten ook verhalen bij die tot op dát moment nog niet gelukt zijn.”

   

  Wat voor zaken komen het meest voor?

  “Toch die wanbetalers. En dat mensen moeilijk hun recht kunnen halen. Dat werkt frustrerend voor de gedupeerden. Je ziet dat ze soms alle bewijs in handen hebben en dan nog niks kunnen beginnen. Het bekende ‘kale kip’-verhaal zie ik veel terugkomen.”

   

  Ben je, sinds je dit programma maakt, meer op je hoede van het feit dat niet iedereen te vertrouwen is?

  “Het zit zo in mijn systeem dat ik verwacht dat mij zoiets niet snel zal overkomen. Maar door dit soort verhalen te vertellen op televisie, hoop ik dat ook anderen sneller ‘herkennen’ dat ze zouden kunnen worden opgelicht. Dat je denkt: als mij zoiets gevraagd wordt, moet ik vooraf dit en dat regelen. Ik hoop dat Stegeman op de bres zowel informatief als preventief werkt. Je leert er veel van. Soms ook hoe het niet moet, helaas.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Vooral nieuws en sport. Ik gebruik de tv als informatiebron. Kijken naar series en films vind ik niks. Ik heb daar te weinig geduld voor en het raakt me gewoon niet. The Last Dance over Michael Jordan vond ik wél mooi, maar dat komt omdat het reality is.”

  Lees hier het interview met Alberto over Undercover in Nederland
  Lees hier het interview met Alberto over De Confrontatie

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Wonder Woman 1984

   Het geduld van de fans wordt beloond! Reis terug in de tijd naar de jaren tachtig waar Diana Prince als Wonder Woman wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en oog in oog komt te staan met de levensgevaarlijke ‘Cheetah’ en de geflopte zakenman Max Lord. Totaal TV mag vijf keer de dvd van deze grensverleggende superheldinnenfilm weggeven.

  TV-TIP I can see your voice

  I can see your voice
  RTL 4 om 20:30 uur
  Het eerste seizoen van I Can See Your Voice was gelijk een grote hit en het nieuwe seizoen begint vanavond.

  TV-TIP Yesterday

  Yesterday
  Net5 om 20:30 uur
  Na een mysterieuze black-out ontdekt Jack dat hij de enige persoon op aarde is die zich The Beatles herinnert.

  Interview

  • *

   Johanna ter Steege

   De beentjes van Sint-Hildegard

   Omroep Max brengt De beentjes van Sint-Hildegard, met Herman Finkers en Johanna ter Steege, op de buis.
   Reacties0 reactie(s)