Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Alberto Stegeman

  Stegeman op de bres

  In het zesde seizoen van Stegeman op de bres schiet Alberto Stegeman wederom slachtoffers van onrecht te hulp.
  08 january
  Stegeman op de bres Alberto Stegeman

  Voor de mensen die jou vooral van Undercover in Nederland kennen, wat is het verschil tussen deze programma’s?

  “In Undercover in Nederland gebruiken we de verborgen camera om ernstige misstanden te laten zien. Dat gaat om algemene onderwerpen. Stegeman op de bres is juist individueel. Het is hulp-tv, het zit tussen Red mijn vakantie en Undercover in Nederland in.”

   

  Kun je een voorbeeld noemen uit het nieuwe seizoen?

  “In de eerste aflevering volg ik Karin die veel geld heeft geïnvesteerd in digitale munten; een soort nieuwe bitcoin. Dit deed ze bij een groep die uiteindelijk nooit die digitale munt op de mark heeft gebracht... Een oplichtingsverhaal dus.”

   

  Welke zaak is je in al die tijd het meest bijgebleven?

  “Die zit toevallig in de tweede aflevering van dit seizoen! Daarin helpen we een jongen die is opgelicht door z’n eigen moeder. Toen hij achttien werd, heeft zijn moeder een creditcard op zijn naam aangevraagd en daar allerlei schulden mee gemaakt. Dat vond ik zó heftig. Ik ben zelf vader en kan me daar niets bij voorstellen. Daarom is dit voor mij het heftigste verhaal tot nu toe.”

   

  Gebeurt het ook weleens dat jullie een kwestie niet kunnen oplossen?

  “Vaak lukt het wel, omdat we de camera gebruiken als pressiemiddel. Maar het moet wel altijd door die mensen zelf geregeld worden. Soms hebben we te maken met een wanbetaler; dan kunnen we wel de druk opvoeren, maar als iemand geen geld heeft, wordt betalen lastig. Lukt iets niet, dan laten we dit ook zien. Er zitten ook verhalen bij die tot op dát moment nog niet gelukt zijn.”

   

  Wat voor zaken komen het meest voor?

  “Toch die wanbetalers. En dat mensen moeilijk hun recht kunnen halen. Dat werkt frustrerend voor de gedupeerden. Je ziet dat ze soms alle bewijs in handen hebben en dan nog niks kunnen beginnen. Het bekende ‘kale kip’-verhaal zie ik veel terugkomen.”

   

  Ben je, sinds je dit programma maakt, meer op je hoede van het feit dat niet iedereen te vertrouwen is?

  “Het zit zo in mijn systeem dat ik verwacht dat mij zoiets niet snel zal overkomen. Maar door dit soort verhalen te vertellen op televisie, hoop ik dat ook anderen sneller ‘herkennen’ dat ze zouden kunnen worden opgelicht. Dat je denkt: als mij zoiets gevraagd wordt, moet ik vooraf dit en dat regelen. Ik hoop dat Stegeman op de bres zowel informatief als preventief werkt. Je leert er veel van. Soms ook hoe het niet moet, helaas.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Vooral nieuws en sport. Ik gebruik de tv als informatiebron. Kijken naar series en films vind ik niks. Ik heb daar te weinig geduld voor en het raakt me gewoon niet. The Last Dance over Michael Jordan vond ik wél mooi, maar dat komt omdat het reality is.”

  Lees hier het interview met Alberto over Undercover in Nederland
  Lees hier het interview met Alberto over De Confrontatie

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Synchronic

   Synchronic is een intrigerende sci-fi horrortrip over een designerdrug die toegang lijkt te geven tot bizarre, buitenaardse werelden. Wij geven de dvd van deze excentrieke film vijf keer weg.

  TV-TIP All you need is love

  All you need is love
  RTL 4 om 20:30 uur
  In een tijd als deze kunnen de meesten van ons wel wat extra liefde gebruiken. Robert ten Brink komt als geroepen!

  TV-TIP De douane in actie

  De douane in actie
  RTL 5 om 20:30 uur
  Voor het tweede seizoen op rij volgen we in De Douane in Actie opnieuw een aantal speurende douaniers.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Kinderen kopen een huis

   Leonie ter Braak gaat samen met kinderen én makelaar Geert Klaver op huizenjacht. Elke aflevering leren we een nieuw gezin kennen.
   Reacties0 reactie(s)