Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Alberto Stegeman

  Stegeman op de bres

  In het zesde seizoen van Stegeman op de bres schiet Alberto Stegeman wederom slachtoffers van onrecht te hulp.
  08 januari
  Stegeman op de bres Alberto Stegeman

  Voor de mensen die jou vooral van Undercover in Nederland kennen, wat is het verschil tussen deze programma’s?

  “In Undercover in Nederland gebruiken we de verborgen camera om ernstige misstanden te laten zien. Dat gaat om algemene onderwerpen. Stegeman op de bres is juist individueel. Het is hulp-tv, het zit tussen Red mijn vakantie en Undercover in Nederland in.”

   

  Kun je een voorbeeld noemen uit het nieuwe seizoen?

  “In de eerste aflevering volg ik Karin die veel geld heeft geïnvesteerd in digitale munten; een soort nieuwe bitcoin. Dit deed ze bij een groep die uiteindelijk nooit die digitale munt op de mark heeft gebracht... Een oplichtingsverhaal dus.”

   

  Welke zaak is je in al die tijd het meest bijgebleven?

  “Die zit toevallig in de tweede aflevering van dit seizoen! Daarin helpen we een jongen die is opgelicht door z’n eigen moeder. Toen hij achttien werd, heeft zijn moeder een creditcard op zijn naam aangevraagd en daar allerlei schulden mee gemaakt. Dat vond ik zó heftig. Ik ben zelf vader en kan me daar niets bij voorstellen. Daarom is dit voor mij het heftigste verhaal tot nu toe.”

   

  Gebeurt het ook weleens dat jullie een kwestie niet kunnen oplossen?

  “Vaak lukt het wel, omdat we de camera gebruiken als pressiemiddel. Maar het moet wel altijd door die mensen zelf geregeld worden. Soms hebben we te maken met een wanbetaler; dan kunnen we wel de druk opvoeren, maar als iemand geen geld heeft, wordt betalen lastig. Lukt iets niet, dan laten we dit ook zien. Er zitten ook verhalen bij die tot op dát moment nog niet gelukt zijn.”

   

  Wat voor zaken komen het meest voor?

  “Toch die wanbetalers. En dat mensen moeilijk hun recht kunnen halen. Dat werkt frustrerend voor de gedupeerden. Je ziet dat ze soms alle bewijs in handen hebben en dan nog niks kunnen beginnen. Het bekende ‘kale kip’-verhaal zie ik veel terugkomen.”

   

  Ben je, sinds je dit programma maakt, meer op je hoede van het feit dat niet iedereen te vertrouwen is?

  “Het zit zo in mijn systeem dat ik verwacht dat mij zoiets niet snel zal overkomen. Maar door dit soort verhalen te vertellen op televisie, hoop ik dat ook anderen sneller ‘herkennen’ dat ze zouden kunnen worden opgelicht. Dat je denkt: als mij zoiets gevraagd wordt, moet ik vooraf dit en dat regelen. Ik hoop dat Stegeman op de bres zowel informatief als preventief werkt. Je leert er veel van. Soms ook hoe het niet moet, helaas.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Vooral nieuws en sport. Ik gebruik de tv als informatiebron. Kijken naar series en films vind ik niks. Ik heb daar te weinig geduld voor en het raakt me gewoon niet. The Last Dance over Michael Jordan vond ik wél mooi, maar dat komt omdat het reality is.”

  Lees hier het interview met Alberto over Undercover in Nederland
  Lees hier het interview met Alberto over De Confrontatie

 1. Doe mee en win!

  • Daniel Craig Collection

   Win de Daniel Craig Collection

   Daniel Craig kruipt dit jaar in No Time to Die voor de laatste keer in de huid van de geliefde geheime agent. De Daniel Craig Collection bundelt al zijn Bond-films tot dusver. Totaal TV mag deze boxset met Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall en Spectre drie keer weggeven.

  TV-TIP Oorlogswinter

  Oorlogswinter
  NPO 3 om 20:25 uur
  Tijdens de laatste, ijskoude winter van de Tweede Wereldoorlog moet de veertienjarige Michiel een Engelse soldaat helpen.

  TV-TIP Young Sheldon

  Young Sheldon
  om 01:09 uur
  The Big Bang Theory is afgelopen, maar de avonturen van de geniale wijsneus Sheldon Cooper gaan gewoon door.

  Interview

  • Winston Gerschtanowitz in Marble Mania

   Winston Gerschtanowitz

   Marble Mania

   In de familieshow Marble Mania strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij. De races worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. We spraken Winston over deze nieuwe show.
   Reacties0 reactie(s)