1. Interviews

  Andre Rieu

  De concerten van Andre Rieu

  De zeventigjarige André Rieu is mateloos populair: AVROTROS zendt drie donderdagen op rij een concert van deze maestro uit. Het optreden in New Yorks’ Radio City Music Hall vormt de aftrap.
  11 june
  Concert André Rieu

  André Rieu is misschien wel de bekendste violist die Nederland rijk is. Met zijn orkest reist hij de hele wereld over en trekt overal volle zalen. Drie weken lang kunnen we meekijken hoe dat eraan toe gaat. De eerste concertregistratie is die van de Radio City Music Hall in New York. Sta je daar ineens met je eigen orkest, in één van de mooiste en beroemdste concertzalen ter wereld… André Rieu: “Elke zaal en elk publiek is uniek, maar omdat al zo veel grootheden ons in deze prachtige concertzaal waren voorgegaan, was het extra bijzonder om daar te zijn. Ik was ook zenuwachtiger dan anders omdat Amerikanen best wel wat gewend zijn. Maar het publiek was dolenthousiast! Dat is keer op keer ons grootste compliment. We hebben ‘My Way’ gespeeld, een van mijn favoriete stukken. Dat stuk dáár spelen voor New Yorkers, in de zaal waar Sinatra ook heeft gestaan, was een droom die uitkwam. Overigens hangt het er backstage vol met gesigneerde posters van de grootste sterren der aarde. Volgens mij is het hele orkest daarmee op de foto gegaan.”

   

  Wat was het meest speciale optreden ooit?

  “Klinkt misschien cliché, maar alle concerten zijn bijzonder. Als ik dan toch iets moet noemen, dan zijn de concerten in onze thuisstad toch wel heel speciaal. Jaarlijks nemen zo veel mensen de moeite om van over de hele wereld naar Maastricht af te reizen om onze concerten te bezoeken. Dat geeft een speciaal gevoel.”

  U bent overal ter wereld bekend, maar in welke landen wordt u echt op handen gedragen?

  “Wat we in Australië hebben meegemaakt, hebben we nergens anders op de wereld gezien. Duizenden mensen die in de rij stonden voor een handtekening en foto. Geweldige herinneringen heb ik daaraan. Ik weet nog dat we een handtekeningensessie gepland hadden in een winkelcentrum. Die sessie hebben ze moeten verplaatsen naar een voetbalstadion, omdat er zo veel mensen op af kwamen!”

  Heeft u weleens een blunder gemaakt op het podium?

  “Ik heb me een keer vergist in een aankondiging. Ik keek naar mijn rechterkant bij de aankondiging van een soliste. Maar ze kwam van de andere kant het podium opgelopen. Ik geneerde me, maar het publiek moest er hard om lachen. Toen was het eigenlijk al opgelost.”

  Wat was het mooiste moment van uw carrière tot nu toe? 

  “Zestien jaar geleden speelden we in Kerkrade in het Roda Stadion. Daar was destijds de toenmalig burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, aanwezig. Hij kwam naderhand naar me toe om me te feliciteren, maar voegde eraan toe: ‘Alles goed en wel André, maar volgend jaar moet je dit op het Vrijthof bij ons in Maastricht doen.’ Hij heeft het ook echt mede mogelijk gemaakt. Op het moment dat we de verkoop startten, stonden mensen om vijf uur ’s morgens al in de rij om kaartjes te kopen. Dat was nog op het nieuws die avond. Toen hebben we wel even zitten snikken achter de tv.”

  Welke artiest staat bovenaan uw verlanglijstje om mee op te treden? 

  “Bruce Springsteen! Ik heb een enorme waardering voor hem, daarom zou ik wel samen met ‘m op een podium willen staan.”

  U heeft een personal trainer. Bent u in de coronacrisis blijven trainen of heeft u het laten versloffen?

  “Ik heb ‘t zeker niet laten versloffen. Ik kan niet wachten om weer te beginnen met mijn orkest. Om dat te kunnen doen, moet ik in goede conditie blijven. Samen met mijn zoon Pierre train ik drie keer per week via Skype met onze trainer Ruud. Dat was even wennen in het begin, maar Pierre heeft ervoor gezorgd dat Ruud ons nu via twee camera’s kan zien. Dat gaat geweldig. Ik heb zelden zin om te trainen, maar ben iedere keer weer blij dat ik het heb gedaan.”

  Lees hier ons interview met André over De wereld van André Rieu

 1. Doe mee en win!

  • Before We Die

   Win Before We Die S1&2

   Before We Die is niet alleen een typische misdaadserie, het is ook een hartverscheurend drama over een moeder en zoon, een politierechercheur en een infiltrant. Een serie over morele dilemma’s, verraad en pijnlijke relaties. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het eerste en tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie weggeven.

  TV-TIP Blade

  Blade
  Veronica om 20:00 uur
  Door Blade's aderen stroomt vampierbloed. Dit geeft hem onmetelijke krachten, maar maakt hem ook een buitenstaander: hij behoort net zo min tot de mensenwereld als tot de vampierwereld. Blade stelt zich ten doel de mensheid te beschermen tegen de moordenaar van zijn moeder. Samen met de gedreven vampierjager Abraham Whistler begint hij een bloederige kruistocht.

  TV-TIP Hellboy II: The Golden Army

  Hellboy II: The Golden Army
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hellboy moet het opnemen tegen een genadeloze dictator en zijn brute rovers. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, zijn vrienden Liz, Abe en Johann, reist hij heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. Hellboy moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.

  Interview

  • TV-Toppers met Anita Witzier

   Anita Witzier

   TV-Toppers

   Favoriete tv-fragmenten terugkijken van steeds twee bekende tv-persoonlijkheden uit verschillende generaties. Dat is TV-Toppers. Anita Witzier presenteert deze show zes weken lang op zaterdagavond.
   Reacties0 reactie(s)