Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  André Rieu

  André Rieu op het Vrijthof

  André Rieu heeft hoogtepunten van zijn Vrijthofconcerten samengesteld. Vooraf heeft André van Duin een interview met de vioolvirtuoos.
  31 may
  André Rieu

  Een samenvatting componeren van ál uw Vrijthofconcerten… Is dat lastig?

  “Het was bijna onmogelijk om alles in één avond te gieten. Ik kan je verzekeren dat we menig traantje hebben weggepinkt toen we alles voorbij zagen komen, wetende dat we nu vanwege corona niks mogen. Het is relatief: we zijn gezond, hebben te eten en er zijn veel ergere dingen op de wereld, maar uiteindelijk mogen we niet dát doen wat we ‘t liefst willen: op de bühne staan en spelen.”

   

  Wat mist u het meeste aan de Vrijthofconcerten?

  “Mensen zeggen vaak: ‘Het zal wel vermoeiend zijn, ‘t leven dat jullie leiden. Van de ene stad naar de andere.’ Maar je krijgt zoveel energie als je op die bühne staat en al die blije mensen ziet. Die energie missen we dus al twee jaar.”

   

  Waarom zijn de concerten in Maastricht specialer?

  “Ik stap in de auto en drie minuten later sta ik op de bühne, in plaats van uren in het vliegtuig te zitten. Het leuke is dat mensen van over de hele wereld híer naartoe komen. De laatste keer dat wij op het Vrijthof optraden, waren er honderd nationaliteiten. Onvoorstelbaar.”

   

  Wat is uw dierbaarste herinnering aan al die Vrijthofconcerten?

  “Wat mij ’t meest raakt, is dat alle mensen op het Vrijthof allemaal geboeid zijn, stuk voor stuk. Ze hangen echt aan onze lippen. En als wij gaan hossen en springen, zie je álle mensen dat doen. Dat geeft zo’n saamhorigheidsgevoel! Bijzonder om te zien dat wij dat teweegbrengen.”

   

  U heeft heel wat grote namen als gastartiesten tijdens de Vrijthofconcerten mogen onthalen, hoe bijzonder was dat?

  “Nou, iemand als David Hasselhoff kwam als een Amerikaanse glamourboy aanzetten. Met een attitude van: ik ben beroemd. Na twee dagen was hij helemaal ontdooid en ontzettend lief. En wilde-ie niet meer weg. Zelfs André van Duin vroeg: ‘Moet ik dan helemaal naar Maastricht komen om te repeteren?’ Ik: ‘Ja, natuurlijk.’ Toen hij hier uiteindelijk was, met zijn – inmiddels overleden – partner Martin, vonden ze Maastricht zó leuk dat ze overwogen hier een huis te kopen.”

   

  We zien u regelmatig reclame maken voor de corona-vaccinaties. U heeft uw prikken dus al gehad?

  “Zeker! En ik hoop dat iedereen z’n prik gaat halen, want dat is dé oplossing. In Duitsland zeggen ze: ‘Iedereen die ingeënt is, mag weer alles.’ Ik hoop dat dat hier ook gebeurt.”

   

  Wat kijkt u zelf op tv?

  “Formule 1 en voetbal. In de keuken, want mijn vrouw Marjorie kijkt daar niet naar. We zijn 46 jaar samen, maar als ons huwelijk zou afhangen van ons kijkgedrag, waren we na een week al uit elkaar gegaan, haha! Sinds Covid kijken we wel samen naar de Duitse ziekenhuisserie Die jungen Ärzte.”

  Lees hier ons interview met André over De concerten van André Rieu
  Lees hier ons interview met André over De wereld van André Rieu

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Unsere Mütter, Unsere Väter

   Deze veelgeprezen miniserie volgt vijf vrienden tijdens de Tweede Oorlog. De oorlog verandert hen, hoewel ze elkaar in 1941 hebben beloofd elkaar terug te vinden als de ellende voorbij is. Totaal TV mag de streamstart van Unsere Mütter, Unsere Väter vijf keer weggeven.

  TV-TIP Terug in het wild 2

  Terug in het wild 2
  NPO 2 om 19:30 uur
  In deze docu laat Menno Bentveld zien wat er in Europa gedaan wordt om bedreigde diersoorten een nieuwe kans te geven.

  TV-TIP The Hurt Locker

  The Hurt Locker
  Veronica om 20:30 uur
  Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen tijdens de strijd.

  Interview

  • *

   Staf Coppens

   Camping Coppens

   Staf Coppens, zijn Nederlandse echtgenote Monique en hun kinderen Beau (10) en Nora (12) beginnen een camping in de schitterende Zweedse natuur.
   Reacties0 reactie(s)