Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Anita Witzier

  Festival van de liefde

  Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
  28 juli
  Anita Witzier

  Elke aflevering staat de liefde in een ander dorp of andere stad centraal. Hoe zit dat?

  “Dat dorp of die stad vertelt zijn of haar liefdesverhalen in combinatie met leuke feitjes op liefdesgebied. De verhalen zijn bijzonder, ontroerend, grappig of schrijnend, maar hebben gemeen dat ze allemaal over de liefde gaan. En dan bedoel ik romantische liefde, familieliefde, vriendschapsliefde... Deze verhalen vertellen we door middel van reportages.”

   

  En dan vindt er een festival plaats?

  “Alles komt uiteindelijk samen op het festivalterrein. Daar ontmoeten de mensen uit de verschillende verhalen elkaar en daar worden de eindjes aan elkaar geknoopt. Dan is er bijvoorbeeld nog een verrassing of een muzikale ode. Bij een festival heb je veel verschillende elementen en die hebben we in ons programma ook. Vandaar de naam. De afsluiting vindt plaats op een festivalterrein. De programmanaam heeft dus een dubbele lading.”

   

  Wiens idee was het om Edson en jou dit samen te laten doen?

  “Het mijne! Ik wilde het doen, maar wel met Edson. We zouden eerder samen een project doen, maar dat ging door covid niet door. Daarvoor hadden we al het nodige voorbereid en dat was prettig samenwerken. Wij zijn totaal verschillend, in allerlei opzichten, maar hebben een vanzelfsprekende klik. Ik moet erg om hem lachen en hij om mij. We vinden dezelfde dingen stom en dezelfde dingen heel leuk. Verder ben ik vrij nuchter, maar is Edson juist emotioneel. Als we de reportages bekijken, moeten we zakdoeken bij de hand hebben voor Edson. Zeg ik: ‘Ga je nou wéér huilen?’ Terwijl hij zich dan juist afvraagt waarom ik níet huil. Tja… Ik voel het wel, maar bij mij zitten die tranen gewoon niet zo hoog.”

   

  Hoe beviel de samenwerking?

  “Goed! Het was niet alleen gezellig, we hebben ook veel van elkaar geleerd. De manier waarop Edson omgaat met mensen vind ik bijzonder. Hij stelt zich kwetsbaar op. Edson durft mee te gaan in de flow, terwijl ik allemaal zekerheden inbouw. Ik begreep dat hij van mij leert dat het fijn is als je precies weet wat je wil zeggen.”

   

  Zijn er leuke overeenkomsten te zien tussen mensen in de verschillende woonplaatsen?

  “In onze straatinterviews viel op dat de kern van de liefde is: elkaar vrijheid geven en je eigen leven leiden. Wat ook iedereen zegt: ‘Wij zijn een beetje nuchter hè.’ Dat zeggen ze in Rotterdam, Lelystad, Anna Paulowna… Overal! Heel Nederland blijkt een beetje nuchter te zijn.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “De keuringsdienst van waarde omdat het gaat over dingen waar we allemaal vaak mee te maken hebben, alledaagse producten. En ik dacht in eerste instantie dat ik Een huis vol stom zou vinden. Want ik vond het belachelijk dat je in deze tijd zoveel kinderen krijgt, maar ik kijk er dus altijd naar. Met stijgende verbazing, maar ook vol bewondering en respect. Ja, mijn vooroordelen werden in één klap onderuitgehaald.”

   

   

  Lees hier ons interview met Anita over TV-Toppers
  Lees hier ons interview met Anita over Anita wordt opgenomen (vrouwengevangenissen)

  Lees hier ons interview met Anita over Anita wordt opgenomen (psychiatrische klinieken)

  Lees hier ons interview met Anita over Hier slapen jullie

  Lees hier ons interview met Anita over BlootGewoon

  Lees hier ons interview met Anita over Memories

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview