Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Anita Witzier

  Festival van de liefde

  Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
  28 juli
  Anita Witzier

  Elke aflevering staat de liefde in een ander dorp of andere stad centraal. Hoe zit dat?

  “Dat dorp of die stad vertelt zijn of haar liefdesverhalen in combinatie met leuke feitjes op liefdesgebied. De verhalen zijn bijzonder, ontroerend, grappig of schrijnend, maar hebben gemeen dat ze allemaal over de liefde gaan. En dan bedoel ik romantische liefde, familieliefde, vriendschapsliefde... Deze verhalen vertellen we door middel van reportages.”

   

  En dan vindt er een festival plaats?

  “Alles komt uiteindelijk samen op het festivalterrein. Daar ontmoeten de mensen uit de verschillende verhalen elkaar en daar worden de eindjes aan elkaar geknoopt. Dan is er bijvoorbeeld nog een verrassing of een muzikale ode. Bij een festival heb je veel verschillende elementen en die hebben we in ons programma ook. Vandaar de naam. De afsluiting vindt plaats op een festivalterrein. De programmanaam heeft dus een dubbele lading.”

   

  Wiens idee was het om Edson en jou dit samen te laten doen?

  “Het mijne! Ik wilde het doen, maar wel met Edson. We zouden eerder samen een project doen, maar dat ging door covid niet door. Daarvoor hadden we al het nodige voorbereid en dat was prettig samenwerken. Wij zijn totaal verschillend, in allerlei opzichten, maar hebben een vanzelfsprekende klik. Ik moet erg om hem lachen en hij om mij. We vinden dezelfde dingen stom en dezelfde dingen heel leuk. Verder ben ik vrij nuchter, maar is Edson juist emotioneel. Als we de reportages bekijken, moeten we zakdoeken bij de hand hebben voor Edson. Zeg ik: ‘Ga je nou wéér huilen?’ Terwijl hij zich dan juist afvraagt waarom ik níet huil. Tja… Ik voel het wel, maar bij mij zitten die tranen gewoon niet zo hoog.”

   

  Hoe beviel de samenwerking?

  “Goed! Het was niet alleen gezellig, we hebben ook veel van elkaar geleerd. De manier waarop Edson omgaat met mensen vind ik bijzonder. Hij stelt zich kwetsbaar op. Edson durft mee te gaan in de flow, terwijl ik allemaal zekerheden inbouw. Ik begreep dat hij van mij leert dat het fijn is als je precies weet wat je wil zeggen.”

   

  Zijn er leuke overeenkomsten te zien tussen mensen in de verschillende woonplaatsen?

  “In onze straatinterviews viel op dat de kern van de liefde is: elkaar vrijheid geven en je eigen leven leiden. Wat ook iedereen zegt: ‘Wij zijn een beetje nuchter hè.’ Dat zeggen ze in Rotterdam, Lelystad, Anna Paulowna… Overal! Heel Nederland blijkt een beetje nuchter te zijn.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “De keuringsdienst van waarde omdat het gaat over dingen waar we allemaal vaak mee te maken hebben, alledaagse producten. En ik dacht in eerste instantie dat ik Een huis vol stom zou vinden. Want ik vond het belachelijk dat je in deze tijd zoveel kinderen krijgt, maar ik kijk er dus altijd naar. Met stijgende verbazing, maar ook vol bewondering en respect. Ja, mijn vooroordelen werden in één klap onderuitgehaald.”

   

   

  Lees hier ons interview met Anita over TV-Toppers
  Lees hier ons interview met Anita over Anita wordt opgenomen (vrouwengevangenissen)

  Lees hier ons interview met Anita over Anita wordt opgenomen (psychiatrische klinieken)

  Lees hier ons interview met Anita over Hier slapen jullie

  Lees hier ons interview met Anita over BlootGewoon

  Lees hier ons interview met Anita over Memories

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)