1. Interviews

  Annette Barlo

  De spa

  Het Nederlandse soapgenre beschikt met Goudkust, Onderweg naar morgen, en – still going strong – Goede tijden, slechte tijden over een strak palmares. Net5 voegt daar nu het dagelijkse De spa aan toe met Annette Barlo als een van de hoofdkarakters.
  21 september
  Annette Barlo

  Waar gaat De spa over?
  “De spa zit vol humor. Soap, drama, komedie: het heeft eigenlijk alles. Er zit wel drama in, maar het is grotendeels feel good. Het verhaal speelt zich af in een luxe welnesscomplex waar liefde, drama en macht steeds meer naar voren komen. Ik speel Tess, de eigenaar van het geheel, en ik heb een zoon wiens vader zes jaar geleden is vertrokken. Als hij achttien wordt, staat zijn vader weer op de stoep zonder vertrekplannen. Sterker: hij heeft een nieuwe vriendin én 51 procent aandelen in de spa.”

   

  Het wordt ‘pas’ om half elf ’s avonds uitgezonden?

  “Nou, dat is best een voordeel! Je hoeft niet zoveel uit te leggen en als er gevochten wordt, zie je bloed. De spa is een mooi tegengeluid voor alle actualiteits- en praatprogramma’s. Soms heb je even geen zin meer in nieuws over aanslagen of zijn de gasten saai. Dan kun je op Discovery haaien kijken of Netflix starten met het risico dat je de hele nacht doorkijkt. Dit is een mooi alternatief.”

   

  Ook voor jouw eigen kijkinteresses?

  “Ja, ik wil wel kijken. We hebben voor honderd afleveringen gefilmd en ik heb lang niet alle scènes gevolgd. Met mijn man ruzie ik weleens over wat te kijken voordat we gaan slapen. Ik miste iets leuks en dat heb ik hiermee gevonden.”

   

  Je bent vier jaar van de buis geweest. Waarom?

  “Mijn twee kinderen bereikten een leeftijd die ik niet wilde missen. Ik was veel aan het werk en voelde me schuldig. En op m’n werk voelde ik me schuldig naar mijn collega’s omdat ik eerder naar huis wilde. Dat liep niet. Ik besloot voor m’n kinderen te kiezen en even te stoppen met acteren en presenteren.”

   

  Wat maakt De spa het programma om mee terug te keren?

  “Alles klopt. Het is een vernieuwende late night soap onder leiding van Gooische vrouwen-regisseur Will Koopman: dat is al-tijd goed. Ik heb er wel even over na moeten denken, want van helemaal niet werken naar vijf dagen per week is ook een dingetje, maar De spa is helemaal van deze tijd. Iedereen is gestrest en daartegenover komt nu mindfullness. De sauna, sporten, yoga, massages: tijd voor jezelf. Dat spreekt me aan. Bij het lezen van het script zag ik dat er veel humor in zat en ik ben ook heel erg van de humor.”

   

  Betekent late night ook direct meer seks?

  “Zeker, maar het is geen erotische serie of zo. Omdat het verhaal zich afspeelt in een spa, zul je veel naakt zien. Maar niet té prominent in beeld, want dan luister je niet meer naar wat ik zeg en zit je alleen maar tieten te kijken. ‘Hé, er staat iemand naakt op m’n werk, dat is gek!’ was mijn eerste reactie. Maar dat went op een gegeven moment.”

 1. TV-TIP Mr. Frank Visser: Hoe is het nu met?

  Mr. Frank Visser: Hoe is het nu met?
  SBS6 om 20:30 uur
  Kun je je de bejaarde, vuilbekkende Henk nog heugen? Hij beschuldigde zijn keurige buren ervan dat ze zijn pad gebruikten als racebaan én dat ze een seksboerderij runden. Het bleek alleszins mee te ?vallen. Viktor gaat kijken hoe het nu met mopperkont Henk en zijn buren gaat.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN ADRIFT + BOEK

   Tami en Richard zeilen over de Stille Oceaan. De klus die ze hebben aangenomen, lijkt op een perfecte vakantie. Totdat het noodlot toeslaat en ze terechtkomen in een orkaan. Deze avonturenfilm draait vanaf 5 juli in de bioscoop: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven, plus het boek waarop de film gebaseerd is.

  TV-TIP Mr. Frank Visser: Hoe is het nu met?

  Mr. Frank Visser: Hoe is het nu met?
  SBS6 om 20:30 uur
  Kun je je de bejaarde, vuilbekkende Henk nog heugen? Hij beschuldigde zijn keurige buren ervan dat ze zijn pad gebruikten als racebaan én dat ze een seksboerderij runden. Het bleek alleszins mee te ?vallen. Viktor gaat kijken hoe het nu met mopperkont Henk en zijn buren gaat.