Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Anniek Pheifer

  Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden

  In Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden staan twee ogenschijnlijk redelijke mensen elkaar door een vechtscheiding naar het leven.
  18 march
  Anniek Pheifer

  De titel klinkt eerder komisch dan serieus, waar gaat ‘t over?

  “Over een gezin met drie kinderen van wie de ouders willen scheiden. Die ouders, Daniël en Kim, komen in een ordinaire vechtscheiding terecht, waarbij ze hun kinderen uit het oog verliezen. Hun kinderen zetten alles op alles om de strijd te stoppen. Alle afslagen die je niet wil nemen als je gaat scheiden, nemen Daniël en Kim wel. Dat leidt tot pijnlijke en verdrietige situaties, maar ook grappige. Het is een drama en komedie in één.”

   

  Wat voor vrouw is Kim, jouw personage?

  “Heel leuk, chaotisch, impulsief en liefdevol, maar ze heeft een moeilijke, onveilige jeugd gehad. En ze wil haar eigen gezin daar verre van houden. Daniël (gespeeld door Guy Clemens, red.) is het tegenovergestelde. Het botst dus nogal eens.”

   

  Je bent zelf getrouwd. Dacht je tijdens de opnames weleens: hoe zouden wij dat doen als we zouden scheiden?

  “Zeker! Ik dacht: als mij dit zou overkomen, zou ik het héél anders doen. Maar als je verdriet hebt, gekwetst bent en bang bent om uit je huwelijk te stappen, dan ga je je misschien wel totaal anders gedragen dan je je nu kunt voorstellen.”

   

  De serie is tussen de twee lockdowns in opgenomen, hoe was dat?

  “Ik was blij dat ik opnames had, ook omdat alle theaters dicht waren. Fijn dat we konden werken met de protocollen die zijn opgesteld voor de film- en televisiewereld. Ik heb levendige herinneringen aan elke week testen op corona. En dacht: als een van ons ziek wordt, gaat die hele serie niet door. Wonderwel hebben we, in drie maanden tijd, niet één Covid-geval op de set gehad.”

   

  Waarom moeten we allemaal kijken?

  “Ik ben nogal kritisch, zeker als ik zelf ergens in meespeel, maar het is erg goed geworden. Het grijpt je aan. Of je nou zelf gescheiden bent, iemand kent die in een scheiding ligt of er juist bang voor bent. Het thema gaat iedereen aan en is supermenselijk in beeld gebracht. Het is aangrijpend en grappig. Omdat het zo dom is hoe volwassenen met elkaar kunnen omgaan als ze gekwetst zijn.”

   

  Zou er een tweede seizoen kunnen komen?

  “Nou, het is zó leuk dat ik hoop dat we een tweede serie kunnen maken waarin we laten zien hoe ouders het doen ná alle perikelen. Dat kan ook dramatische en komische verhalen opleveren. Daarvan is nog geen sprake, hoor. Maar als men massaal gaat kijken, wie weet…”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Met mijn kinderen kijk ik Modern Family op Netflix, dat hebben we net ontdekt. En we kijken met z’n allen Chateau Meiland. Zalige tv! En dat terwijl er helemaal niet zoveel gebeurt, haha.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Wonder Woman 1984

   Het geduld van de fans wordt beloond! Reis terug in de tijd naar de jaren tachtig waar Diana Prince als Wonder Woman wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en oog in oog komt te staan met de levensgevaarlijke ‘Cheetah’ en de geflopte zakenman Max Lord. Totaal TV mag vijf keer de dvd van deze grensverleggende superheldinnenfilm weggeven.

  TV-TIP Vroege vogels

  Vroege vogels
  NPO 2 om 19:55 uur
  Vroege Vogels is in het Gooisch Natuurreservaat, dat met bruggen, buizen en tunnels één groot natuurgebied vormt.

  TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:25 uur
  Detectives doen het goed op RTL 8. Na Poirot staat dit keer de eigengereide Vera Stanhope in de startblokken.

  Interview

  • *

   Johanna ter Steege

   De beentjes van Sint-Hildegard

   Omroep Max brengt De beentjes van Sint-Hildegard, met Herman Finkers en Johanna ter Steege, op de buis.
   Reacties0 reactie(s)