1. Interviews

  Barry Atsma

  The Rook

  Ideale schoonzoon Barry Atsma speelt een enge creep in de internationale thrillerserie The Rook, over mensen met paranormale gaven.
  19 june
  Barry Atsma

  Kan zo’n braverik als jij een geloofwaardige schurk spelen?

  “Absoluut! In het echt ben ik een vrij normale, aardige kerel uit een Vinexwijk die helaas veel meer boy-next-door is dan hij misschien zou willen, Des te leuker is het als ik psychopathische figuren mag spelen, want dan kan ik eindelijk mijn rare kantjes naar boven laten komen.”

   

  Welke psychopathische trekjes dicht jij jezelf toe?

  “Ik speel het nare, gemene karakter Peter. Zijn sadisme vond ik vrij geestig en leuk. Dat heb ik blijkbaar in me, haha. Ik wil niet te veel verklappen, maar The Rook gaat over een groep mensen die buitengewone krachten heeft. Zo’n kracht heb ik dus ook – en die is niet per se heel gezellig.”

   

  Welk bovennatuurlijk talent had jij zelf willen hebben?

  “Ik zou gedachten willen lezen, dat lijkt me heerlijk. Vooral die van mijn oudste dochter van twaalf. Het lijkt me ook geweldig om op dubbele snelheid luiers te kunnen verschonen. Omdat onze dochter Bobbi zo beweeglijk is, doe ik daar nu zeker een minuut over. Dat kan sneller.”

   

  Geloof jij dat er meer is tussen hemel en aarde?

  “Naar aanleiding van deze serie ben ik me gaan verdiepen in buitengewone talenten. Zo ontdekte ik dat je met geestelijke kracht veel voor elkaar kunt krijgen. Er zijn in Tibet bijvoorbeeld echt boeddhistische monniken die hun hartslag met behulp van meditatie virtueel naar nul kunnen brengen. Wat dat betreft is de serie dus vrij realistisch.”

   

  The Rook start met een vrouw die wakker wordt in Londen, met een aantal lijken om zich heen. Hoe zou jij reageren als je dat zou overkomen?

  “Ik zou totaal in paniek zijn, net als Myfanwy Thomas (Emma Greenwell, red.) Zij is deels haar geheugen kwijt en gaat op zoek naar wie ze is en wat er is gebeurd. Ooit ben ik op het toneel per ongeluk knock-out geslagen door een tegenspeler. Ik was hooguit een paar seconde weg, maar dat vond ik al eng. Laat staan als je veel meer tijd kwijt bent.”

   

  Waarom moeten we allemaal gaan kijken?

  “In elke aflevering ontvouwt zich een nieuw stukje van het verhaal, waardoor je steeds beter begrijpt hoe het zit. Die spanningsboog is erg goed opgebouwd. Daarbij is het gewoon een heel groots, mooi gemaakt project met een ongelooflijk budget en producenten met veel ervaring.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Ik kijk erg veel naar de K1-vechtsporten. Thuis, maar ook op de set. Geen idee waar die rare hang vandaan komt. Ik vind de technieken mooi en het roept een soort oergevoel bij me op. Als ik ooit vrije tijd heb, dan ga ik ‘ja’ zeggen op zo’n programma met boksende BN’ers. Dat lijkt me lachen.”

  Lees hier het interview met Barry over The Split
  Lees hier het interview met Barry over Van Gogh een huis voor Vincent
  Lees hier het interview met Barry over Down voor dummies

 1. Doe mee en win!

  • Win de dvd van Motherless Brooklyn

   Win de dvd van Motherless Brooklyn

   Lionel Essrog, een eenzame privédetective die met het Tourette-syndroom leeft, waagt zich aan de moord op zijn mentor en enige vriend. Gewapend met slechts een paar aanwijzingen en de motor van zijn obsessieve geest, ontrafelt Lionel nauwkeurig bewaakte geheimen die het lot van New York op het spel zetten. Totaal TV mag de dvd van deze dramathriller vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Courier

  The Courier
  RTL 7 om 20:30 uur
  De koerier levert pakketjes af en stelt geen vragen. Zijn nieuwste opdracht: een koffertje binnen zestig uur bezorgen bij de mysterieuze gangsterbaas Sevile. Lukt de koerier dat niet, dan betaalt hij de ultieme prijs. Het probleem is dat Sevile tien jaar geleden spoorloos verdween. Iedereen dacht dat hij dood was, maar nu is hij terug om wraak te nemen.

  TV-TIP Opstandelingen

  Opstandelingen
  NPO 2 om 20:30 uur
  Burgers en ondernemers in Almelo worden soms tot wanhoop gedreven door het plaatselijke bestuur. Sophie Hilbrand praat met de boze burgers.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)