1. Interviews

  Barry Atsma

  The Rook

  Ideale schoonzoon Barry Atsma speelt een enge creep in de internationale thrillerserie The Rook, over mensen met paranormale gaven.
  19 june
  Barry Atsma

  Kan zo’n braverik als jij een geloofwaardige schurk spelen?

  “Absoluut! In het echt ben ik een vrij normale, aardige kerel uit een Vinexwijk die helaas veel meer boy-next-door is dan hij misschien zou willen, Des te leuker is het als ik psychopathische figuren mag spelen, want dan kan ik eindelijk mijn rare kantjes naar boven laten komen.”

   

  Welke psychopathische trekjes dicht jij jezelf toe?

  “Ik speel het nare, gemene karakter Peter. Zijn sadisme vond ik vrij geestig en leuk. Dat heb ik blijkbaar in me, haha. Ik wil niet te veel verklappen, maar The Rook gaat over een groep mensen die buitengewone krachten heeft. Zo’n kracht heb ik dus ook – en die is niet per se heel gezellig.”

   

  Welk bovennatuurlijk talent had jij zelf willen hebben?

  “Ik zou gedachten willen lezen, dat lijkt me heerlijk. Vooral die van mijn oudste dochter van twaalf. Het lijkt me ook geweldig om op dubbele snelheid luiers te kunnen verschonen. Omdat onze dochter Bobbi zo beweeglijk is, doe ik daar nu zeker een minuut over. Dat kan sneller.”

   

  Geloof jij dat er meer is tussen hemel en aarde?

  “Naar aanleiding van deze serie ben ik me gaan verdiepen in buitengewone talenten. Zo ontdekte ik dat je met geestelijke kracht veel voor elkaar kunt krijgen. Er zijn in Tibet bijvoorbeeld echt boeddhistische monniken die hun hartslag met behulp van meditatie virtueel naar nul kunnen brengen. Wat dat betreft is de serie dus vrij realistisch.”

   

  The Rook start met een vrouw die wakker wordt in Londen, met een aantal lijken om zich heen. Hoe zou jij reageren als je dat zou overkomen?

  “Ik zou totaal in paniek zijn, net als Myfanwy Thomas (Emma Greenwell, red.) Zij is deels haar geheugen kwijt en gaat op zoek naar wie ze is en wat er is gebeurd. Ooit ben ik op het toneel per ongeluk knock-out geslagen door een tegenspeler. Ik was hooguit een paar seconde weg, maar dat vond ik al eng. Laat staan als je veel meer tijd kwijt bent.”

   

  Waarom moeten we allemaal gaan kijken?

  “In elke aflevering ontvouwt zich een nieuw stukje van het verhaal, waardoor je steeds beter begrijpt hoe het zit. Die spanningsboog is erg goed opgebouwd. Daarbij is het gewoon een heel groots, mooi gemaakt project met een ongelooflijk budget en producenten met veel ervaring.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Ik kijk erg veel naar de K1-vechtsporten. Thuis, maar ook op de set. Geen idee waar die rare hang vandaan komt. Ik vind de technieken mooi en het roept een soort oergevoel bij me op. Als ik ooit vrije tijd heb, dan ga ik ‘ja’ zeggen op zo’n programma met boksende BN’ers. Dat lijkt me lachen.”

  Lees hier het interview met Barry over The Split
  Lees hier het interview met Barry over Van Gogh een huis voor Vincent
  Lees hier het interview met Barry over Down voor dummies

 1. Doe mee en win!

  • *

   3X BOXSET TRUE DETECTIVE

   True Detective is een veelgeprezen HBO-serie. In het derde seizoen speelt Mahershala Ali een gepensioneerde rechercheur, die al 35 jaar door een vermissingszaak gekweld wordt. Totaal TV mag de complete boxset met alle seizoenen drie keer weggeven.

  TV-TIP The Three Musketeers

  The Three Musketeers
  RTL 7 om 20:30 uur
  Porthos, Athos en Aramis staan bekend als de drie beste musketiers van de koning van Frankrijk. Ze ontdekken een verraderlijke samenzwering om de koning ten val te brengen. Als de jonge, ambitieuze D'Artagnan hun pad kruist, besluiten ze hem onder hun hoede te nemen.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Ziggo Sport om 00:35 uur
  De start van Matthijs de Ligt bij Juventus is nog niet om over naar huis te schrijven. Door een zware blessure van concurrent Giorgio Chiellini liggen er nu echter kansen.

  Interview

  • *

   Gerard Joling

   The Masked Singer

   The Masked Singer is níet de zoveelste talentenjacht. Eerder een soort Wie ben ik, maar dan met veren, toeters, bellen, zang én maskers. Gerard Joling zit in het panel.
   Reacties0 reactie(s)