1. Interviews

  Bas Hoeflaak

  Harkum

  In Harkum mag de burgemeester van het gelijknamige dorpje, Tom Verweij (Hoeflaak), na ‘n gok met gemeentegeld opeens 700 miljoen euro besteden.
  03 october
  Bas Hoeflaak

  Wat zou Bas Hoeflaak doen met zo’n smak geld?

  (Lacht hard) “Jemig, wat zou ik doen met zoveel poen? Ik ben bang dat ik dan heel lui word. Het is echt een krankzinnig groot bedrag. Er zou sowieso een flink deel naar goede doelen gaan. En ik zou er een huis van kopen.”

   

  Wat zou je er absoluut niet mee doen?

  “Nou, in ieder geval geen knalrode Ferrari kopen. Het schijnt dat mensen zich om je heen heel anders gaan gedragen en dat opeens half-bekenden weer contact met je opnemen. Ik moet daar niet aan denken. Een miljoen is nog te overzien, maar zevenhonderd? Dat slaat nergens op.”

   

  Ben je meer een spaarder of een spender?

  “Eerder een spaarder. Zo ben ik ook opgevoed. Ik probeer mijn uitgaven redelijk in toom te houden. Behalve als we uiteten gaan. Daar geniet ik zo van, dat mag echt wel iets kosten. Maar in Harkum krijgt natuurlijk de gemeente opeens zoveel geld. Niet ik als individu.”

   

  Zou je een goede burgemeester zijn?

  “Nee. Leidinggeven aan een complete raad is niet aan mij besteed. Haha, ik ben meer geschikt als dictator. Het leuke aan acteur zijn, is dat je bent opeens heel iemand anders bent. De ene keer speel je iemand met autisme, de andere keer geef je leiding aan een dorpje in de middle of nowhere.”

   

  Wat zijn de succesingrediënten van BNNVARA-serie Harkum?

  “Dat is altijd afwachten. Ik heb de trailer gezien, samen met de eerste twee afleveringen, en wat opvalt, is dat alles schitterend oogt. Je krijgt écht zin om door te kijken. Het reilen en zeilen in zo’n gemeentehuis is natuurlijk ook geinig.”

   

  Wat maakt het voor jou zo’n gaaf project?

  “Ik heb intens van de opnamen genoten. Zeker omdat ik met twee van mijn helden mocht spelen: Leny Breederveld en René van ‘t Hof. Daarnaast was het tof om weer samen te werken met regisseur Jelle de Jonge, die ik ken van Sluipschutters. En de rol van burgemeester, met een mix van humor en onzekerheid, is natuurlijk een kolfje naar mijn hand.”

   

  Wat kijk jezelf op tv?

  “Vooral veel Jinek, Pauw en natuurlijk Sluipschutters. Maar ik hou ook enorm van films en series. Een recente verrassing vond ik de Netflix Original Mindhunter, waarin twee FBI-agenten in het brein van seriemoordenaars duiken. Oh, en ik heb intens genoten van Fargo. Geweldig!”

 1. Doe mee en win!

  • The Miseducation of Cameron Post

   Win The Miseducation of Cameron Post

   Na de dood van haar ouders gaat Cameron Post bij haar conservatieve tante wonen. Wanneer ze op een schoolfeest zoenend met een meisje wordt betrapt, wordt ze naar een christelijk instituut gestuurd. Totaal TV mag bij CineMember vijf streamstarts weggeven voor deze winnaar van de Grand Jury Prize Sundance Filmfestival.

  TV-TIP Abandoned Engineering

  Abandoned Engineering
  Discovery om 20:30 uur
  De wereld staat vol met verlaten en verwaarloosde bouwwerken. Abandoned Engineering duikt in de geschiedenis van deze mysterieuze gebouwen.

  TV-TIP Lethal Weapon 3

  Lethal Weapon 3
  Veronica om 20:30 uur
  De eigenwijze Martin Riggs en zijn partner Roger Murtaugh zijn gedegradeerd tot straatagenten na een mislukte opdracht. Ze vervelen zich stierlijk en missen de actie van vroeger. Wanneer ze getuige zijn van een overval op een geldtransportwagen, zetten ze meteen de achtervolging in. Het duo slaagt erin Billy Phelps, een van de daders, te arresteren. Riggs en Murtaugh zijn vastbesloten de zaak tot op de draad uit te pluizen, maar het onderzoek is overgenomen door Interne Zaken.

  Interview

  • John Williams in Briljant!

   John Williams

   Briljant!

   In Briljant! pitchen creatieve geesten hun ideeën bij experts. Degene met ‘t meest briljante concept voor een beter, schoner en socialer Nederland, krijgt tienduizend euro.
   Reacties0 reactie(s)