1. Interviews

  Bas Hoeflaak

  Harkum

  In Harkum mag de burgemeester van het gelijknamige dorpje, Tom Verweij (Hoeflaak), na ‘n gok met gemeentegeld opeens 700 miljoen euro besteden.
  03 oktober
  Bas Hoeflaak

  Wat zou Bas Hoeflaak doen met zo’n smak geld?

  (Lacht hard) “Jemig, wat zou ik doen met zoveel poen? Ik ben bang dat ik dan heel lui word. Het is echt een krankzinnig groot bedrag. Er zou sowieso een flink deel naar goede doelen gaan. En ik zou er een huis van kopen.”

   

  Wat zou je er absoluut niet mee doen?

  “Nou, in ieder geval geen knalrode Ferrari kopen. Het schijnt dat mensen zich om je heen heel anders gaan gedragen en dat opeens half-bekenden weer contact met je opnemen. Ik moet daar niet aan denken. Een miljoen is nog te overzien, maar zevenhonderd? Dat slaat nergens op.”

   

  Ben je meer een spaarder of een spender?

  “Eerder een spaarder. Zo ben ik ook opgevoed. Ik probeer mijn uitgaven redelijk in toom te houden. Behalve als we uiteten gaan. Daar geniet ik zo van, dat mag echt wel iets kosten. Maar in Harkum krijgt natuurlijk de gemeente opeens zoveel geld. Niet ik als individu.”

   

  Zou je een goede burgemeester zijn?

  “Nee. Leidinggeven aan een complete raad is niet aan mij besteed. Haha, ik ben meer geschikt als dictator. Het leuke aan acteur zijn, is dat je bent opeens heel iemand anders bent. De ene keer speel je iemand met autisme, de andere keer geef je leiding aan een dorpje in de middle of nowhere.”

   

  Wat zijn de succesingrediënten van BNNVARA-serie Harkum?

  “Dat is altijd afwachten. Ik heb de trailer gezien, samen met de eerste twee afleveringen, en wat opvalt, is dat alles schitterend oogt. Je krijgt écht zin om door te kijken. Het reilen en zeilen in zo’n gemeentehuis is natuurlijk ook geinig.”

   

  Wat maakt het voor jou zo’n gaaf project?

  “Ik heb intens van de opnamen genoten. Zeker omdat ik met twee van mijn helden mocht spelen: Leny Breederveld en René van ‘t Hof. Daarnaast was het tof om weer samen te werken met regisseur Jelle de Jonge, die ik ken van Sluipschutters. En de rol van burgemeester, met een mix van humor en onzekerheid, is natuurlijk een kolfje naar mijn hand.”

   

  Wat kijk jezelf op tv?

  “Vooral veel Jinek, Pauw en natuurlijk Sluipschutters. Maar ik hou ook enorm van films en series. Een recente verrassing vond ik de Netflix Original Mindhunter, waarin twee FBI-agenten in het brein van seriemoordenaars duiken. Oh, en ik heb intens genoten van Fargo. Geweldig!”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET LAST CHRISTMAS

   De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Tom lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven komt binnenlopen en door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen breekt. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze romantische komedie weggeven, met daarin een tas en natuurlijk twee kaartjes voor de film.

  TV-TIP Identity Thief

  Identity Thief
  SBS9 om 20:30 uur
  Sandy Bigelow Patterson staat op het punt alles te verliezen wanneer blijkt dat zijn identiteit gestolen is door de vrouwelijke oplichter Diana. Om zijn identiteit terug te claimen moet hij afreizen naar Miami om Diana op te sporen en weer mee terug te nemen naar Denver om de situatie op te helderen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

  TV-TIP Deepwater Horizon

  Deepwater Horizon
  Veronica om 20:30 uur
  Het booreiland Deep Horizon in de Golf van Mexico moet het Macondo-olieveld met meer dan 100 miljoen vaten olie ontsluiten. Op een onbewaakt ogenblik vindt er een ernstige explosie. Terwijl het booreilandpersoneel onder leiding van Mike Williams en Jimmy Harrell vecht om te overleven, ontvouwt zich een catastrofale milieuramp.

  Interview

  • *

   Daniel Mays

   Temple

   Mark Strong, Carice van Houten en Daniel Mays runnen in de BBC First-serie Temple een illegale, ondergrondse medische kliniek.
   Reacties0 reactie(s)