1. Interviews

  Bas Hoeflaak

  Harkum

  In Harkum mag de burgemeester van het gelijknamige dorpje, Tom Verweij (Hoeflaak), na ‘n gok met gemeentegeld opeens 700 miljoen euro besteden.
  03 oktober
  Bas Hoeflaak

  Wat zou Bas Hoeflaak doen met zo’n smak geld?

  (Lacht hard) “Jemig, wat zou ik doen met zoveel poen? Ik ben bang dat ik dan heel lui word. Het is echt een krankzinnig groot bedrag. Er zou sowieso een flink deel naar goede doelen gaan. En ik zou er een huis van kopen.”

   

  Wat zou je er absoluut niet mee doen?

  “Nou, in ieder geval geen knalrode Ferrari kopen. Het schijnt dat mensen zich om je heen heel anders gaan gedragen en dat opeens half-bekenden weer contact met je opnemen. Ik moet daar niet aan denken. Een miljoen is nog te overzien, maar zevenhonderd? Dat slaat nergens op.”

   

  Ben je meer een spaarder of een spender?

  “Eerder een spaarder. Zo ben ik ook opgevoed. Ik probeer mijn uitgaven redelijk in toom te houden. Behalve als we uiteten gaan. Daar geniet ik zo van, dat mag echt wel iets kosten. Maar in Harkum krijgt natuurlijk de gemeente opeens zoveel geld. Niet ik als individu.”

   

  Zou je een goede burgemeester zijn?

  “Nee. Leidinggeven aan een complete raad is niet aan mij besteed. Haha, ik ben meer geschikt als dictator. Het leuke aan acteur zijn, is dat je bent opeens heel iemand anders bent. De ene keer speel je iemand met autisme, de andere keer geef je leiding aan een dorpje in de middle of nowhere.”

   

  Wat zijn de succesingrediënten van BNNVARA-serie Harkum?

  “Dat is altijd afwachten. Ik heb de trailer gezien, samen met de eerste twee afleveringen, en wat opvalt, is dat alles schitterend oogt. Je krijgt écht zin om door te kijken. Het reilen en zeilen in zo’n gemeentehuis is natuurlijk ook geinig.”

   

  Wat maakt het voor jou zo’n gaaf project?

  “Ik heb intens van de opnamen genoten. Zeker omdat ik met twee van mijn helden mocht spelen: Leny Breederveld en René van ‘t Hof. Daarnaast was het tof om weer samen te werken met regisseur Jelle de Jonge, die ik ken van Sluipschutters. En de rol van burgemeester, met een mix van humor en onzekerheid, is natuurlijk een kolfje naar mijn hand.”

   

  Wat kijk jezelf op tv?

  “Vooral veel Jinek, Pauw en natuurlijk Sluipschutters. Maar ik hou ook enorm van films en series. Een recente verrassing vond ik de Netflix Original Mindhunter, waarin twee FBI-agenten in het brein van seriemoordenaars duiken. Oh, en ik heb intens genoten van Fargo. Geweldig!”

 1. Doe mee en win!

  • Harry Potter dvd win

   3X HARRY POTTER COMPLEET

   De acht spannende boekadaptaties van J.K. Rowling’s Harry Potter zijn onverminderd populair. Ga tijdens de donkere dagen weer lekker zitten voor alle avonturen van Harry, Hermione en Ron in hun strijd tegen Voldemort. Totaal TV mag de dvd-versie van de Complete 8 film collection mét Harry Potter pluche drie keer weggeven.

  TV-TIP Karim pakt zijn kans

  Karim pakt zijn kans
  NPO 2 om 17:10 uur
  In groep 8 kreeg een twaalfjarige Karim Amghar vmbo kader-advies, ondanks zijn Cito-score, die havo uitwees. Karim onderzoekt of dit vaker gebeurt.

  TV-TIP Professors op pad

  Professors op pad
  NPO 2 om 19:40 uur
  Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven is een niet onverdienstelijk amateurfotograaf. Voor de tweede keer op rij gaat hij weer met een bevriende professor op pad.

  Interview

  • Doorbakken met Irene Moors is te zien bij NPO 1

   Irene Moors

   Doorbakken

   Heel Holland bakt krijgt een nieuw napraatprogramma. In Doorbakken gaat Irene Moors wekelijks in op het centrale thema en de gebeurtenissen van de populaire bakshow.
   Reacties0 reactie(s)