1. Interviews

  Beau van Erven Dorens

  Beaufort

  In het atypische reisprogramma Beaufort combineert Beau van Erven Dorens reizen met avontuur. “Het is een soort Floortje Dessing on speed!”
  10 february
  Beau van Erven Dorens

  Floortje won een Gouden Televizier-Ring. Maakt jouw Beaufort ook kans?

  “Haha, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Het zijn ook totaal verschillende programma’s. Floortje naar het einde van de wereld is heel gestileerd, Beaufort is veel rauwer. Het bestaat uit reizen, avontuur en gekkigheid. Het ene moment is opgenomen met een drone, het andere moment uit de hand gefilmd terwijl ik door de jungle banjer.”

   

  De jungle? Nog andere plekken waar je niet zo gauw komt?

  “Ik heb door de bloedhete woestijn van Wadi Rum gesloft, geklommen over Argentijnse bergen, al zeilend over de Noordzee getrokken en door smalle spleten gekropen in Groot-Brittannië en België. Geloof me, ik heb meer afgezien dan goed is voor een mens.”

   

  Stond het huilen je nader dan het lachen?

  “Man, ik heb zoveel gehuild! Ik ben zes keiharde uitdagingen aangegaan en ging kapot. Ik wilde mijn eigen grenzen opzoeken en dat heb ik geweten. Voor een commando was dit waarschijnlijk een peulenschil geweest, maar ik vond het ongelooflijk heftig!”

   

  Had je niet getraind van tevoren?

  “Jawel. Ik ben altijd al bezig geweest met zwemmen. Vroeger in de grachten en in De wereld van Beau heb ik een keer geprobeerd het kanaal over te zwemmen. Voor Beaufort heb ik in een hoogtekamer getraind en voor de aflevering waarin ik ga zeilen heb ik eerst de zeilboot een paar keer op- en afgetuigd. Maar niets kon me écht voorbereiden op wat er ging komen.”

   

  Waarom doe je jezelf zoiets aan?

  “Ik wilde weten in hoeverre ik in staat ben te overleven onder zware omstandigheden. We hebben allemaal gezien hoe survivalspecialist Bear Grylls de problemen van de wildernis tackelt. Maar wat gebeurt er als je een man van 46, die eigenlijk nergens echt goed in is en nooit fit is, aan zijn lot overlaat? Dan krijg je een veel realistischer beeld van wat ‘de gewone man’ in dergelijke situaties doet.”

   

  Dus eens, maar nooit meer?

  “Oh, jawel hoor! Ondanks dat ik acht kilo lichter de jungle uitkwam, zou ik het zo weer doen. Ik heb tijdens die avonturen echt geweldige ingevingen gekregen. Je leert jezelf behoorlijk goed kennen als je helemaal naar de klote gaat.”

   

  Waar kijk je zelf naar?

  “Ik heb laatst met de kids Apocalypse Now Redux gekeken onder het kopje filmopvoeding. Nou, dan heb je wel wat te bespreken na afloop! En verder Homeland, Studio sport en Game of Thrones."

  Lees hier het interview met Beau van Erven Dorens over Beau en de veteranen
  Lees hier het interview met Beau van Erven Dorens over The Amsterdam Project

 1. Doe mee en win!

  • Fleabag

   Win het tweede seizoen Fleabag

   In het tweede seizoen van deze topkomedie lijkt Fleabag meer op haar gemak met zichzelf en haar nieuwe, bruisende café. Maar haar dysfunctionele familie zorgt voor onrust én ze ontmoet een katholieke priester die haar leven op zijn kop zet. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het tweede seizoen weggeven.

  TV-TIP Goede tijden, slechte tijden

  Goede tijden, slechte tijden
  RTL Lounge om 08:00 uur
  Vanwege het coronavirus werden de opnames stilgelegd en daarom eindigt dit seizoen van GTST iets eerder en is er géén traditionele zomercliffhanger.

  TV-TIP 3Doc: De wereld aan je voeten

  3Doc: De wereld aan je voeten
  NPO 3 om 20:55 uur
  Michiel van Erop volgde acht jaar lang een groep kinderen en nu ze achttien zijn, kijken ze terug op de gebeurtenissen van de afgelopen jaren.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)