1. Interviews

  Bert van Leeuwen

  Mannen in het wild

  Eén op de vier mannen tussen de veertig en zestig heeft last van een midlifecrisis. In Mannen in het wild neemt Bert van Leeuwen zes van hen mee op reis.
  22 august
  Bert van Leeuwen

  Is dit een eigen idee?

  “We brainstormen al best lang over een programma met mannen in hun midlife. Ooit was het idee om met motoren op stap te gaan, maar dat heeft zich langzaam ontwikkeld tot wat het nu is geworden, een bergtocht door de Italiaanse Alpen.”

   

  Waarom wilde je dit programma graag maken?

  “Het onderwerp boeit me enorm. Ik denk dat ik er zelf redelijk ongeschonden doorheen ben gekomen (Bert is 59 jaar, red.), maar ik kan me het basisgevoel wel goed voorstellen. Je komt op een gegeven moment op een leeftijd – en dat kan worden versterkt door dingen die je meemaakt – dat je denkt: waar sta ik en wat wil ik nog? Ben ik al die jaren wel goed bezig geweest?”

   

  Hoe zijn de deelnemers geselecteerd?

  “Er is intensief research gedaan door de redactie. Op een gegeven moment ontstond een mooie samenstelling van zes mannen die niet alleen zelf toegaven op een of andere manier in een midlifecrisis te zitten, maar ook bereid waren om op avontuur te gaan in een Zuid-Europees land, zoals we dat hadden verwoord, én die zichzelf kwetsbaar durfden op te stellen.”

   

  Ben je tevreden met het resultaat?

  “Vóór ons vertrek was ik best kritisch en vroeg ik me af of tien dagen wel genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Dat is mij enorm meegevallen. We maakten eerst een schijnbeweging, de mannen werden de eerste nacht in een mooie villa gestopt, maar vanaf dag twee zijn we de bergen ingetrokken en kwamen ze in een basiskamp terecht. Daar moesten de telefoons worden ingeleverd, waren er fysieke inspanningen, gesprekken en geen elektriciteit of warm water. Het was echt back to basics.”

   

  Hoe beleefden de mannen dat zelf?

  “Als je ze uit hun eigen situatie trekt, gebeurt er een hoop. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt. Het waren zes zeer verschillende karakters, met verschillende issues. Maar ik kan wel vast verklappen dat ze allemaal, als in een soort snelkookpan, iets hebben meegemaakt waardoor ze anders naar huis gingen dan ze kwamen.”

   

  Komt er een vervolg?

  “Met de ervaring die ik nu heb, denk ik dat we iets heel moois hebben gemaakt. Maar je weet hoe dat gaat met een programma: het wordt gemonteerd, uitgezonden en dan is het helemaal de vraag of het een beetje wordt opgepikt.”

   

  Waar kijk je zelf graag naar?

  “Ik hou van programma’s over hoe mensen zich op allerlei manieren door het leven slaan. Het mooiste meisje van de klas vind ik prachtig, maar ook van Spoorloos en Ik vertrek kan ik genieten.”

  Lees hier het interview met Bert over Het familiediner XL
  Lees hier het interview met Bert over De Pelgrimscode
  Lees hier het interview met Bert over Het Familiediner
  Lees hier het interview met Bert over Wat weet Nederland

 1. Doe mee en win!

  • Little Women bioscoopkaarten winnen

   Win een VIP-pakket van Little Women!

   Dit kostuumdrama draait om vier zussen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog die op hun eigen manier met liefde, verlies en andere uitdagingen omgaan die horen bij volwassen worden. Totaal TV geeft van dit romantische drama vijf keer een VIP-pakket weg, met daarin een notitieblok en twee filmkaartjes.

  TV-TIP Deurwaarders UK

  Deurwaarders UK
  RTL 5 om 18:34 uur
  Wanneer je aan het overkant van Het Kanaal je schulden niet betaalt, kun je zomaar een bezoekje verwachten van de deurwaarders van DCBL.

  TV-TIP Kamp Waes

  Kamp Waes
  BVN-TV om 09:20 uur
  Alleskunner Tom Waes heeft vijftien kandidaten geselecteerd die meedoen met de training van de Belgische Special Forces. Wie zal dit overleven?

  Interview

  • Hollands hoop derde seizoen Kim van Kooten

   Kim van Kooten

   Hollands hoop

   In het derde en direct laatste seizoen van de komische en spannende serie Hollands hoop wordt Kim van Kooten als de eens zo brave huismoeder Machteld steeds meedogenlozer.
   Reacties0 reactie(s)