1. Interviews

  Bert van Leeuwen

  Mannen in het wild

  Eén op de vier mannen tussen de veertig en zestig heeft last van een midlifecrisis. In Mannen in het wild neemt Bert van Leeuwen zes van hen mee op reis.
  22 august
  Bert van Leeuwen

  Is dit een eigen idee?

  “We brainstormen al best lang over een programma met mannen in hun midlife. Ooit was het idee om met motoren op stap te gaan, maar dat heeft zich langzaam ontwikkeld tot wat het nu is geworden, een bergtocht door de Italiaanse Alpen.”

   

  Waarom wilde je dit programma graag maken?

  “Het onderwerp boeit me enorm. Ik denk dat ik er zelf redelijk ongeschonden doorheen ben gekomen (Bert is 59 jaar, red.), maar ik kan me het basisgevoel wel goed voorstellen. Je komt op een gegeven moment op een leeftijd – en dat kan worden versterkt door dingen die je meemaakt – dat je denkt: waar sta ik en wat wil ik nog? Ben ik al die jaren wel goed bezig geweest?”

   

  Hoe zijn de deelnemers geselecteerd?

  “Er is intensief research gedaan door de redactie. Op een gegeven moment ontstond een mooie samenstelling van zes mannen die niet alleen zelf toegaven op een of andere manier in een midlifecrisis te zitten, maar ook bereid waren om op avontuur te gaan in een Zuid-Europees land, zoals we dat hadden verwoord, én die zichzelf kwetsbaar durfden op te stellen.”

   

  Ben je tevreden met het resultaat?

  “Vóór ons vertrek was ik best kritisch en vroeg ik me af of tien dagen wel genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Dat is mij enorm meegevallen. We maakten eerst een schijnbeweging, de mannen werden de eerste nacht in een mooie villa gestopt, maar vanaf dag twee zijn we de bergen ingetrokken en kwamen ze in een basiskamp terecht. Daar moesten de telefoons worden ingeleverd, waren er fysieke inspanningen, gesprekken en geen elektriciteit of warm water. Het was echt back to basics.”

   

  Hoe beleefden de mannen dat zelf?

  “Als je ze uit hun eigen situatie trekt, gebeurt er een hoop. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt. Het waren zes zeer verschillende karakters, met verschillende issues. Maar ik kan wel vast verklappen dat ze allemaal, als in een soort snelkookpan, iets hebben meegemaakt waardoor ze anders naar huis gingen dan ze kwamen.”

   

  Komt er een vervolg?

  “Met de ervaring die ik nu heb, denk ik dat we iets heel moois hebben gemaakt. Maar je weet hoe dat gaat met een programma: het wordt gemonteerd, uitgezonden en dan is het helemaal de vraag of het een beetje wordt opgepikt.”

   

  Waar kijk je zelf graag naar?

  “Ik hou van programma’s over hoe mensen zich op allerlei manieren door het leven slaan. Het mooiste meisje van de klas vind ik prachtig, maar ook van Spoorloos en Ik vertrek kan ik genieten.”

  Lees hier het interview met Bert over Het familiediner XL
  Lees hier het interview met Bert over De Pelgrimscode
  Lees hier het interview met Bert over Het Familiediner
  Lees hier het interview met Bert over Wat weet Nederland

 1. Doe mee en win!

  • Game of Thrones Daenerys Targaryen Emilia Clarke

   3X GoT COMPLETE BOXSET!

   Game of Thrones is een spectaculair fenomeen zo groot als de zeven koninkrijken. De hitserie wist de afgelopen jaren miljoenen kijkers aan de buis te kluisteren. Naast het laatste achtste seizoen op dvd en blu-ray is ook de The Complete Series verkrijgbaar, een box met daarin alle seizoenen en vele extra’s. Totaal TV mag drie keer de blu-ray box weggeven.

  TV-TIP Onze jongens op Java

  Onze jongens op Java
  NPO 2 om 20:25 uur
  Nederland stuurde na de Tweede Wereldoorlog 120.000 militairs naar Indonesië om de nationalistische opstand neer te slaan. Coen Verbraak spreekt veertien Indiëveteranen, die voor het eerst hun verhaal vertellen.

  TV-TIP Inspector Banks

  Inspector Banks
  NPO 1 om 21:25 uur
  Inspector Banks komt niet verder met zijn zoektocht naar een moordenaar. Hij moet zijn denkpatroon doorbreken om toch de zaak op te kunnen lossen.

  Interview

  • Rico Verhoeven Badr Hari

   Rico Verhoeven

   Rico

   In de SBS6-reality-docu RICO wordt Rico Verhoeven gevolgd in het spannendste jaar van zijn leven. De voorbereiding op weg naar hét gevecht tegen Badr Hari vormt de rode draad van de serie.
   Reacties0 reactie(s)