1. Interviews

  Bridget Maasland

  De zwakste schakel

  Precies achttien jaar na de eerste aflevering van De zwakste schakel keert Bridget Maasland terug met die knalharde kennisquiz.
  18 april
  Bridget Maasland

  Dacht jij toen je hoorde dat De zwakste schakel terugkeerde: dat is iets voor mij?

  “Het is precies andersom gegaan. Ik werd gebeld met de vraag of ik dit wilde gaan presenteren. En mijn reactie was direct: ja natuurlijk!”

   

  Je voorganger Chazia Mourali had een meedogenloze stijl. Ga jij kandidaten ook zo bikkelhard aanpakken?

  “Dat was onlosmakelijk onderdeel van de formule, maar ze hebben ook bij de BBC, bedenkers van het format, de teugels wat laten vieren. Ik zit nu meer ‘op de grap’ en op korte gesprekjes met kandidaten. Ik weet veel van hen, maar als ze domme antwoorden geven, worden ze wel afgestraft. Niet meer afgeblaft. Ik zeg ook gewoon ‘dag’, in plaats van ‘tot ziens’ als ze afvallen. Anders hadden ze net zo goed Chazia weer kunnen vragen.”

   

  De meeste versies van The Weakest Link, zoals het origineel heette, werden door strenge roodharige dames in zwarte kleding gepresenteerd. Spoelinkje?

  “Nee, gelukkig niet. Ik heb steeds strak gesneden mooie mannenpakken aan. En in buitenlandse versies presenteren tegenwoordig ook mannen.”

   

  Speel jij quizzen altijd actief mee en kun jij tegen je verlies?

  “Ja, ik ben bloedfanatiek en kan slecht tegen mijn verlies. Naarmate ik ouder word, is dat iets beter, maar ik win liever.”

   

  Wat zijn de verwachtingen van de zender? En van jezelf: ben jij de blondste schakel?

  “Ik dacht dat we dat blonde tijdperk wel voorbij waren. Maar even serieus, ik heb een redelijke algemene kennis. Ik weet niet exact wat de zender verwacht. Daar hebben we niet over gesproken. Ik hoop uiteraard dat het scoort, ik werk bij een commerciële zender.”

   

  Blijft de quiz intact - 9 kandidaten, 10.000 euro per aflevering te winnen - en heb je al opnamen achter de rug?

  “Yep. We spelen wel één ronde minder, zodat er iets meer tijd is voor gesprekjes. Vlak voor de finale gaan we nu naar de verdriedubbelaar. Ik heb zeven afleveringen opgenomen. Twaalf uur per dag in een studio zonder daglicht. Superintensief. Ik moet veel van kandidaten weten. Het is in een kille studio, zonder publiek. Ik moet continu alert zijn. Maar het is leuk! Ik presenteer wel, maar ik ben natuurlijk ook gewoon ‘de kijker thuis op de bank’, die spontaan vragen stelt. Maar het zijn wel andere tijden dan in de Chazia-periode, bepaalde grenzen ga ik niet over.”

   

  Wat kijk jezelf op tv?

  “Vroeger en nu De zwakste schakel. De slimste mens. DWDD. En films en series.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET FAST AND FURIOUS HOBBS AND SHAW

   Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw. Deze spectaculaire eerste stand-alone film neemt de kijker mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze actiefilm weggeven met daarin een t-shirt en natuurlijk twee bioscoopkaartjes.

  TV-TIP Keuringsdienst van Waarde: Terug naar de basis

  Keuringsdienst van Waarde: Terug naar de basis
  NPO 3 om 20:25 uur
  Steeds meer zoutjes, chips, nootjes en rijstwafels worden verkocht met bbq-smaak. Maar wat is dat voor smaak? Een maiskolf smaakt immers anders dan een speklap. Proef je vlees, vuur, rook of de ongewassen vingers van je oom?

  TV-TIP Housesitter

  Housesitter
  om 03:16 uur
  Architect Newton Davis wordt gedumpt door zijn verloofde en het huis dat hij voor haar had laten bouwen, komt leeg te staan. Serveerster Gwen gaat daarom stiekem in het huis wonen en doet alsof zij Newtons nieuwe vrouw is. Dat werkt prima totdat Newton opeens voor de deur staat.

  Interview

  • *

   Coen Verbraak

   In de beste families

   In de beste families draait om grote levensthema’s die we allemaal meemaken. In het eerste seizoen praat Verbraak met broers en zussen.
   Reacties0 reactie(s)