1. Interviews

  Bridget Maasland

  De zwakste schakel

  Precies achttien jaar na de eerste aflevering van De zwakste schakel keert Bridget Maasland terug met die knalharde kennisquiz.
  18 april
  Bridget Maasland

  Dacht jij toen je hoorde dat De zwakste schakel terugkeerde: dat is iets voor mij?

  “Het is precies andersom gegaan. Ik werd gebeld met de vraag of ik dit wilde gaan presenteren. En mijn reactie was direct: ja natuurlijk!”

   

  Je voorganger Chazia Mourali had een meedogenloze stijl. Ga jij kandidaten ook zo bikkelhard aanpakken?

  “Dat was onlosmakelijk onderdeel van de formule, maar ze hebben ook bij de BBC, bedenkers van het format, de teugels wat laten vieren. Ik zit nu meer ‘op de grap’ en op korte gesprekjes met kandidaten. Ik weet veel van hen, maar als ze domme antwoorden geven, worden ze wel afgestraft. Niet meer afgeblaft. Ik zeg ook gewoon ‘dag’, in plaats van ‘tot ziens’ als ze afvallen. Anders hadden ze net zo goed Chazia weer kunnen vragen.”

   

  De meeste versies van The Weakest Link, zoals het origineel heette, werden door strenge roodharige dames in zwarte kleding gepresenteerd. Spoelinkje?

  “Nee, gelukkig niet. Ik heb steeds strak gesneden mooie mannenpakken aan. En in buitenlandse versies presenteren tegenwoordig ook mannen.”

   

  Speel jij quizzen altijd actief mee en kun jij tegen je verlies?

  “Ja, ik ben bloedfanatiek en kan slecht tegen mijn verlies. Naarmate ik ouder word, is dat iets beter, maar ik win liever.”

   

  Wat zijn de verwachtingen van de zender? En van jezelf: ben jij de blondste schakel?

  “Ik dacht dat we dat blonde tijdperk wel voorbij waren. Maar even serieus, ik heb een redelijke algemene kennis. Ik weet niet exact wat de zender verwacht. Daar hebben we niet over gesproken. Ik hoop uiteraard dat het scoort, ik werk bij een commerciële zender.”

   

  Blijft de quiz intact - 9 kandidaten, 10.000 euro per aflevering te winnen - en heb je al opnamen achter de rug?

  “Yep. We spelen wel één ronde minder, zodat er iets meer tijd is voor gesprekjes. Vlak voor de finale gaan we nu naar de verdriedubbelaar. Ik heb zeven afleveringen opgenomen. Twaalf uur per dag in een studio zonder daglicht. Superintensief. Ik moet veel van kandidaten weten. Het is in een kille studio, zonder publiek. Ik moet continu alert zijn. Maar het is leuk! Ik presenteer wel, maar ik ben natuurlijk ook gewoon ‘de kijker thuis op de bank’, die spontaan vragen stelt. Maar het zijn wel andere tijden dan in de Chazia-periode, bepaalde grenzen ga ik niet over.”

   

  Wat kijk jezelf op tv?

  “Vroeger en nu De zwakste schakel. De slimste mens. DWDD. En films en series.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY CHERNOBYL

   Het aangrijpende Chernobyl vertelt het schokkende verhaal over één van de zwaarste door mensen veroorzaakte catastrofes in de geschiedenis: de enorme explosie in 1986, in de kerncentrale van Tsjernobyl, in de voormalige Sovjetunie. Totaal TV mag de Blu-ray van deze vijfdelige miniserie vijf keer weggeven.

  TV-TIP Mission: Impossible - Ghost Protocol

  Mission: Impossible - Ghost Protocol
  RTL 7 om 20:30 uur
  De IMF-organisatie waarvoor geheim agent Ethan Hunt werkt, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een terroristische aanslag op het Russische Kremlin. De organisatie wordt hierdoor op non-actief gesteld, maar Hunt weigert dit te accepteren en stelt alles in het werk om de naam van het IMF te zuiveren.

  TV-TIP Chateau Meiland

  Chateau Meiland
  SBS6 om 20:30 uur
  Chateau Meiland heeft die felbegeerde Gouden Televizier-Ring gewonnen. Vanavond zie je weer waarom de realityserie zo een grote hit is.

  Interview

  • *

   Bas Hoeflaak

   Harkum

   In Harkum mag de burgemeester van het gelijknamige dorpje, Tom Verweij (Hoeflaak), na ‘n gok met gemeentegeld opeens 700 miljoen euro besteden.
   Reacties0 reactie(s)