1. Interviews

  Bridget Maasland

  De zwakste schakel

  Precies achttien jaar na de eerste aflevering van De zwakste schakel keert Bridget Maasland terug met die knalharde kennisquiz.
  18 april
  Bridget Maasland

  Dacht jij toen je hoorde dat De zwakste schakel terugkeerde: dat is iets voor mij?

  “Het is precies andersom gegaan. Ik werd gebeld met de vraag of ik dit wilde gaan presenteren. En mijn reactie was direct: ja natuurlijk!”

   

  Je voorganger Chazia Mourali had een meedogenloze stijl. Ga jij kandidaten ook zo bikkelhard aanpakken?

  “Dat was onlosmakelijk onderdeel van de formule, maar ze hebben ook bij de BBC, bedenkers van het format, de teugels wat laten vieren. Ik zit nu meer ‘op de grap’ en op korte gesprekjes met kandidaten. Ik weet veel van hen, maar als ze domme antwoorden geven, worden ze wel afgestraft. Niet meer afgeblaft. Ik zeg ook gewoon ‘dag’, in plaats van ‘tot ziens’ als ze afvallen. Anders hadden ze net zo goed Chazia weer kunnen vragen.”

   

  De meeste versies van The Weakest Link, zoals het origineel heette, werden door strenge roodharige dames in zwarte kleding gepresenteerd. Spoelinkje?

  “Nee, gelukkig niet. Ik heb steeds strak gesneden mooie mannenpakken aan. En in buitenlandse versies presenteren tegenwoordig ook mannen.”

   

  Speel jij quizzen altijd actief mee en kun jij tegen je verlies?

  “Ja, ik ben bloedfanatiek en kan slecht tegen mijn verlies. Naarmate ik ouder word, is dat iets beter, maar ik win liever.”

   

  Wat zijn de verwachtingen van de zender? En van jezelf: ben jij de blondste schakel?

  “Ik dacht dat we dat blonde tijdperk wel voorbij waren. Maar even serieus, ik heb een redelijke algemene kennis. Ik weet niet exact wat de zender verwacht. Daar hebben we niet over gesproken. Ik hoop uiteraard dat het scoort, ik werk bij een commerciële zender.”

   

  Blijft de quiz intact - 9 kandidaten, 10.000 euro per aflevering te winnen - en heb je al opnamen achter de rug?

  “Yep. We spelen wel één ronde minder, zodat er iets meer tijd is voor gesprekjes. Vlak voor de finale gaan we nu naar de verdriedubbelaar. Ik heb zeven afleveringen opgenomen. Twaalf uur per dag in een studio zonder daglicht. Superintensief. Ik moet veel van kandidaten weten. Het is in een kille studio, zonder publiek. Ik moet continu alert zijn. Maar het is leuk! Ik presenteer wel, maar ik ben natuurlijk ook gewoon ‘de kijker thuis op de bank’, die spontaan vragen stelt. Maar het zijn wel andere tijden dan in de Chazia-periode, bepaalde grenzen ga ik niet over.”

   

  Wat kijk jezelf op tv?

  “Vroeger en nu De zwakste schakel. De slimste mens. DWDD. En films en series.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 TICKETS ZIGGO F1 LIVE

   De Grand Prix van Oostenrijk is 30 juni niet alleen levensecht te volgen op de tribunes bij het circuit, maar ook voor duizenden fans in de Ziggo Dome. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor dit live evenement in de Ziggo Dome weggeven.

  TV-TIP X-Men: Apocalypse

  X-Men: Apocalypse
  om 11:21 uur
  Apocalypse, de eerste mutant, is meteen de sterkste en de gemeenste. Hij verzamelt moderne versies van de vier bijbelse ruiters van de Apocalyps om de wereld aan zijn voeten te krijgen. Daarbij gebruikt hij veel krachten en nog meer special effects.De film-makers vergeten bijna de menselijke maat, die bij de X-Men minstens zo belangrijk is als het spektakel. Ze hebben geen nieuwe trucs geleerd en doen hetzelfde op een grotere schaal, maar hebben genoeg ervaring om daar iets onderhoudends van te maken.

  TV-TIP De Roelvinkjes passen op de winkel

  De Roelvinkjes passen op de winkel
  SBS6 om 20:30 uur
  De verzorgers van woon- en zorgcentrum Herfstzon zijn toe aan wat vakantie. De Roelvinkjes schieten te hulp en nemen de dagelijkse zorg voor vijftig ouderen op zich. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en het gezin moet nu ├ęcht hard werken. Gelukkig is er nog wel ruimte voor een leuke verrassing.

  Interview

  • *

   Airen Mylene

   Hotel Rules

   In Hotel Rules verbouwen vijf kandidatenkoppels elkaars hotel of Bed and Breakfast rigoureus. Airen Mylene presenteert. Het winnende koppel ontvangt 25.000 euro.
   Reacties0 reactie(s)