Buddy Valastro
Cake Boss

Buddy Valastro heeft liefst
zeven bakkerijen in Amerika, een eigen lijn met bakproducten en ruim zeshonderd
mensen in dienst. In de realitysoap Cake Boss kneedt hij de meest prachtige
creaties bij elkaar.
Wat betekent Cake Boss voor
jou?
"De eerste keer dat ze me
voor dit programma vroegen, dacht ik ‘ach, het kan geen kwaad’. Ik wilde vooral
de naam van mijn vaders bakkerij groot maken. Maar ik had nooit gedacht dat het
tot zo iets groots zou uitgroeien en dat ik over de hele wereld bekend zou
zijn; ik leef the American dream!”
Inmiddels mag je ook voor
bekende Amerikanen bakken?
"Ik word soms wel eens
ingehuurd ja. We hebben taarten gemaakt voor onder anderen Rihanna, Britney
Spears, Oprah Winfrey en Miley Cyrus. Het zijn allemaal erg aardige mensen en
ze waarderen wat we doen. Het is niet zo dat alleen bekende mensen dure taarten
kunnen betalen, we maken ook grote taarten voor ‘gewone’ personen. Iedereen kan
bij ons binnenlopen en een cupcake voor twee dollar kopen, of een beweegbare taart
van tienduizend dollar. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.”
Want wat is het raarste dat
je ooit gemaakt hebt?
"Elk nieuw seizoen van Cake
Boss is steeds een beetje extravaganter. Qua grootte van de taarten waren we
altijd gebonden aan wat we met onze handen konden maken, maar inmiddels kunnen
machines reuzeplakken glazuur produceren. We hebben ooit een echte auto
volledig onder het fondant gekregen, geweldig.
Hoe ziet een normale werkdag
eruit?
"Ongeveer de helft van de
tijd ben ik bezig met het bakken van taarten, maar de meeste tijd gaat toch in
het aansturen van mensen zitten: ik ben nu eenmaal de eigenaar van een groot
bedrijf. Eens per maand ga ik bij elke bakkerij langs voor een sneak attack:
dan val ik onaangekondigd binnen om te kijken of ze wel goed hun best doen.”
Waar doe je inspiratie op?
"De ene keer uit de natuur,
de andere keer krijg ik een ingeving door de jurk van een vrouw. En weer een
andere keer door de ornamenten van een plafond of de structuur van een gebouw.
Ik zie mezelf als een artiest; kan overal wat van maken.”
Wat is jouw beste tip bij
het bakken van taarten?
"Volg wat je hart je ingeeft
en wees altijd trots op wat je creëert. En wat kleiner advies: probeer tijdens
het kneden van het deeg zoveel mogelijk met je handen te doen, pak de
deegroller niet te snel.”
Snoep je nog wel eens van
jouw eigen beslag?
"Wat denk jij dan?
Natuurlijk! M’n taarten zijn namelijk best lekker…”
Lees hier het interview met Buddy over Next Great Baker






