1. Interviews

  Carolina Lo Galbo

  5 uur show

  De 5 uur show is nieuw leven ingeblazen. Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten brengen - week op, week af - dagelijks het persoonlijke verhaal achter het nieuws.
  04 august
  Carolina Lo Galbo 5 uur show

  De 5 uur show was vaste prik in de jaren ‘90. Wil je ons geheugen opfrissen?

  “Ik was zelf nog geen tien jaar oud toen de 5 uur show voor het eerst op tv was. Ik herinner me een praatprogramma met gewone mensen. Naar mijn idee was álles bespreekbaar en was Catherine Keyl een journaliste met een ongezouten mening die niet bang was brutale vragen te stellen.”

   

  Wat gaan jullie anders doen?

  “Het wordt actueler. Wat is er nu in het nieuws en wat is het persoonlijke verhaal daarachter? De mensen achter het nieuws vertellen erover vanuit hun perspectief. Er is plek voor de gewone mens die vertelt waar hij of zij zich druk over maakt. Een voorbeeld: waarom mag ik mijn eigen huis niet groen verven? Wij zoeken uit hoe het precies zit of reiken een oplossing aan.”

   

  Die ‘gewone mens’ is belangrijk voor je?

  “Ik vind human interest leuker dan het harde nieuws. Van kinds af aan heb ik al een fascinatie voor mensen en psychologie. Ik wilde proberen mensen - en hun emoties - te begrijpen. Elk mens heeft zijn eigen verhaal, als je maar goed doorvraagt. Ik heb al veel antwoorden gekregen, maar ik blijf nieuwsgierig.”

   

  Wordt jouw week totaal anders dan die van Brecht van Hulten?

  “We zijn niet aangenomen om elkaar aan te vullen, maar juist om de inhoud elke week constant te houden. We hebben ongeveer dezelfde achtergrond en journalistieke drive en hadden meteen een klik. Maar we zijn natuurlijk wel twee verschillende persoonlijkheden. Ik weet niet waar zij de accenten gaat leggen en hoe anders ze in de praktijk toch blijkt te zijn. De tijd zal het leren.”

   

  Het is live: leuk of spannend?

  “Leuk! Laat ik een klein voorbeeld geven. Ik ging downhill mountainbiken. Om mijn niveau te bepalen, moest ik aan de gids eerst een stukje voordoen. Bij de eerste boomstam ging ik al half over de kop. Die moet in het kneuzengroepje, dacht de gids. Maar ik kan het echt wel, hoor. Het ging gewoon nog nergens om en ik gedij juist goed op adrenaline. En vertrouw daar ook op. Dus live? Alleen maar beter!”

   

  Hoe gaat het nu thuis met eten?

  “Gezellig met z’n allen aan tafel zit er in mijn presentatieweek niet meer in. Mijn man gaat om 18.00 uur met de kinderen eten en ik ben nog op tijd thuis om de kinderen op bed te leggen. Dat vind ik heel belangrijk, want het thuisfront is mijn basis.”

   

  Wat kijk je zelf?

  “Ik kijk graag Netflix. Ik ben nu begonnen met After Life. Daar zit álles in wat een serie nodig heeft. Zo’n rijk palet aan emoties. Vooral de hoofdrolspeler is fantastisch. Een aanrader!”

 1. Doe mee en win!

  • Marionette met Thekla Reuten

   Win kaarten voor de bioscoopfilm Marionette (met Thekla Reuten)

   Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP Green Zone

  Green Zone
  RTL 7 om 20:30 uur
  Enkele Amerikaanse militairen gaan onder leiding van Roy Miller in de Iraakse woestijn op zoek naar massavernietigingswapens. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht over de totstandkoming van de oorlog.

  TV-TIP Walking on Sunshine

  Walking on Sunshine
  RTL 8 om 20:30 uur
  Op uitnodiging van haar zus vliegt de Britse Taylor naar de zonovergoten Italiaanse kust waar ze ooit een heerlijke vakantie had. Op het strand ontmoet ze gelijk haar vrienden van toen, waaronder Elena die nog altijd gelukkig is met haar vakantievriendje. Taylor vraagt zich af of ze haar eigen vakantieliefde Raf nog zal terugzien.

  Interview

  • Dynamo Beyond Belief

   Dynamo

   Dynamo Beyond Belief

   Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
   Reacties0 reactie(s)