1. Interviews

  Caroline Tensen

  Postcode Loterij Een tegen 50

  Postcode Loterij Eén tegen 100 verandert dit seizoen in Postcode Loterij Eén tegen 50. Een aangepaste versie van de kennisquiz waarin de RIVM-richtlijnen rond COVID-19 in acht worden genomen.
  25 june
  Caroline Tensen Een tegen 100

  Het zal even wennen zijn voor de trouwe kijkers: dit seizoen geen honderd kandidaten. Nee, de speler die (op anderhalve meter afstand) naast presentatrice Caroline Tensen plaatsneemt, heeft ‘slechts’ vijftig tegenspelers. De vanzelfsprekende vraag die opkomt: wordt het spel dan niet veel makkelijker? Je hoeft immers maar de helft van het ‘normale’ aantal mensen weg te spelen. Caroline: “Zeker niet, want behalve dat we van honderd naar vijftig kandidaten gaan, gaan we ook van drie naar twee escapes. De eerste escape van 25% vervalt. Mijn collega’s en ik dachten eerst dat de kandidaten dan voor de helft van het bedrag, dus 25.000 in plaats van 50.000 euro, moesten spelen. Maar ergens begrepen we ook wel dat het dan lang niet zo spannend zou zijn. Een stel knappe koppen heeft daar berekeningen op losgelaten en daar kwam uit dat het spannender is om die eerste escape van 25% weg te halen. Het is dan even moeilijk als met honderd tegenspelers en drie escapes. Verder blijft het spel hetzelfde.”

   

  Stil of zenuwachtig

  Caroline gaat alweer haar twintigste seizoen in als presentatrice van Eén tegen 100, wat dit seizoen dus Eén tegen 50 heet, maar het verveelt haar geen moment. “Ik sta natuurlijk niet dag-in-dag-uit twintig jaar lang Eén tegen 100 te presenteren. We gaan slechts twee keer maximaal vier dagen per jaar de studio in voor opnames. Dus heerst er altijd een sfeertje van: ‘Yes, we mogen weer’. Ik ervaar het ook echt als een feestje! Als ik net veel op locatie heb gedraaid, heb ik echt zin om de studio weer in te gaan. Ook leuk: geen opname is hetzelfde. Soms is het erg spannend of zijn er veel wisselingen. Een andere keer heb ik een heel stil iemand naast me of juist een zenuwachtig persoon. Voor mij verveelt het nooit. En niet onbelangrijk: we hebben een fijn team. Een voorrecht om daarmee te werken.”

   

  Zeven dwergen

  Juist omdat Caroline door de jaren heen al heel wat kandidaten voorbij heeft zien komen, vindt ze het lastig om de meest memorabele deelnemers te noemen. Maar één man staat haar nog helder voor de geest. “Die wist zo ontiegelijk veel. De meest gekke en moeilijke vragen beantwoordde hij meteen goed, maar hij sneuvelde op een vraag over de zeven dwergen... Verschrikkelijk! Ik heb dan enorm met zo’n man te doen. Het voelt bijna als iets oneerlijks, al had hij op dat moment ook gewoon geen escapes meer. En ja; dat is nu eenmaal de breedheid van Eén tegen 100. Je kunt – als je het verkeerd inschat of geen escapes meer hebt – de mist ingaan bij een, voor anderen, misschien makkelijke vraag.”

   

  Lekker op zondagavond

  Dat je als kijker kunt meedoen vanaf de bank, is volgens Caroline onderdeel van het succes. “De diversiteit aan vragen maakt het leuk. Bij sommige vragen denk je: goh, dit zou ik best willen weten. En bij andere vragen is het: wat was het ook alweer? Het ligt op het puntje van m’n tong! Zo zit je toch altijd mee te doen. Of je ergert je thuis aan een kandidaat die te lang nadenkt. Prima, want je ergeren is ook een emotie. Het is gewoon een lekkere quiz om op zondagavond te kijken. Even het weekend afsluiten.” Caroline denkt dat ze het zelf niet ver zou schoppen als kandidaat. “Iedereen gaat er altijd vanuit dat ik veel weet, omdat ik zoveel vragen voorbij zie komen. Maar per opname moet ik tachtig vragen voorbereiden. We maken altijd meer vragen dan we nodig hebben. En soms hebben we wel drie opnames op een dag. Dat kan ik echt niet allemaal onthouden. Al blijven er wel gekke weetjes hangen. Dan bespreken we iets met het gezin of vrienden en weet ik daar ineens een raar feitje over. ‘Blijven hangen van Eén tegen 100’, is dan mijn standaardreactie.”

  Lees hier ons interview met Caroline over De stoutste jongen van de klas
  Lees hier ons interview met Caroline over Een tegen 100
  Lees hier ons interview met Caroline over Babyboom
  Lees hier ons interview met Caroline over DNA Onbekend
  Lees hier ons interview met Caroline over Familieberichten
  Lees hier ons interview met Caroline over Zeg eens B

 1. Doe mee en win!

  • Watchmen

   Win 5x Watchmen

   De wereld op zijn kop: superhelden en gemaskerde vigilantes worden niet langer als helden gezien. Ze zijn opgejaagd wild en worden vogelvrij verklaard. Watchmen wisselt sci-fi af met drama en kaart op een confronterende wijze actuele thema’s uit onze maatschappij aan. Totaal TV mag de dvd van deze superheldenserie vijf keer weggeven.

  TV-TIP SAIL

  SAIL
  NPO 1 om 19:00 uur
  Geen tall ships in de Amsterdamse haven dit jaar; ook de jubileumeditie van SAIL gaat dit jaar niet door. Gelukkig hebben we de highlights nog.

  TV-TIP Air Force One

  Air Force One
  Veronica om 20:30 uur
  Wanneer de president van de VS terug naar huis vliegt na een bezoek aan Moskou, wordt het toestel gekaapt door Russische terroristen. Ze eisen dat de president naar Moskou belt met de vraag om Generaal Redek vrij te laten. De kapers dreigen ermee elk halfuur een passagier om te brengen, zolang hun eis niet ingewilligd is. De president zelf heeft zich in het vliegtuig verstopt en probeert de controle over het toestel terug in handen te krijgen.

  Interview

  • Carolina Lo Galbo 5 uur show

   Carolina Lo Galbo

   5 uur show

   De 5 uur show is nieuw leven ingeblazen. Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten brengen - week op, week af - dagelijks het persoonlijke verhaal achter het nieuws.
   Reacties0 reactie(s)