1. Interviews

  Chantal Janzen

  Dance Dance Dance

  26 augustus
  Chantal Janzen

  Na een loodzware trainingsperiode gaan de BN’ers en hun partners eindelijk hun ritmische kunsten vertonen in het tweede seizoen van Dance Dance Dance. Presentatrice Chantal Janzen zit met popcorn langs de zijlijn.

  Ik wilde iets heel ergs zeggen. En dat ga ik doen ook.” Terwijl de kandidaten een maandenlange loeizware training achter de rug hebben, is Dance Dance Dance volgens presentatrice Chantal Janzen voor het presentatieduo een makkie. "Voor mij is het af en toe met popcorn langs de zijlijn zitten en genieten van wat er allemaal gebeurt. Ik krijg backstage lief en leed voorgeschoteld, net een soap. De kandidaten zijn zo moe en moeten zo hard werken dat er allerlei emoties naar boven komen – naast heel veel plezier natuurlijk. Ze stellen zich kwetsbaar op en zijn heel erg open. Het is mooi om te zien hoe ze verbeteren en hoe hard ze daarvoor werken, hoe zwaar ze het hebben. En Jandino en ik mogen dat een beetje begeleiden. Onze rol valt in het niet bij wat de kandidaten allemaal doen. Wij mogen het aankondigen, af en toe iemand opvangen en het aan elkaar praten. En zij? Zij gaan half kapot.” "Eens!”, beaamt kandidaat Kees Tol. "Je moet je voorstellen dat wij allemaal uit onze comfortzone worden gehaald. We zijn geen dansers en worden geacht een performance neer te zetten op een podium. Daar gaat een lange weg aan vooraf. En onderweg komen we veel tegen; uithoudingsvermogen, bewegingen die wel of niet lukken, blijven tellen en ook nog eens performen. En dat gaat ook weleens mis, je raakt weleens geïrriteerd of krijgt juist de slappe lach. Als dat allemaal wordt gefilmd, is dat inderdaad een soap. Met veel drama en humor.”

  Moordende concurrentie

   

  Terug naar het luizenleventje van Chantal. "Ze hebben backstage een hok voor Jandino en mij gebouwd. Dat hadden we vorig jaar niet en dat wil wel iets zeggen. Ik ben er alleen nog niet achter of dat nou positief is of negatief. Maar we hebben nu dus een eigen tent. En daar moeten we ook in blijven. Ik ben bang dat we ons vorig jaar te veel onder de kandidaten begaven en te veel lol maakten. Tja, we proberen het allemaal een beetje licht te houden voor iedereen. Het is leuk om dat met Jandino te doen. Hij is heel druk en ik ben heel… rustig. Dat is een goede combi.” We spreken Chantal vlak voor de tweede opname, vlak buiten haar hok. "Bij een tweede seizoen ben je altijd bang dat het minder is, maar dat is nu helemaal niet zo. Het niveau van de kandidaten ligt heel hoog, omdat ze het vorig jaar al hebben gezien. Ze willen daar overheen, of minstens op dat niveau komen. Sprongen Pip en Pim er vorig jaar nog bovenuit, nu is niet één koppel steengoed, maar zitten meerdere koppels op een gelijk niveau.” "De concurrentie is moordend!” vindt Kees. "We hebben de lat voor onszelf hoog gelegd en eigenlijk willen we er nog overheen ook. Op een gegeven moment zitten die pasjes er bij ons echt wel in, maar pasjes doen en optreden zijn verschillende dingen. Daar hameren die choreografen ook de hele tijd op: je staat te performen, je moet de kijkers boeien. Mensen vinden het niet leuk om naar twee mensen te kijken die het heel zwaar hebben. Zo stonden we in het begin wel op het toneel. Haha, en nu hebben we het eindelijk leuk gemaakt voor onszelf, moeten we het ook nog leuk met z’n tweeën hebben!”

  Jurycommentaar

  Chantal heeft als musicalster zelf ook wat pasjes in de benen, maar het gaat niet kriebelen als ze de anderen ziet dansen. "Ik heb dat al zo vaak en zo lang gedaan, geef mijn portie maar aan Fikkie. Wat wel fijn is, is dat ik weet hoe zwaar het is en me goed kan inleven. Het doet me ook altijd wat als de jury negatief is richting de kandidaten. Of ik diegene nou mag of niet, als ik ernaast sta, is het gewoon klote. Je staat daar hartstikke kwetsbaar te zijn en hebt net je reet van je lijf gedanst en dan zegt iemand dat hij het ‘toch iets minder’ vond of ‘iets anders’ had verwacht. Dan voel ik die kandidaat beven of snikken of ik denk: die gaat dadelijk backstage kapot. Ik vind dat altijd rot en natuurlijk probeer ik het voor hem op te nemen, maar ik mag de jury ook niet afvallen.” Vorig jaar reageerde kandidate Euvgenia niet heel sportief op het jurycommentaar. ‘Fuck you all!’ zei ze terwijl ze woedend wegliep en dreigde het programma vroegtijdig te verlaten. Dat was met recht een soap te noemen. "Dat hebben we niet in de hand en gaan we ook zeker niet stimuleren zoals je dat bij tv misschien zou denken. Het is nog niet gebeurd en ik kan het ook niet voorspellen, maar misschien als we elkaar over twee weken spreken…”

  Lees hier het interview met Chantal over &Chantal

  Lees hier het interview met Chantal over Sunday Night Fever

 1. TV-TIP Wielrennen

  Wielrennen
  Eurosport 1 om 13:15 uur
  Dagenlang hebben de klimmers Tom Dumoulin kunnen teisteren, maar nu is het payback-time. 34,2 kilometer tegen de klok is natuurlijk de specialiteit van de wereldkampioen. Nu kan hij minuten terugwinnen op zijn concurrenten, zoals hij vorig jaar bewees toen hij in de tijdrit op de laatste dag van de Giro van de vierde plaats naar de roze trui reed.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

   Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel. De film vol imposante dinosaurussen introduceert nieuwe soorten die nog angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze avonturenfilm weggeven met daarin een pet en natuurlijk twee bioscoopkaartjes voor de film.

  TV-TIP Z Doc: Op Reis Door Rusland Met Simon Reeve

  Z Doc: Op Reis Door Rusland Met Simon Reeve
  RTL Z om 20:24 uur
  De Britse tv-host Simon Reeve gaat honderd jaar na de Russische Revolutie kijken hoe de wit-blauw-rode vlag erbij hangt. Tussen de vulkanen en steden ontmoet hij bijzondere figuren en vlucht de crew voor Poetins regime.