1. Interviews

  Chantal Janzen

  &Chantal

  Chantal Janzen is werkelijk niet van de buis te slaan. De finale van Dance, dance, dance is nog maar net achter de rug of het nieuwe seizoen van Chantal blijft slapen begint alweer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar gloednieuwe personalityshow &Chantal.
  19 oktober
  Chantal Janzen

  Een personalityshow, wat kunnen we verwachten?

  “Eigenlijk staat er bijna niks vast. Iedere aflevering heeft een thema en ik ontvang bekende én onbekende Nederlanders die daar iets mee te maken hebben. Verder moet ik alles zelf invullen. Dat maakt het lastiger dan het presenteren van een spelshow of danswedstrijd. Ik heb nu nog meer respect voor hoe Paul de Leeuw al jarenlang zijn programma’s maakt.”

   

  Weer een show met bekende Nederlanders?

  “Ja, maar ze komen bij mij niet alleen om een promotiepraatje te doen. Bij een programma als RTL Late Night is dat anders. Daar gaat het BN’ers vaak om iets te pluggen. Niks mis mee, dat hoort gewoon bij het programma. Ik vind het leuk om de BN’ers uit hun comfort zone te trekken door bijvoorbeeld korte spelletjes met ze te spelen. Daarnaast komen er natuurlijk ook onbekende gasten die iets met het thema te maken.”

   

  Wat zijn dat dan voor thema’s?

  “De eerste week is het I’ve got the power. We hebben aan mensen gevraagd waar ze het eerst aan denken bij die woorden. Zelf schoot me direct het nummer van Snap te binnen. Uiteindelijk heeft iedereen in die uitzending op een bepaalde manier iets met kracht. Letterlijk of figuurlijk.”

   

  Veel mensen zien jou ook als krachtige vrouw. Ben jij wel eens onzeker?

  “Constant. Tijdens een draaidag vind ik het al spannend als ik de studio binnenloop. Als de camera loopt kan ik dat gelukkig uitschakelen, maar zodra we klaar zijn, ren ik direct naar mijn team. Hoe ging het? Moet ik dit de volgende keer anders doen? En de volgende ochtend zit ik ook met een hoge hartslag te wachten op de kijkcijfers.”

   

  Wie is eigenlijk jouw grote voorbeeld?

  “Vroeger keek ik altijd naar de grote shows van Linda, maar die heeft dan weer geen echte personalityshow gehad. Buiten de grens vind ik Ellen DeGeneres en Chelsea Handler supergoed. Ik kijk wel naar hoe zij zo’n programma doen, maar uiteindelijk moet ik toch gewoon bij mijn eigen stijl blijven.”

   

  Linda kan wel met pensioen nu jij ook je eigen platform hebt…

  “Natuurlijk niet. Het grote verschil met de Linda is dat &C geen verlengstuk is van mijzelf. Ik wilde graag een vrouwenmerk opzetten. Daarom heb ik bewust gekozen om het niet ‘de Chantal’ te noemen. Het is ook fijn dat we allemaal zo verschillen als persoon. Linda is Linda en Wendy is Wendy.”

   

  Je hebt onderhand alles wel gedaan op tv, behalve een dagelijkse talkshow. Iets voor de toekomst?

  “Het woord dagelijks alleen al brengt me terug naar het theater. Dat ritme zou ik nooit meer willen. Daarbij vind ik het ook een heel ander genre. Matthijs komt niet zingend en tapdansend op en ik kan weer niet wat hij doet. Het is heel gezond om te kijken waar je kracht ligt.”

   

  Wat betreft de toekomst, zien we je over twintig jaar nog steeds op de buis?

  “Pfoe, ik weet nu echt niet of ik zonder de showbizz kan. Voorlopig vind ik televisie maken nog veel te leuk. Dan bedoel ik niet alleen de autocue lezen in een mooie jurk trouwens. Maar ooit heb ik ook gezworen dat ik het theater nooit zou verlaten. Terwijl ik op een gegeven moment echt met een steen in m’n maag naar het toneel ging. Ik was voorlopig even verzadigd, had het wel gezien. Dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit."

  Lees hier het interview met Chantal over Dance Dance Dance
  Lees hier het interview met Chantal over Sunday Night Fever

 1. TV-TIP BinnensteBuiten special: Arjan's Big Year

  BinnensteBuiten special: Arjan's Big Year
  NPO 2 om 19:20 uur
  Arjan Dwarshuis één grote passie: vogels kijken. Hij wil niets liever dan in de voetsporen treden van de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough. In 2016 wilde de 29-jarige Arjan het wereldrecord verbreken en trok hij de hele wereld over om meer dan 6042 vogels waarnemen in een jaar tijd. Lukte dat?

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD KLEM S2

   Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond en hij is meer dan ooit verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner. Ze krijgen dan ook al snel te maken met malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de onderwereld. Totaal TV geeft dit tweede seizoen vijf keer weg op dvd.

  TV-TIP RTL 7 Darts

  RTL 7 Darts
  RTL 7 om 20:00 uur
  Vandaag begint het WK PDC. Michael van Gerwen won de wereldtitel in 2014 én 2017. Maar of hij de PDC-titel van dit jaar eventjes in ‘Ally Pally’ gaat ophalen, is twijfelachtig. In het najaar van 2018 kwamen er door een aantal nederlagen barsten in zijn superioriteit. Rob Cross en Gary Anderson ruiken bloed...