Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Chantal Janzen

  Chantals Pyjama Party

  Chantal Janzen was vorige week te zien met de special Oh, Wat Een Kerst en vanaf 6 januari met het nieuwe seizoen Chantals Pyjama Party. De 43-jarige presentatrice is daarmee de ongekroonde televisiekoningin.
  16 december
  Chantal Janzen

  Heb je een leuk gestyled huis deze dagen?

  “Ja, ik ben wel van de volle decoratie. Maar het zal geen woonblad halen, hoor. Ik pleur meestal alles samen en laat de kinderen ook lekker hun gang gaan. Dat is gevaarlijk; we hebben nu op tafel een… nou ja, niet wanstaltig, maar ook geen móói kerststukje staan. Een schaal met allemaal dingen die mijn zoon van vier mooi vindt. Maar goed, het hoeft ook allemaal niet te gestyled. Gelukkig is mijn man daar wel veel beter in dan ik.”

   

  Heb je met je kerstoutfit voor Chantals Pyjama Party kunnen oefenen?

  “Soms zit ik wel in pyjama met kerst, dat moet ik eerlijk toegeven. Als we nergens naartoe hoeven en relaxed bezoek krijgen. Ik ga sowieso niet vol in de glam en niet strak in pak. Iets met stretch. En vooral geen hakken, die heb ik voor mijn werk al zo vaak aan. Al heb ik die inmiddels ook bij Chantals Pyjama Party de deur uit geflikkerd. Ik maakte nog weleens de fout om te denken: ‘Ik ben de presentator en daar moet ik een beetje op gekleed zijn.’ Maar fuck it, daar had ik helemaal geen zin meer in. Nu draag ik gewoon een pyjama, net als het publiek. En gympen.”

   

  Het programma heeft vorig jaar een make-over gekregen. Je produceert het inmiddels zelf, samen met Endemol. Ligt het nu dichter bij wie jij bent?

  “Zeker. We hebben geluisterd naar wat mensen leuk en te vaag vonden en het programma daar meer op aangepast. Voor mij is het zó leuk dat het niet met bekende mensen is. Ik ben zo iemand die op straat iedereen wil aanspreken. Ik vind iedereen en alles interessant, als kind al. Al praatte ik bij wijze van spreken pas toen ik naar groep acht ging. Ik was hartstikke verlegen en stil. Een bloedgedisciplineerd kind, maar helemaal niet outgoing.”

   

  En dan kom je in de tv-wereld terecht.

  “Ja, dat had ik ook nooit gedacht. Ik kwam natuurlijk uit de theaterwereld, maar daar speel je een rol, dan maakt het niet uit hoe je zelf bent. Toen ik twintig jaar geleden bij tv kwam, vond ik dat allemaal best heftige mensen. Héél outgoing juist. Die komen een ruimte binnen en zijn dan gelijk heel open, aanwezig, pakken de spotlight. Toen heb ik wel even gedacht: ‘O mijn God, nu moet ik dit dus ook gaan doen.’ Ik was in die begintijd zó niet mezelf op televisie. Tot ik zwanger werd van James.”

   

  Wat veranderde er toen?

  “Dat was het belangrijkste wat er ooit was gebeurd in mijn leven, en ineens maakte het me veel minder uit hoe ik overkwam. Ik dacht: ik ga maar gewoon aan het werk zoals ik ben. Nuchterder, met mijn eigen humor. Dat beviel mij en werd ook niet slecht ontvangen. Godzijdank, dacht ik toen. Ik hoef dus niet zo hysterisch te doen. Dat past ook niet bij me, ik ben een heel saaie dodo, denk ik. Ik val ook altijd tegen. Vaak hebben mensen niet eens door dat ik er ben. Maar dat vind ik fijn, hoor. Ik ben onzichtbaar, en wil graag zo blijven.”

   

  Voor een onzichtbaar iemand ben je wel vaak op onze schermen te zien, hoor.

  “Ha, maar dat wordt komend jaar minder.”

   

  O, vertel. Hoe wordt 2023 anders dan 2022?

  “Persoonlijk vond ik 2022 echt een heel mooi jaar. Nou zou ik dat sowieso wel snel zeggen als ik bedenk dat iedereen van wie ik hou er nog is. Maar het was ook een heel mooi werkjaar. Onder andere doordat veel dingen die ik altijd al wilde doen, nu ook echt uitkomen en vorm krijgen. Komend jaar ga ik een dramaserie maken over een samengesteld gezin. En nog een andere serie met een goede vriendin van me. Maar ja: daardoor ben ik wel minder op televisie te zien. Er komt nog Beat The Champions en Holland’s Got Talent aan, maar verder komt het op een laag pitje te staan. Het is niet te combineren, helemaal niet met ook nog een gezin. Maar dit is wel precies wat ik wilde. Ik ben best lang aan het zaaien geweest en nu mag ik oogsten.”

  Lees hier het interview met Chantal over &Chantal

  Lees hier het interview met Chantal over Dance Dance Dance

  Lees hier het interview met Chantal over Sunday Night Fever

 1. TV-TIP Minari

  Minari
  NPO 2 om 23:54 uur
  Het Koreaans-Amerikaanse gezin Yi verhuist van Californië naar het landelijke Arkansas in de hoop hun eigen Amerikaanse droom waar te maken. Jacob (Steven Yeun) hoopt dat een boerderij zijn gezin een beter leven kan geven. De nieuwe omgeving brengt al veel uitdagingen met zich mee en dan trekt oma ook nog onverwacht bij hen in.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)