1. Interviews

  Coen Verbraak

  In de beste families

  In de beste families draait om grote levensthema’s die we allemaal meemaken. In het eerste seizoen praat Verbraak met broers en zussen.
  12 july
  Coen Verbraak

  Waarom wilde je dit nieuwe programma maken?

  “In plaats van beroepsgroepen wilde ik het nu graag over levensthema’s hebben. Ik koos als eerste ‘broers en zussen’ omdat bijna iedereen ervaringsdeskundig is. Zelfs als je enig kind bent, snap je het principe, want je ziet het om je heen.”

   

  Welk gesprek is je het meest bijgebleven?

  “Moeilijk. Er kwamen zoveel mooie verhalen voorbij. Bijvoorbeeld dat van een gezin waar een kind is overleden en het verhaal van de drie broers Van Bommel die de fabriek van hun vader overnamen. En het gezin van vier kinderen waarbij drie van de vier wisten dat de oudste niet van papa was. Dat geheim werd veertig jaar bewaard. Toen de ouders overleden waren en één van de drie ongeneeslijk ziek was, wilde zij het niet langer geheimhouden.”

   

  Was er een opvallende overeenkomst in de interviews?

  “In bijna elk gezin speelt de vraag: is er stiekem een favoriet kind? Ook voelen veel middelste kinderen zich niet gezien. De oudste is het eerste kind, de jongste het prinsje of prinsesje. En de middelste… Als die het ook nog goed doet op school, denkt die vaak: hoor ik er wel bij?”

   

  Wat denk je dat de kracht van de serie is?

  “Zo’n serie over rechters, artsen of psychiaters is leuk om te maken en als kijker vind je het interessant. Maar de meeste kijkers zijn zelf geen arts, psychiater of rechter. Dit thema gaat ook over jóu. Bij de opnames spraken we er als crew veel over: ‘Hoe ging dat bij jou thuis?’ Ik hoop dat kijkers dat ook gaan doen.”

   

  Wil je al iets van de overige thema’s prijsgeven?

  “Zeker. Het lijkt me interessant om een serie te maken over scheiden, waar ik helaas ook ervaring mee heb. Geluk en ongeluk is een mooi thema, net als ouder worden, moeders en zoons en vaders en dochters. Je ziet, hier kan ik weer tien jaar mee vooruit, haha.”

   

  Heb jij broers of zussen en hoe is jullie band?

  “Ja, ik heb een zus die acht jaar ouder is en een zus die 1,5 jaar jonger is. Onze band is goed. Ik herken wél die patronen die in je vroege jeugd ontstaan. Zo was ik als jongetje vaak driftig. Ik ben dat niet of nauwelijks meer, maar als mijn zussen en ik een discussie hebben, denken zij al snel: hij wordt weer driftig. En dán word ik dat ook, omdat zij mij in dat hokje plaatsen!”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Ik kijk ‘t geijkte repertoire: DWDD, Jinek, Pauw, Nieuwsuur. En ik ben van de generatie die denkt: acht uur, het Journaal! Mensen van twintig lachen daar vast hard om, maar ik ben 53, dat is er niet meer uit te rammen. De rijdende rechter is mijn guilty pleasure.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   3X BOXSET TRUE DETECTIVE

   True Detective is een veelgeprezen HBO-serie. In het derde seizoen speelt Mahershala Ali een gepensioneerde rechercheur, die al 35 jaar door een vermissingszaak gekweld wordt. Totaal TV mag de complete boxset met alle seizoenen drie keer weggeven.

  TV-TIP Prinsjesdag

  Prinsjesdag
  BVN-TV om 12:25 uur
  Landgenoten, stap in de koets bij het koninklijk paar richting de Ridderzaal voor de troonrede. Zwaai naar het balkon van Paleis Noordeinde, gluur mee als het koffertje met de Miljoenennota opengaat en hoor de eerste reacties op de kabinetsplannen.

  TV-TIP NOS Bevrijdingsjournaal september 1944

  NOS Bevrijdingsjournaal september 1944
  NPO 1 om 20:25 uur
  Precies 75 jaar geleden startte Operatie Market Garden, waarmee de geallieerden snel naar het Ruhrgebied probeerden door te stoten. In tien afleveringen brengt Herman van der Zandt het nieuws van toen, met de technieken van nu, tot leven.

  Interview

  • *

   Gerard Joling

   The Masked Singer

   The Masked Singer is níet de zoveelste talentenjacht. Eerder een soort Wie ben ik, maar dan met veren, toeters, bellen, zang én maskers. Gerard Joling zit in het panel.
   Reacties0 reactie(s)