1. Interviews

  Coen Verbraak

  In de beste families

  In de beste families draait om grote levensthema’s die we allemaal meemaken. In het eerste seizoen praat Verbraak met broers en zussen.
  12 july
  Coen Verbraak

  Waarom wilde je dit nieuwe programma maken?

  “In plaats van beroepsgroepen wilde ik het nu graag over levensthema’s hebben. Ik koos als eerste ‘broers en zussen’ omdat bijna iedereen ervaringsdeskundig is. Zelfs als je enig kind bent, snap je het principe, want je ziet het om je heen.”

   

  Welk gesprek is je het meest bijgebleven?

  “Moeilijk. Er kwamen zoveel mooie verhalen voorbij. Bijvoorbeeld dat van een gezin waar een kind is overleden en het verhaal van de drie broers Van Bommel die de fabriek van hun vader overnamen. En het gezin van vier kinderen waarbij drie van de vier wisten dat de oudste niet van papa was. Dat geheim werd veertig jaar bewaard. Toen de ouders overleden waren en één van de drie ongeneeslijk ziek was, wilde zij het niet langer geheimhouden.”

   

  Was er een opvallende overeenkomst in de interviews?

  “In bijna elk gezin speelt de vraag: is er stiekem een favoriet kind? Ook voelen veel middelste kinderen zich niet gezien. De oudste is het eerste kind, de jongste het prinsje of prinsesje. En de middelste… Als die het ook nog goed doet op school, denkt die vaak: hoor ik er wel bij?”

   

  Wat denk je dat de kracht van de serie is?

  “Zo’n serie over rechters, artsen of psychiaters is leuk om te maken en als kijker vind je het interessant. Maar de meeste kijkers zijn zelf geen arts, psychiater of rechter. Dit thema gaat ook over jóu. Bij de opnames spraken we er als crew veel over: ‘Hoe ging dat bij jou thuis?’ Ik hoop dat kijkers dat ook gaan doen.”

   

  Wil je al iets van de overige thema’s prijsgeven?

  “Zeker. Het lijkt me interessant om een serie te maken over scheiden, waar ik helaas ook ervaring mee heb. Geluk en ongeluk is een mooi thema, net als ouder worden, moeders en zoons en vaders en dochters. Je ziet, hier kan ik weer tien jaar mee vooruit, haha.”

   

  Heb jij broers of zussen en hoe is jullie band?

  “Ja, ik heb een zus die acht jaar ouder is en een zus die 1,5 jaar jonger is. Onze band is goed. Ik herken wél die patronen die in je vroege jeugd ontstaan. Zo was ik als jongetje vaak driftig. Ik ben dat niet of nauwelijks meer, maar als mijn zussen en ik een discussie hebben, denken zij al snel: hij wordt weer driftig. En dán word ik dat ook, omdat zij mij in dat hokje plaatsen!”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Ik kijk ‘t geijkte repertoire: DWDD, Jinek, Pauw, Nieuwsuur. En ik ben van de generatie die denkt: acht uur, het Journaal! Mensen van twintig lachen daar vast hard om, maar ik ben 53, dat is er niet meer uit te rammen. De rijdende rechter is mijn guilty pleasure.”

 1. Doe mee en win!

  • Bad Boys For Life

   5X2 KAARTEN BAD BOYS FOR LIFE

   Will Smith en Martin Lawrence zijn terug als Mike Lowrey en Marcus Burnett in het langverwachte Bad Boys For Life. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze actiefilm weggeven.

  TV-TIP Keuringsdienst van Waarde

  Keuringsdienst van Waarde
  NPO 3 om 20:25 uur
  Ook in Nederland zet je met gemak een bordje paella op tafel. Maar in hoeverre lijkt dit op het gerecht dat je in Spanje voorgeschoteld krijgt?

  TV-TIP Face the Beast

  Face the Beast
  History om 20:30 uur
  Face the Beast onderzoekt massamoorden die gepleegd zijn door roofdieren. In deze aflevering staan moordlustige krokodillen centraal.

  Interview

  • Netflix Original Ares Lisa Smit

   Lisa Smit

   Ares

   Lisa Smit (26) speelt een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix-original serie Ares, die vanaf 17 januari te bekijken is. Deze psychologische horrorserie telt acht afleveringen en wordt in meer dan 190 landen uitgebracht!
   Reacties0 reactie(s)