1. Interviews

  Coen Verbraak

  In de beste families

  In de beste families draait om grote levensthema’s die we allemaal meemaken. In het eerste seizoen praat Verbraak met broers en zussen.
  12 july
  Coen Verbraak

  Waarom wilde je dit nieuwe programma maken?

  “In plaats van beroepsgroepen wilde ik het nu graag over levensthema’s hebben. Ik koos als eerste ‘broers en zussen’ omdat bijna iedereen ervaringsdeskundig is. Zelfs als je enig kind bent, snap je het principe, want je ziet het om je heen.”

   

  Welk gesprek is je het meest bijgebleven?

  “Moeilijk. Er kwamen zoveel mooie verhalen voorbij. Bijvoorbeeld dat van een gezin waar een kind is overleden en het verhaal van de drie broers Van Bommel die de fabriek van hun vader overnamen. En het gezin van vier kinderen waarbij drie van de vier wisten dat de oudste niet van papa was. Dat geheim werd veertig jaar bewaard. Toen de ouders overleden waren en één van de drie ongeneeslijk ziek was, wilde zij het niet langer geheimhouden.”

   

  Was er een opvallende overeenkomst in de interviews?

  “In bijna elk gezin speelt de vraag: is er stiekem een favoriet kind? Ook voelen veel middelste kinderen zich niet gezien. De oudste is het eerste kind, de jongste het prinsje of prinsesje. En de middelste… Als die het ook nog goed doet op school, denkt die vaak: hoor ik er wel bij?”

   

  Wat denk je dat de kracht van de serie is?

  “Zo’n serie over rechters, artsen of psychiaters is leuk om te maken en als kijker vind je het interessant. Maar de meeste kijkers zijn zelf geen arts, psychiater of rechter. Dit thema gaat ook over jóu. Bij de opnames spraken we er als crew veel over: ‘Hoe ging dat bij jou thuis?’ Ik hoop dat kijkers dat ook gaan doen.”

   

  Wil je al iets van de overige thema’s prijsgeven?

  “Zeker. Het lijkt me interessant om een serie te maken over scheiden, waar ik helaas ook ervaring mee heb. Geluk en ongeluk is een mooi thema, net als ouder worden, moeders en zoons en vaders en dochters. Je ziet, hier kan ik weer tien jaar mee vooruit, haha.”

   

  Heb jij broers of zussen en hoe is jullie band?

  “Ja, ik heb een zus die acht jaar ouder is en een zus die 1,5 jaar jonger is. Onze band is goed. Ik herken wél die patronen die in je vroege jeugd ontstaan. Zo was ik als jongetje vaak driftig. Ik ben dat niet of nauwelijks meer, maar als mijn zussen en ik een discussie hebben, denken zij al snel: hij wordt weer driftig. En dán word ik dat ook, omdat zij mij in dat hokje plaatsen!”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Ik kijk ‘t geijkte repertoire: DWDD, Jinek, Pauw, Nieuwsuur. En ik ben van de generatie die denkt: acht uur, het Journaal! Mensen van twintig lachen daar vast hard om, maar ik ben 53, dat is er niet meer uit te rammen. De rijdende rechter is mijn guilty pleasure.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   2X2 BORDSPELLEN

   Altijd al aan Expeditie Robinson of Temptation Island mee willen doen? Dat kan vanaf nu ook vanuit je eigen woonkamer! Just Games heeft twee spellen ontwikkeld waardoor je de exotische avonturen zélf kunt beleven. Totaal TV geeft twee keer een pakket met Expeditie Robinson en Temptation Island weg.

  TV-TIP Unbroken

  Unbroken
  SBS9 om 20:30 uur
  Toen de Tweede Wereld Oorlog uitbrak, ging Olympisch atleet Louis Zamperini in dienst bij het Amerikaanse leger. Tijdens een luchtgevecht stortte zijn bommenwerper neer boven de Stille Oceaan en moest hij, samen met twee andere soldaten, zien te overleven in een reddingsvlot.

  TV-TIP Grenzeloos verliefd: Baby in het buitenland

  Grenzeloos verliefd: Baby in het buitenland
  Net5 om 20:30 uur
  Jennifer Hoffman volgt vrouwen die een kind verwachten in het buitenland en dat gaat niet altijd even voorspoedig.

  Interview

  • *

   Esmee van Kampen

   Dit zijn wij

   Het leven van dertigers gaat niet over rozen en is daardoor razend interessant. Esmée van Kampen speelt zo’n dertiger in Dit zijn wij, een remake van de hitserie This Is Us.
   Reacties0 reactie(s)