1. Interviews

  Coen Verbraak

  In de beste families

  In de beste families draait om grote levensthema’s die we allemaal meemaken. In het eerste seizoen praat Verbraak met broers en zussen.
  12 juli
  Coen Verbraak

  Waarom wilde je dit nieuwe programma maken?

  “In plaats van beroepsgroepen wilde ik het nu graag over levensthema’s hebben. Ik koos als eerste ‘broers en zussen’ omdat bijna iedereen ervaringsdeskundig is. Zelfs als je enig kind bent, snap je het principe, want je ziet het om je heen.”

   

  Welk gesprek is je het meest bijgebleven?

  “Moeilijk. Er kwamen zoveel mooie verhalen voorbij. Bijvoorbeeld dat van een gezin waar een kind is overleden en het verhaal van de drie broers Van Bommel die de fabriek van hun vader overnamen. En het gezin van vier kinderen waarbij drie van de vier wisten dat de oudste niet van papa was. Dat geheim werd veertig jaar bewaard. Toen de ouders overleden waren en één van de drie ongeneeslijk ziek was, wilde zij het niet langer geheimhouden.”

   

  Was er een opvallende overeenkomst in de interviews?

  “In bijna elk gezin speelt de vraag: is er stiekem een favoriet kind? Ook voelen veel middelste kinderen zich niet gezien. De oudste is het eerste kind, de jongste het prinsje of prinsesje. En de middelste… Als die het ook nog goed doet op school, denkt die vaak: hoor ik er wel bij?”

   

  Wat denk je dat de kracht van de serie is?

  “Zo’n serie over rechters, artsen of psychiaters is leuk om te maken en als kijker vind je het interessant. Maar de meeste kijkers zijn zelf geen arts, psychiater of rechter. Dit thema gaat ook over jóu. Bij de opnames spraken we er als crew veel over: ‘Hoe ging dat bij jou thuis?’ Ik hoop dat kijkers dat ook gaan doen.”

   

  Wil je al iets van de overige thema’s prijsgeven?

  “Zeker. Het lijkt me interessant om een serie te maken over scheiden, waar ik helaas ook ervaring mee heb. Geluk en ongeluk is een mooi thema, net als ouder worden, moeders en zoons en vaders en dochters. Je ziet, hier kan ik weer tien jaar mee vooruit, haha.”

   

  Heb jij broers of zussen en hoe is jullie band?

  “Ja, ik heb een zus die acht jaar ouder is en een zus die 1,5 jaar jonger is. Onze band is goed. Ik herken wél die patronen die in je vroege jeugd ontstaan. Zo was ik als jongetje vaak driftig. Ik ben dat niet of nauwelijks meer, maar als mijn zussen en ik een discussie hebben, denken zij al snel: hij wordt weer driftig. En dán word ik dat ook, omdat zij mij in dat hokje plaatsen!”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Ik kijk ‘t geijkte repertoire: DWDD, Jinek, Pauw, Nieuwsuur. En ik ben van de generatie die denkt: acht uur, het Journaal! Mensen van twintig lachen daar vast hard om, maar ik ben 53, dat is er niet meer uit te rammen. De rijdende rechter is mijn guilty pleasure.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   1X SONY NOISE CANCELLING HEADPHONE

   Stilstaan bij een bushalte of een lange vlucht naar New York? De WH-XB900N filtert ongewenste geluiden. Dankzij digital noise cancelling wordt het omgevingsgeluid geëlimineerd. Dit nieuwe model is vanaf nu voor €250,- verkrijgbaar in stijlvol blauw en zwart. Totaal TV mag er één weggeven.

  TV-TIP Het gevoel van De Vierdaagse

  Het gevoel van De Vierdaagse
  NPO 1 om 19:05 uur
  Schoenenvet, blarenpleisters en Fons de Poel met een microfoon. Ja hoor, de Nijmeegse Vierdaagse is weer van start gegaan. Maar liefst 47.000 wandelaars lopen de 103e editie. Op deze ‘blauwe dinsdag’ hebben de mensen in tussenstop Elst zich weer in het blauw uitgedost.

  TV-TIP The Age of Adaline

  The Age of Adaline
  RTL 8 om 20:30 uur
  De 29-jarige Adaline Bowman merkt na een bijnadoodervaring dat ze niet meer veroudert. Om te voorkomen dat iemand haar geheim achterhaalt, laat ze acht decennia lang niemand meer in haar leven toe. Maar een toevallige ontmoeting met de charismatische filantroop Ellis Jones wakkert haar passie voor het leven en de liefde plots weer aan.

  Interview

  • *

   Kim Lammers

   Meer dan goud

   In Meer dan goud leven zes oud-topsporters een week lang onder één dak. Het levert een intiem en authentiek beeld op van de mensen achter de sporters.
   Reacties0 reactie(s)