Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Cornald Maas

  Theater Maas

  Cornald Maas gidst in Theater Maas de kijker samen met een bekende podiumkunstenaar door de agenda’s van de theaters en toneel- en muziekgezelschappen.
  03 february
  Cornald Maas

  Hoe kwam je op het idee?

  “Normaal gesproken maak ik Volle zalen en Opium op Oerol, maar vorig jaar ging Oerol natuurlijk niet door. Dus ging ik met kleinkunstenaars naar plekken waar ze ooit hadden opgetreden, maar die nu leeg waren. Bij Volle zalen zagen alle te interviewen mensen hun theaterplannen in rook opgaan. Ik sprak met ze over de essentie van theater en daaruit kwam dit programma voort. We wilden ‘t vuurtje gaande houden.”

   

  Hoe ga je dat precies doen?

  “Theater Maas is een agenderend programma, waarin we met mensen uit de podiumkunsten praten over wat er nog wél te zien is. Online bijvoorbeeld. We praten bijvoorbeeld met Simone Kleinsma, Ilse Warringa en Gijs Scholten van Aschat, over waarop ze zich verheugen als de theaters en concertzalen weer opengaan.”

   

  Heb je een voorbeeld?

  “De opnamedagen volgen nog, maar ik kan me voorstellen dat ik het met Gijs Scholten van Aschat over de voorstellingen ga hebben waarin hij speelt, die online worden geregistreerd en uitgezonden. Hoe is dat, voor een lege zaal spelen, terwijl je weet dat er in duizenden huiskamers mensen kijken? Maar ook: waar verheugt hij zich op? Misschien wel op de musical over Johan Cruijff die in het najaar te zien is.”

   

  Zitten er vaste rubrieken in?

  “Nee, want het is een klein programma à la De geknipte gast van Özcan Akyol, dus ’t duurt een kwartiertje. Na een korte introductie praat ik met mijn gast over drie of vier culturele tips. En we laten natuurlijk fragmenten zíen. Het moet vooral divers zijn: van een piepkleine productie op internet tot de nieuwe show van Tineke Schouten.”

   

  Heb je zelf al een online voorstelling gezien?

  “Twee. Onlangs zag ik Weg met Eddy Bellegueule van het Internationaal Theater Amsterdam – dé sensatie van afgelopen jaar. Hij werd eenmalig gestreamd: ik zat in m’n joggingbroek te kijken. Online voorstellingen zijn een goede oplossing, vooral als deze speciaal voor thuis geregistreerd zijn. Uiteindelijk smacht ik natuurlijk naar het moment dat de zalen weer opengaan. Dat je de chemie voelt tussen het publiek en de acteurs.”

   

  Op welke concerten, toneel- of theatervoorstellingen verheug jij je?

  “Diana & Zonen, een grote musical over het leven van Prinses Diana en haar zoons die dit najaar te zien is. Benieuwd wie Diana gaat spelen. Verder komt Wende Snijders met een nieuwe theatervoorstelling. Die wil ik zeker zien; ik bewonder haar enorm.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik keek eindeloos veel naar De slimste mens. Het viel me op dat, ook als mensen veel wisten, ze zelden kennis van cultuur hadden. Daar ergerde ik me aan. Zondag is mijn favoriete tv-avond, dan kijk ik naar De wereld van de Chinezen van Ruben Terlou, Heel Holland bakt en Media Inside. Ik ben een allesvreter.”

  Lees hier ons interview met Cornald over Opium op Oerol

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Ambulance UK

  Ambulance UK
  RTL 5 om 00:03 uur
  In deze Britse realityserie wordt het ambulancepersoneel van de London Ambulance Service gevolgd tijdens hun heftige werk.

  TV-TIP Blind Fury

  Blind Fury
  RTL 7 om 20:28 uur
  Nick Parker is blind geworden tijdens de Vietnamoorlog. Hij leert zwaardvechten en gebruikt zijn talent om een vriend te helpen.

  Interview

  • *

   Arnout Hauben

   Dwars door de Middellandse Zee

   De Vlaamse tv-maker Arnout Hauben is terug met een serie over de Middellandse Zee. “Het is de natuurlijke grens tussen west en oost en tussen noord en zuid. Een mooier en interessanter decor kan een reportagemaker zich niet wensen.”
   Reacties0 reactie(s)