1. Interviews

  Daan Schuurmans

  Heer & Meester

  In het slotstuk van Heer & Meester komt de welgestelde en charismatische Valentijn Bentinck eindelijk achter het geheim van z’n afkomst.
  13 december
  Daan Schuurmans

  Het had dé stunt van het jaar kunnen zijn: de echte James Bond in een Omroep MAX-productie, oftewel Sir Roger Moore in de televisiefilm van Heer & Meester. Maar het mocht niet zo zijn: net voor het moment van polsen, overleed de 89-jarige acteur. “Het was een verdrietige dag”, vertelt hoofdrolspeler Daan Schuurmans, “Roger Moore vond ik als acteur een magisch figuur.”

   

  Onthulling

  Het is geen geheim dat Heer & Meester knipoogt naar succesprojecten van Roger Moore: 007, The Saint en The Persuaders. Schuurmans die de zachtaardige detective Valentijn speelt, windt menig vrouw om zijn vinger (check!), rijdt in de mooiste auto’s (check!), vertoeft op de fraaiste locaties (check!) en schurkt tegen een karikatuur aan (kwartet!). Even resumé: de heer Bentinck is een detective in ruste, gehuisvest in een luxe hotel met als beste vriend butler Leo. De zoektocht naar de identiteit van zijn vader en moeder en het mysterie van zijn verleden intrigeren hem niet langer. Tot een ingewikkeld spoor hem uiteindelijk leidt naar Italië, waar hij oog in oog komt te staan met een eeuwenoude organisatie en een wereldwijd complot dat alles te maken heeft met zijn eigen verleden. “Ja, alles zal eindelijk onthuld worden”, verzekert Schuurmans.

   

  Tongue-in-cheek

  Heer & Meester was twee seizoenen op de Nederlandse buis. Nu pakt het uit met een film, en dat betekent ook een groter budget. “Dat verschafte ons meer ruimte om uit te pakken. We hebben in Italië gedraaid en prachtige opnamen gemaakt op, uiteraard, een scooter en met een Italiaanse schone.” Deze clichébeelden zouden in elke filmproductie worden bekritiseerd, maar niet hier. Heer & Meester staat bekend om de knipoog, of zoals Schuurmans het liever noemt: “Tongue-in-cheek. Kijk maar naar de boeven: die zijn niet écht eng, ze mogen zelfs een beetje overacten. Het hoort allemaal bij de speelstijl die we hanteren.” Refererend aan zijn eigen karakter: “Valentijn komt immer in bizarre situaties terecht, maar zijn haar zit altijd goed. Wat er ook gebeurt. En hij kan alles: alle talen, alle vechtsporten, van elk schilderij weet ‘ie de afkomst. Het is een soort superheld.” Een superheld die niet alleen door de scherpe lens van de camera in de smiezen wordt gehouden, maar zelfs een Hoofd Haar in zijn slipstream meezeult: Carolina Leenders. “Toen we net begonnen, heeft zij dat verzonnen: Valentijns haar mag nooit en te nimmer uit model zijn. Met een soort betonlak weet ze die lok altijd in shape te houden. Complimenten voor haar!” Verder behoeft de rol van Valentijn geen ingewikkelde voorbereiding. Schuurmans zorgt ervoor dat ‘ie voordat de opnamen beginnen geen buikje heeft en vooral zijn teksten kent. “Of zoals een Engelse collega ooit zei: Learn your lines and don’t bump into the furniture. Het is altijd weer een feest om dit personage te spelen. Alle mannen willen stiekem James Bond zijn, dit is de mijne mét knipoog.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN THE BEACH BUM

   Moondog is een succesvolle dichter die zijn leven volgens zijn eigen regels leeft. Samen met zijn rijke vrouw is het leven één groot feest vol drugs en drank. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, moet hij zich echter herpakken en zich richten op zijn grote talent: schrijven. Totaal TV mag vijf keer twee kaarten voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP NOS Nederland Kiest: Slotdebat

  NOS Nederland Kiest: Slotdebat
  NPO 1 om 20:30 uur
  De dertien landelijke partijleiders duiken aan de vooravond van de Provinciale Staten verkiezingen de politieke boksring in om in duo's te debatteren over stellingen die ze zelf hebben meegenomen. denk hierbij vooral aan klimaat, klimaat en klimaat. Loting bepaalt wie er tegen wie uitkomt.

  TV-TIP Crocodile Dundee

  Crocodile Dundee
  RTL 7 om 20:30 uur
  Doldwaze humor rond de Australische komiek Hogan. De Amerikaanse journaliste Kozlowski vertrekt naar down under om de mythe rond de onverschrokken krokodillenjager Hogan te ontrafelen. Na diverse spannende avonturen haalt zij de onbehouwen primaat over naar de stadsjungle van New York te gaan, alwaar de naïeve Hogan zich staande moet houden tussen gierende autobanden, criminaliteit en prostitutie. Leuke avonturencomedy met veel vaart.

  Interview

  • *

   Olav Mol

   Formule 1

   Met een tegensputterende Renault-motor kon Max Verstappen geen gooi naar de wereldtitel doen. Brengt zijn nieuwe Honda daar verandering in?
   Reacties0 reactie(s)