1. Interviews

  Daniel Boissevain

  Zomer in Zeeland

  Nederland goes down under, want de nieuwe SBS6-serie Zomer in Zeeland is een remake van het Australische 800 words. De hoofdrol is weggelegd voor Daniël Boissevain.
  27 december
  Daniel Boissevain

  Boissevain: “Ik speel Sjors Mulder, een Amsterdamse columnist die voor een dagblad zijn ongezouten mening in exact 800 woorden giet en daar lang niet altijd vrienden mee maakt. Het overlijden van zijn vrouw ontwricht zijn leven met schrijfdroogte tot gevolg. Sjors besluit het roer volledig om te gooien en, zonder de goedkeuring van dochter Fenna en zoon Jurgen, halsoverkop naar Zeeland te verhuizen.” Voor de serie is het fictieve dorpje Lekzand in het leven geroepen. “Sjors denkt hier het huis uit zijn jeugd te vinden, maar in plaats daarvan belandt het gezin in een gigantische bouwval. Het is een vrij impulsieve beslissing die niet op veel begrip van zijn kinderen kan rekenen. Maar Sjors praat nou eenmaal niet zoveel over zijn gevoelens. Na een gesprek met zijn dochter realiseert hij zich dat huren misschien handiger was geweest. Nu besluit hij vooral te roeien met de riemen die hij heeft. Een somber verhaal? De algemene sfeer is feel good, het is een komische dramaserie.”

   

  Windsurfen

  Zomer in Zeeland is een remake van de Australische hitserie 800 words waarin hoofdpersoon George Turner Australië inruilt voor Nieuw-Zeeland. “De serie is in Nederland nooit bekend geworden, ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord. Voorafgaand aan de opnamen heb ik drie à vier afleveringen gekeken om het verhaal te begrijpen en de sfeer te voelen. Daarna liet ik het los. Je moet toch je eigen karakter gaan vormen en niet iets kopiëren wat van een ander is.” “Qua persoonlijkheid lijk ik totaal niet op Sjors. Al heeft hij twee kinderen en ik ook. Zijn gezin staat op één en daar is hij zeer mee begaan. Herkenbaar, maar daarmee houdt het wel op. Ik ben erg blij met het stadsleven en zie mezelf voorlopig niet ergens anders naartoe trekken. Of Oceanië kan tippen aan Zeeland? Dat denk ik wel! Daar kun je surfen op de meest prachtige golven. Bij ons is het windsurfen geworden. Verder wijken we weinig van 800 words af. Zeker de verhaallijnen zijn hetzelfde.”

   

  Klik

  “Met de regie heb ik een aantal gesprekken gevoerd over de stijl van filmen en het verhaal op zich. Daar werd ik heel vrolijk van. Producent Bart Oudshoorn wist zijn liefde voor de serie op een heel sterke manier over te brengen. Het was prettig om met hem daarover te praten. Zijn enthousiasme heeft me zeker geholpen bij het maken van de beslissing om in deze serie te gaan acteren.” “In Zomer in Zeeland worden ‘mijn’ puberende zoon en dochter gespeeld door Tonko Bossen en Pip Pellens. Zonder dat we elkaar kenden, laat staan eerder samen hadden gespeeld, was er vrij snel een klik. Toen zij auditie deden, gaf ik tegenspel. Het gevoel dat daarbij ontstond, klopte meteen. Ik kon me écht een gezin met hen voorstellen. We hebben tijdens het draaien ontzettend veel lol gehad. Je weet dat je natuurlijk niet écht hun vader bent, maar we ontwikkelden een sterke band. In Australië beginnen ze al aan het vierde seizoen, hopelijk zit dat succes er hier ook in.”

 1. TV-TIP Stop! Politie Nieuw-Zeeland

  Stop! Politie Nieuw-Zeeland
  RTL 7 om 19:30 uur
  Overal heeft de politie z’n handen vol aan idioten die voor problemen zorgen. Het enige wat nodig is om daar een interessante realityserie van te maken, is een camera die de agenten volgt tijdens hun dagelijkse bezigheden. Deze keer staat de politie van Nieuw-Zeeland centraal. En ook daar weten ze wel raad met verkeershufters.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN TRUTH OR DARE

   Een onschuldig spelletje Truth or Dare krijgt een dodelijke afloop wanneer de deelnemers op mysterieuze wijze gestraft worden. Lucy Hale (Pretty Little Liars) en Tyler Posey (Teen Wolf) spelen de hoofdrollen. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP De wereld rond met 80-jarigen

  De wereld rond met 80-jarigen
  SBS6 om 20:30 uur
  Opnieuw reizen acht hoogbejaarden, die nog nooit een voet over de grens hebben gezet, met Dennis van der Geest de wereld rond. De eerste bestemming van de kwieke oudjes is Jordanië, waar de 85-jarige Lou met zijn metaaldetector op zoek gaat naar Arabische munten, maar met iets veel groters wordt verrast.