Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Dieuwertje Blok

  Reisgenoten

  In Reisgenøten ontvangt Dieuwertje Blok bekende Nederlanders in Denemarken. Samen trekken ze een paar dagen met elkaar op en ontdekken ze de mooiste plekjes.
  16 december
  Dieuwertje Blok Reisgenoten

  Dieuwertje gaat onder meer op stap met Carry Tefsen, Ronald Giphart en Twan Huys. In Reisgenøten leren we niet alleen het land, maar ook de gasten beter kennen. Dieuwertje: “Twee dagen ging ik met iemand op pad en ondernamen we van alles, ook dingen die buiten de comfortzone van de gast lagen. We trokken intensief met elkaar op, wat wonderbaarlijk leuk was.”

   

  Zeeën botsen

  Denemarken heeft veel moois te bieden, zo ontdekte Dieuwertje al gauw. “Ik was met Carry Tefsen in het Noorden, bij de vissersplaats Skagen, waar de zeeën Skagerrak en Kattegat tegen elkaar aan botsen. Je ziet dat bijna letterlijk gebeuren. Je hebt daar een mooi duin- en strandgebied wat bijna eindigt in een soort zandpunt. We wilden daar met één voet in het Skagerak en één in het Kattegat gaan staan, maar omdat er zeehonden lagen, lukte dat niet. Maar dat maakte die plek juist nog magischer.”

   

  Stevige kost

  Met elke BN’er deed Dieuwertje iets bijzonders. Zo bezocht ze met Maik de Boer Holmegaard, een oude glasblaasfabriek die is omgetoverd tot museum. “Er was net een kunstenares met een professionele glasblazer aan het werk: te gek om te zien.” Met tv-kok Robèrt van Beckhoven maakte ze een traditionele brødtort. Deze roggebroodtaart is het klapstuk van de Deense koffietafel. “Ik dacht dat het eten in Denemarken cleaner zou zijn: veel groente en alles verantwoord en gezond, maar ‘t is best stevige kost. En veel zoetigheid!” Dieuwertje wil zeker een keer terug. “Het is een prettig land om te zijn. De mensen zijn er minder opgefokt dan hier. Ik zou graag een week wandelen of met de auto langs de westkust rijden, want ’t is daar zo mooi.”

  Lees hier het interview met Dieuwertje over Wilhelmina, een leven voor de troon
  Lees hier het interview met Dieuwertje over Het sinterklaasjournaal

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview