Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Dieuwertje Blok

  Reisgenoten

  In Reisgenøten ontvangt Dieuwertje Blok bekende Nederlanders in Denemarken. Samen trekken ze een paar dagen met elkaar op en ontdekken ze de mooiste plekjes.
  16 december
  Dieuwertje Blok Reisgenoten

  Dieuwertje gaat onder meer op stap met Carry Tefsen, Ronald Giphart en Twan Huys. In Reisgenøten leren we niet alleen het land, maar ook de gasten beter kennen. Dieuwertje: “Twee dagen ging ik met iemand op pad en ondernamen we van alles, ook dingen die buiten de comfortzone van de gast lagen. We trokken intensief met elkaar op, wat wonderbaarlijk leuk was.”

   

  Zeeën botsen

  Denemarken heeft veel moois te bieden, zo ontdekte Dieuwertje al gauw. “Ik was met Carry Tefsen in het Noorden, bij de vissersplaats Skagen, waar de zeeën Skagerrak en Kattegat tegen elkaar aan botsen. Je ziet dat bijna letterlijk gebeuren. Je hebt daar een mooi duin- en strandgebied wat bijna eindigt in een soort zandpunt. We wilden daar met één voet in het Skagerak en één in het Kattegat gaan staan, maar omdat er zeehonden lagen, lukte dat niet. Maar dat maakte die plek juist nog magischer.”

   

  Stevige kost

  Met elke BN’er deed Dieuwertje iets bijzonders. Zo bezocht ze met Maik de Boer Holmegaard, een oude glasblaasfabriek die is omgetoverd tot museum. “Er was net een kunstenares met een professionele glasblazer aan het werk: te gek om te zien.” Met tv-kok Robèrt van Beckhoven maakte ze een traditionele brødtort. Deze roggebroodtaart is het klapstuk van de Deense koffietafel. “Ik dacht dat het eten in Denemarken cleaner zou zijn: veel groente en alles verantwoord en gezond, maar ‘t is best stevige kost. En veel zoetigheid!” Dieuwertje wil zeker een keer terug. “Het is een prettig land om te zijn. De mensen zijn er minder opgefokt dan hier. Ik zou graag een week wandelen of met de auto langs de westkust rijden, want ’t is daar zo mooi.”

  Lees hier het interview met Dieuwertje over Het sinterklaasjournaal

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Predator

  Predator
  Veronica om 20:00 uur
  Dutch en zijn commando's gaan in de jungle op zoek naar leden van een expeditie en vinden een dodelijk wezen.

  TV-TIP Sisters

  Sisters
  SBS9 om 20:30 uur
  Zussen Kate en Maura gaan terug naar hun ouderlijk huis en besluiten hun gloriedagen te herleven met een groot feest.

  Interview

  • Tom Hanks in News of the World

   Tom Hanks

   News of the World

   Met meer dan zestig films op zijn cv kun je Tom Hanks gerust een Hollywoodveteraan noemen. Toch stak hij op de set van western News of the World nog iets op van zijn elfjarige collega Helena.
   Reacties0 reactie(s)