Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Dionne Stax

  Van onschatbare waarde

  Het tweede seizoen Van onschatbare waarde gaat van start. Verkopers kloppen bij vier experts aan om hun bijzondere objecten voor een zo hoog mogelijk bedrag te verhandelen.
  23 march
  Dionne Stax

  Wat is er anders in deze tweede serie?

  “De verkopers bezoeken nog steeds vier kamers met in elk een expert, maar tussendoor spreek ik de mensen nog even. Dat werkt goed, want je ziet af en toe dat de verkopers ineens van hun plannen afwijken.”

   

  Dan willen ze ineens meer?

  “Ja, zo is er een dame die voor een paar duizend euro een bijzonder rad van avontuur wil verkopen. Halverwege krijgt ze de smaak van het onderhandelen te pakken en verdubbelt ze ineens het bedrag. Dan kan ik meteen even polsen hoe dat zit, en haar duidelijk maken dat ze ook zonder een verkoop naar huis kan gaan.”

   

  Waren de opnames weer in dat chique kasteel?

  “Nee, we zitten nu achter de Dom, midden in het centrum van Utrecht. Het is een erg licht pand en daardoor krijgt het programma een andere sfeer. Vorig jaar was het heel statig, nu is er wat meer rumoer.”

   

  Ben je mooie dingen tegengekomen?

  “Het is een combinatie van objecten en de verhalen die daar bij horen. Zo heeft een vrouw een draagstoel van haar oma uit Italië en wil een man een kunstwerk verkopen om de opbrengst te kunnen verdelen onder zijn broers en zussen. Een bijzonder object is een kostbare plaquette uit Japan, die komt in een van de eerste uitzendingen voorbij.”

   

  Denk je wel eens ‘Wat jammer, je had meer kunnen krijgen als je iets assertiever was geweest’?

  “Zeker, maar het komt ook voor dat mensen blijven onderhandelen over een laatste 25 euro, terwijl dat op het totaalbedrag irrelevant lijkt. Hup, geef er een klap op!”

   

  Houd je zelf van antiek?

  “Ja, in de loop der jaren heb ik wel wat dingetjes verzameld, maar ik kan geen afscheid nemen van spullen die mij dierbaar zijn. Mij zie je dus niet zo snel terug als verkopende partij.”

   

  Vorig jaar was je ook te zien met Lady Di & Dionne. Ligt er weer zo’n serie in het verschiet?

  “Ik sluit niet uit dat er weer iets gaat verschijnen. Het was erg leuk om te maken, normaal sta ik in een studio, maar voor deze serie mocht ik op pad om mensen te interviewen. Dat is voor een journalist natuurlijk fantastisch.”

  Lees hier ons interview met Dionne over Dionne dichtbij: Máxima
  Lees hier het interview met Dionne over Lady Di & Dionne

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Unsere Mütter, Unsere Väter

   Deze veelgeprezen miniserie volgt vijf vrienden tijdens de Tweede Oorlog. De oorlog verandert hen, hoewel ze elkaar in 1941 hebben beloofd elkaar terug te vinden als de ellende voorbij is. Totaal TV mag de streamstart van Unsere Mütter, Unsere Väter vijf keer weggeven.

  TV-TIP Terug in het wild 2

  Terug in het wild 2
  NPO 2 om 19:30 uur
  In deze docu laat Menno Bentveld zien wat er in Europa gedaan wordt om bedreigde diersoorten een nieuwe kans te geven.

  TV-TIP The Hurt Locker

  The Hurt Locker
  Veronica om 20:30 uur
  Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen tijdens de strijd.

  Interview

  • *

   Staf Coppens

   Camping Coppens

   Staf Coppens, zijn Nederlandse echtgenote Monique en hun kinderen Beau (10) en Nora (12) beginnen een camping in de schitterende Zweedse natuur.
   Reacties0 reactie(s)