Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Dionne Stax

  Van onschatbare waarde

  Het tweede seizoen Van onschatbare waarde gaat van start. Verkopers kloppen bij vier experts aan om hun bijzondere objecten voor een zo hoog mogelijk bedrag te verhandelen.
  23 march
  Dionne Stax

  Wat is er anders in deze tweede serie?

  “De verkopers bezoeken nog steeds vier kamers met in elk een expert, maar tussendoor spreek ik de mensen nog even. Dat werkt goed, want je ziet af en toe dat de verkopers ineens van hun plannen afwijken.”

   

  Dan willen ze ineens meer?

  “Ja, zo is er een dame die voor een paar duizend euro een bijzonder rad van avontuur wil verkopen. Halverwege krijgt ze de smaak van het onderhandelen te pakken en verdubbelt ze ineens het bedrag. Dan kan ik meteen even polsen hoe dat zit, en haar duidelijk maken dat ze ook zonder een verkoop naar huis kan gaan.”

   

  Waren de opnames weer in dat chique kasteel?

  “Nee, we zitten nu achter de Dom, midden in het centrum van Utrecht. Het is een erg licht pand en daardoor krijgt het programma een andere sfeer. Vorig jaar was het heel statig, nu is er wat meer rumoer.”

   

  Ben je mooie dingen tegengekomen?

  “Het is een combinatie van objecten en de verhalen die daar bij horen. Zo heeft een vrouw een draagstoel van haar oma uit Italië en wil een man een kunstwerk verkopen om de opbrengst te kunnen verdelen onder zijn broers en zussen. Een bijzonder object is een kostbare plaquette uit Japan, die komt in een van de eerste uitzendingen voorbij.”

   

  Denk je wel eens ‘Wat jammer, je had meer kunnen krijgen als je iets assertiever was geweest’?

  “Zeker, maar het komt ook voor dat mensen blijven onderhandelen over een laatste 25 euro, terwijl dat op het totaalbedrag irrelevant lijkt. Hup, geef er een klap op!”

   

  Houd je zelf van antiek?

  “Ja, in de loop der jaren heb ik wel wat dingetjes verzameld, maar ik kan geen afscheid nemen van spullen die mij dierbaar zijn. Mij zie je dus niet zo snel terug als verkopende partij.”

   

  Vorig jaar was je ook te zien met Lady Di & Dionne. Ligt er weer zo’n serie in het verschiet?

  “Ik sluit niet uit dat er weer iets gaat verschijnen. Het was erg leuk om te maken, normaal sta ik in een studio, maar voor deze serie mocht ik op pad om mensen te interviewen. Dat is voor een journalist natuurlijk fantastisch.”

  Lees hier ons interview met Dionne over Dionne dichtbij: Máxima
  Lees hier het interview met Dionne over Lady Di & Dionne

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd We Are Who We Are

   In deze persoonlijke zoektocht vinden de twee Amerikaanse tieners Fraser en Caitlin, die op een militaire basis in Venetië wonen, elkaar en ontstaat er een hechte vriendschap. Totaal TV mag dit broeierige coming-of-age-drama vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Dit is Jeangu

  Dit is Jeangu
  NPO 3 om 20:25 uur
  Jeangu Macrooy was klaar voor het Songfestival, totdat corona alles verpeste. Hoe ging de zanger om met deze tegenslag?

  TV-TIP The Age of Adaline

  The Age of Adaline
  RTL 8 om 20:28 uur
  De 29-jarige Adaline Bowman merkt na een bijnadoodervaring dat ze niet meer veroudert. Dit verandert haar hele leven.

  Interview

  • *

   Emma Stone

   Cruella

   Een van ‘s werelds leukste slechteriken heeft een eigen film gekregen. Emma Stone schittert vanaf 28 mei op Disney+ als Cruella de Vil, de kleurrijke modeontwerpster die het behoorlijk bont maakt.
   Reacties0 reactie(s)