Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Dionne Stax

  Droomhuis gezocht

  Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
  25 november
  Dionne Stax

  Toen bekend werd dat Sybrand Niessen na tien jaar wilde stoppen met de presentatie van Droomhuis gezocht, polste Omroep MAX-directeur Jan Slagter Dionne. Of zij er iets voor voelde om de presentatie over te nemen, samen met Carrie? Dionne: “Ik zei meteen: ‘Ja, dat wil ik!’ Heb niet eens nagedacht. Het was altijd al een van mijn favoriete programma’s.” En als je dan een programma ‘overneemt’ van iemand anders, dan is er natuurlijk even contact. “Toen Sybrand wist dat ik het ging doen, stuurde hij me een appje met de strekking: ‘Ik hoop dat je net zoveel plezier met het team gaat hebben als ik de afgelopen tien jaar heb gehad.’ En toen ik uiteindelijk met hen op pad mocht, begreep ik direct waar Sybrand het over had.”

   

  Ondersteboven

  Volgens Dionne is die goede sfeer binnen het team dan ook de kracht van het programma. “Het is een optelsom: ten eerste hebben we een goede redactie die op zoek gaat naar mensen die een huis willen. Ten tweede goede scouts die op zoek gaan naar huizen in een bepaalde regio die voldoen aan de wensen van die mensen. Want je wil toch dat ze zeggen: ‘Hier zijn we ondersteboven van.’ En ten derde hebben we een enthousiaste regisseur die met de gasten en mij – of met Carrie – op pad gaat. Zij zorgt voor een gezellige sfeer binnen de groep. Want vergis je niet: soms duurt het uren voor je bij een volgend huis bent, we reizen heel wat af. Je moet er dus wat leuks van maken. Eigenlijk zijn alle medewerkers belangrijk voor de goede sfeer. Dat voelde ik al vanaf de eerste draaidag.”

   

  Taken verdeeld

  Het programma is, met de komst van Dionne, wel wat aangepast. Zo wisselen Carrie en Dionne het ‘huizen bezichtigen’ en ‘activiteiten doen’ nu af. “Klopt, we hebben de taken een beetje verdeeld. Bovendien komen we elkaar ergens in het midden van de reis tegen, zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van hoe het ervoor staat.” Met de mensen het huis ingaan, vindt Dionne het leukste moment. “Of een huis wel of niet het droomhuis van mensen is, is een gevoelsding. Dat gevoel is er of is er niet. Ik kan bij binnenkomst al aan hun gezichten aflezen of het een match is. Het kan ook nog zo zijn dat de ene van het stel het huis geweldig vindt en de ander niet. Dat is juist leuk en interessant voor het programma.”

   

  Professionele toerist

  Als we Dionne spreken, heeft ze drie reizen achter de rug. “Ik ben begonnen in Zweden, waar ik de activiteiten deed. Hartstikke leuk, want je mag nieuwsgierig zijn en jezelf onderdompelen in wat de stad, in dit geval Stockholm, te bieden heeft. Zo maakte ik een stadswandeling en ben naar de foodmarkt geweest. Eigenlijk mag ik dus de professionele toerist uithangen. Daarna gingen we naar Corfu, waar ik voor het eerst huizen mocht bezichtigen. Op Corfu was het stel dat ik begeleidde op zoek naar een huis waar ze rust zouden vinden. Vervolgens gingen we naar Malaga en het stel dat daar een droomhuis zocht, wilde juist midden in het centrum zitten. Het contrast tussen deze twee stellen – en vooral hun wensen – kon niet groter.”

   

  Pijpenstelen

  Het was niet alleen maar feest in het buitenland. “Ik werd in Zweden de natuur ingestuurd. We hadden iedere dag zonnig weer, maar uitgerekend op de dag dat wij gingen draaien, regende het pijpenstelen. Zo hard, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik was tot op het bot nat en viel toen ook nog in een plas. Ja, dat is ook tv maken. Ach, uiteindelijk hebben we er enorm om gelachen.”

   

  Lees hier ons interview met Dionne over Dionne dichtbij

  Lees hier ons interview met Dionne over Van onschatbare waarde

  Lees hier ons interview met Dionne over Lady Di & Dionne

 1. TV-TIP Death in Paradise

  Death in Paradise
  SBS 9 om 20:30 uur
  Het reünieconcert van de band Venerators eindigt met de dood van leadzanger Solly, die vlak na zijn opkomst van het podium wordt geschoten. 112 hoeft niet te worden gebeld: het halve politieapparaat van Saint Marie staat met z’n neus boven op de moord en kan meteen aan de slag. Maar detective Poole moet zijn angst voor slangen zien te overwinnen om de zaak op te lossen. De bassist van de Venerators wordt overigens gespeeld door Keith Duffy, ooit onderdeel van de boyband Boyzone.

  TV-TIP The Girl With the Dragon Tattoo

  The Girl With the Dragon Tattoo
  RTL 7 om 20:30 uur
  Regisseur David Fincher liet het boekverhaal grotendeels ongemoeid: onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) wordt door een zakenman ingezet om de verdwijning van diens nichtje op te lossen. Hij heeft daarbij de hulp nodig van de zonderlinge meesterhacker Lisbeth Salander (Rooney Mara). David brengt dit veel cinematografischer in beeld dan de Zweedse film, maar verder heeft deze versie weinig meerwaarde. Het is een spannende, degelijke, een beetje overbodige hervertelling.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)