Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Dionne Stax

  Dionne dichtbij: Máxima

  Vanwege de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima ontmoet Dionne Stax mensen die haar persoonlijk of zakelijk hebben meegemaakt.
  28 april
  Dionne Stax

  Hoe kwam je op het idee voor Dionne dichtbij?

  “Bij de NOS heb ik jaren Koningsdag mogen verslaan en dan waren er altijd persmomenten waarop ik Máxima kort kon spreken. Al die keren zag ik dat ze goed is met alle mensen om haar heen; ze geeft ze persoonlijke aandacht, is enthousiast, ontwapenend en heeft veel charme. Ik was benieuwd wie ze verder is. Nu ze vijftig wordt, leek me dat een mooie gelegenheid daar dieper op in te gaan.”

   

  Waar ging je precies naar op zoek in de afleveringen?

  “Ik wilde antwoord krijgen op de vraag: hoe is Máxima geworden wie ze nu is? Ik heb mezelf daarmee niet de makkelijkste opdracht gegeven. Tijdens het proces merk je toch dat je te maken hebt met het koningshuis; familie en vrienden krijg je niet te spreken.”

   

  Wat is ’t opvallendste wat je te weten bent gekomen?

  “Ik heb veel mensen gesproken die op een zeker moment haar pad hebben gekruist. Wat in alle verhalen terugkomt, is dat ze een erg harde werker is. Haar ouders hebben altijd voor ogen gehad dat ze ’t beste voor haar wilden. Dat zit al in haar naam: Máxima - het maximale uit het leven halen. Maar dan moest ze ‘t ook nog even dóen.”

   

  En wat ’t mooiste?

  “Hartverwarmend vond ik hoe haar collega’s over haar praatten. Om dichter bij Willem-Alexander te zijn, is Máxima van New York naar Brussel verhuisd om vanuit daar voor de Deutsche Bank te werken. Haar clubje van collega’s voelde als familie. Zij zeiden dat Máxima one of the guys was.”

   

  Zitten er nog interessante onthullingen in je serie?

  “Zeker. Toen Willem-Alexander en Máxima elkaar net hadden leren kennen, gingen ze ‘lekker anoniem’ daten in New York. Superspannend. Op een gegeven moment zitten ze in een restaurant en zien ze, een paar tafels verderop, een Nederlandse journalist zitten. Daar moeten ze zich niet heel comfortabel bij hebben gevoeld. Maar die journalist hoorde later pas dat-ie gelijktijdig met hen in dat restaurant zat! Wie dat was? Jaaa…. Daarvoor moet je dus de serie kijken.”

   

  Goede teaser, heb je er nog eentje?

  “Ik was in Argentinië bij de paparazzo die de eerste foto’s van Willem-Alexander en Máxima heeft gemaakt. Ik ga nog niet weggeven hoeveel hij voor die foto’s heeft gekregen – dat is de teaser –, maar laten we zeggen dat ik steil achteroversloeg toen ik hoorde wat hij eraan heeft verdiend. Helemaal toen bleek dat hij daar het driedubbele voor had kúnnen krijgen.”

   

  Waar kijk je zelf naar op tv?

  “Het nieuws en actualiteitenrubrieken. Het enige programma dat ik altijd live op tv wil zien, is Boer zoekt vrouw. En het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale is net op Videoland begonnen, heerlijk.”

  Lees hier ons interview met Dionne over Droomhuis gezocht
  Lees hier ons interview met Dionne over Van onschatbare waarde

  Lees hier ons interview met Dionne over Lady Di & Dionne

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)