1. Interviews

  Dynamo

  Dynamo Beyond Belief

  Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
  17 september
  Dynamo Beyond Belief

  Hoe is het nu met je?

  “Redelijk goed. Ik kreeg drie jaar geleden zowel de ziekte van Crohn als artritis, waardoor ik me de ene dag beter voel dan de andere. De enthousiaste reacties op de nieuwe serie doen me in elk geval erg goed.”

   

  Heb je overwogen te stoppen?

  “Eerlijk gezegd heb ik een paar keer getwijfeld of ik terug kon komen, ook doordat de doktoren zeiden dat ik niet meer kon optreden. Maar ik leef voor de magie en had die uitdaging nodig om er weer bovenop te komen.”

   

  Is je ziekte wat dat betreft een blessing in disguise geweest?

  “Ja, zo probeer ik er wel naar te kijken. Toen ik wekenlang in isolatie in het ziekenhuis lag, was ik helemaal op mezelf aangewezen, met een iPad en boeken. En ik heb ontzettend veel ideeën opgedaan, sommige ook als ik ‘buiten mezelf’ was van de zware medicatie… Alles wat je ziet in deze nieuwe show is bedacht toen ik in het ziekenhuis lag.”

   

  Artritis lijkt ons wel funest voor wat je normaal gesproken doet.

  “Ik kon niet eens kaarten meer schudden. Dat was een vreemde gewaarwording, want die hou ik al in mijn handen sinds mijn tiende. Maar ik heb die handicap kunnen omvormen tot een ‘super power’; door het gewicht kan ik nu zeggen hoeveel kaarten ik vastheb.”

   

  Waar ben je voor deze serie geweest?

  “Na mijn lange herstelperiode wilde ik per se naar de beste plaatsen, mijn droombestemmingen. Dus we zijn naar Japan geweest, waar ik als kind al naartoe wilde. In de tweede aflevering doe ik daar iets met een auto, wat denk ik het gevaarlijkste is wat ik ooit heb gedaan. En Mexico was ook een hoogtepunt, daar vindt de grote finale van de drie afleveringen plaats.”

   

  Wie of wat is jouw grootste inspiratiebron?

  “Dat was mijn grootvader, maar tegenwoordig kijk ik vooral naar de beste entertainers ter wereld; zoals Kanye West of 21 Pilots, die een geweldige live performance hebben. De wereld staat nu op zijn kop, iedereen struggelt, maar hopelijk kan ik zelf ook mensen inspireren om zich niet uit het veld te laten slaan en van het leven te genieten.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Naar tv die me aan het denken zet. Mijn all time favoriet is de HBO-serie Entourage. En ik heb net de film Tenet gezien, ongelooflijk inspirerend voor een illusionist en voor een deel gefilmd in de straat in Londen waar ik woon. Tijdens de lockdown heb ik Sherlock gebinged, ongelooflijk goede serie.”

 1. Doe mee en win!

  • The Best of Decade Collection met Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max

   Win The Best of Decade Collection dvd-box

   De periode van pepernoten, kerstkransjes en lekker wegkruipen op de bank is alweer bijna aangebroken en daarom heeft Warner Home Video een bijzondere The Best of Decade Collection uitgebracht. Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max zijn enkele van de beste films van het afgelopen decennium en Totaal TV mag deze box vol topfilms drie keer weggeven.

  TV-TIP The Conjuring

  The Conjuring
  Veronica om 20:00 uur
  Het gezin Perron verhuist in 1971 naar een oud landhuis op Rhode Island. De toekomst ziet er rooskleurig uit, totdat vreemde gebeurtenissen een einde aan de idylle maken. Hun huis wordt bewoond door een duister wezen. Paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren worden op de zaak gezet.

  TV-TIP Mission: Impossible 2

  Mission: Impossible 2
  RTL 7 om 20:00 uur
  Geheim agent Ethan Hunt krijgt de opdracht om een dodelijk, genetisch gemanipuleerd virus op te sporen en te vernietigen, voordat zijn ex-collega Sean Ambrose het in handen krijgt. Ambrose wil met het virus een epidemie veroorzaken. Hunt roept de hulp in van de ex-vriendin van Ambrose, de beeldschone dievegge Nyah.

  Interview

  • The Undoing Hugh Grant

   Hugh Grant

   The Undoing

   Hugh Grant werd groot als de ietwat onhandige goedzak in een rits aan romantische komedies. Inmiddels kiest de onlangs zestig geworden acteur andere rollen, zoals in drama-miniserie The Undoing.
   Reacties0 reactie(s)