1. Interviews

  Edsilia Rombley

  Beste zangers songfestival

  Edsilia Rombley presenteert een special van Beste zangers die volledig in het teken van het Songfestival staat.
  29 april
  Beste zangers songfestival met Edsilia Rombley

  Hoe gaat ’t met je in deze gekke tijd?

  “Elke ochtend denk ik: we zijn in zo’n nare droom terechtgekomen. Ik vind het zo erg voor alle betrokkenen. Gelukkig kan ik nog muziek maken met mijn man Tjeerd. De kinderen hebben zijn studio als schooltje ingericht. Elke ochtend gaan we daar met z’n viertjes heen. Zo is er regelmaat en hoeven de meiden niet de hele dag thuis te zitten. Iedereen in de familie is gezond, ook fijn.”

   

  In 2009 presenteerde je het eerste seizoen van Beste zangers. Hoe was ’t om deze special te mogen presenteren?

  “Erg leuk! Aan deze special doen René Froger, Kim-Lian van der Meij, Thomas Berge, Emma Heesters, Franklin Brown, Maribelle en Lenny Kuhr mee. Allemaal hebben ze een link met het Songfestival.”

   

  De reguliere uitzendingen worden altijd opgenomen op Ibiza; deze special ook?

  “Ja, we zaten twee dagen met z’n allen op Ibiza. Op een gegeven moment word je een soort familie daar. Ondanks dat we kort bij elkaar waren, was dat nu ook zo. Dat is iets magisch...”

   

  Welk optreden sprong er voor jou uit en waarom?

  “René Froger die de Nederlandse versie van On top of the world zong. Met dat nummer ging ik in 2007 naar de halve finale van het Songfestival. Iedereen is dat een beetje vergeten omdat Hemel en aarde veel bekender is. Het was voor mij een complete verrassing dat René Nooit meer zonder jou ging zingen. Lenny Kuhrs versie van Anouks Birds vond ik ook speciaal. Dat nummer blijft geweldig, ook als een ander type artiest het zingt.”

   

  Zie je deze special als goedmakertje voor het feit dat het échte Songfestival niet doorgaat?

  “Het had een opwarmertje moeten zijn. Nu het Songfestival niet doorgaat, voelt ’t zeker als een pleister op de wonde. De avond waarop de finale zou zijn, is er een alternatieve Songfestival-uitzending. Zo tof dat de Nederlandse delegatie iets heeft bedacht waardoor alle deelnemers tóch in het zonnetje worden gezet en hun lied mogen laten horen.”

   

  Over in het zonnetje zetten gesproken; jij hebt een ode aan je moeder geschreven!

  “Klopt, Lieve Mama heet m’n nieuwste single. Doordat het Songfestival niet doorging, had ik daar tijd voor. M’n moeder was compleet verrast. ‘Het is of ik de loterij heb gewonnen!’ zei ze. Op socials hebben we gevraagd of iedereen een fotootje wil mailen met hun moeder. Dat clipje verschijnt op Moederdag.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Het nieuws, Jinek en Op1 om de ontwikkelingen rondom de coronacrisis bij te houden. Met de kinderen kijken we The Voice Kids. ’s Avonds proberen Tjeerd en ik – als we niet gesloopt zijn van de dag – een Netflix-serie te kijken. Onze laatste? Het vierde seizoen van La Casa de Papel.”

 1. Doe mee en win!

  • Fleabag

   Win het tweede seizoen Fleabag

   In het tweede seizoen van deze topkomedie lijkt Fleabag meer op haar gemak met zichzelf en haar nieuwe, bruisende café. Maar haar dysfunctionele familie zorgt voor onrust én ze ontmoet een katholieke priester die haar leven op zijn kop zet. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het tweede seizoen weggeven.

  TV-TIP Bar rescue

  Bar rescue
  Spike om 08:55 uur
  Is je café een flop? Schakel dan Jon Taffer in! Met veel geschreeuw, gevloek en nare opmerkingen maakt hij van iedere kroeg een groot succes.

  TV-TIP Lego masters

  Lego masters
  RTL 4 om 20:00 uur
  De overgebleven drie finalistenduo’s krijgen 28 uur de tijd om hun masterbuild in elkaar te klussen. Deze taak is een stuk zwaarder dan gedacht.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)