1. Interviews

  Elisabeth Moss

  The Handmaid’s Tale

  De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
  27 may
  Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

  Vraag een bevriende fan om het plot van The Handmaid’s Tale simpel uit te leggen en u zult na enkele minuten abracadabra denken: mooie serie om eventjes over te slaan. Maar in de ogen van uw vriend zult u een dusdanig vuur aantreffen dat u op acht juni voor de beeldbuis zit om de eerste twee afleveringen te kijken. Wees gerust: het is allemaal prima te volgen. Het verhaal vindt plaats in een wereld genaamd Gilead, waar een fundamentalistische regering de scepter zwaait. Door milieurampen is de vruchtbaarheid onder vrouwen schrikbarend afgenomen. Slechts een op de vijf baby’s overleeft. De regering waarborgt op een tamelijk onorthodoxe wijze de toekomst van het rijk. Elisabeth Moss is de ‘gelukkige’ hoofdrolspeelster die nog wél kan baren, wat inhoudt dat ze in gevangenschap leeft en eens per maand verplicht seks heeft met haar baas in de hoop dat het een kind oplevert.

   

  Hoe is de sfeer van de serie?

  Elisabeth Moss: “Die is… interessant. Het gaat over zeden, maar ook over politiek. We wilden focussen op het menselijk aspect. Uiteindelijk is dit het verhaal van een vrouw die zich in deze wereld en deze situatie bevindt. Voor ons stond voorop dat de kijker zich kan inleven. Het moest zo echt mogelijk aanvoelen. Het ziet er fantastisch uit en filmisch, maar tegelijkertijd niet nep met speciale effecten of overmatig gekostumeerd. Als je het ziet, denk je: ah ja, dit is best mogelijk.”

   

  Onder welk genre zou je de serie scharen?

  “Ik vind het onbeschrijflijk. De toon is compleet anders dan alle projecten waar ik tot nu toe bij betrokken ben geweest. Wanneer je iets maakt – en al helemaal als het nieuw is – zal iedereen je show met andere series proberen te vergelijken. Het is vrij lastig om The Handmaid’s Tale in een vakje te stoppen.”

   

  Beschrijf het zelf dan eens.

  “Het is donker. Het herbergt horror, complexiteit en een verschrikkelijke waarheid. Aan de andere kant zit er veel humor in, liefde en romantiek. En het kent momenten die zo enorm inspirerend en positief zijn dat je zal huilen van hoop. Natuurlijk, het is drama, maar anders. We wilden geen serie die alleen maar somber is de hele tijd, hij moet wel hoop overbrengen.”

   

  Kun je iets vertellen over je rol?

  “June, die Offred heet in Gilead, is de dienstmaagd van bevelhebber Fred Waterford (een rol van Joseph Fiennes, red.). Offred staat voor ‘van Fred’, vandaar. Drie jaar geleden werd ze gevangengenomen en verloor daarbij haar man en dochter. Ze heeft geen idee waar ze zijn en of ze nog leven. June is geplaatst in het Red Center, waar alle dienstmaagden getraind worden voor ze bij hun bevelhebber geplaatst worden. Het verhaal begint na die drie jaar en het gaat niet best met June. Haar vechtlust en ziel zijn eruit geslagen, zowel fysiek als mentaal is ze uitgeput.”

   

  Wat waren voor jou de creatieve uitdagingen?

  “De grootste uitdaging in het begin was het spelen van een karakter dat niet mag spreken noch haar gevoelens uiten. Als acteur zijnde, is dat een fantastische uitdaging. Het was spannend om te spelen met manieren om het publiek te laten zien wat June denkt of voelt. Gedurende het seizoen komen June en Offred steeds meer samen, tot het punt dat je niet meer beide zijden van het spectrum ziet. Aan de andere kant voelt June zich steeds meer groeien. Dat was cool, om die momenten te vinden waarin de originele persoon terugkomt. En dat ze dingen gaat zeggen die ze nooit zou zeggen of die haar in problemen kunnen brengen. Een andere uitdaging was dat ik een karakter speel uit een beroemde roman.”

   

  Wat hoop je dat kijkers uit de serie gaan halen?

  “Hoe positief het verhaal eigenlijk is. June is een heldin, niet omdat het de hoofdrol is, maar omdat ze zo doodgewoon is. Ze is geen vechter. Ze weet niet hoe ze een wapen moet gebruiken. Ze heeft geen superkrachten. Ze werkte gewoon bij een uitgeverij, ze is een van ons. Als Gilead nu zou gebeuren, zou ik een dienstmaagd zijn. Dat raakte me.”

 1. Doe mee en win!

  • Trust Lino HD Soundbar

   Win de Trust Lino HD Soundbar

   Muziek kan goed klinken en er goed uitzien, dat bewijst de Trust Lino HD Soundbar met Bluetooth. Met hoge kwaliteit geluid in een stijlvol en strak design heeft deze soundbar het beste van beide. Totaal TV mag deze stijlvolle Bluetooth-soundbar twéé keer weggeven.

  TV-TIP De wereld spoelt terug

  De wereld spoelt terug
  NPO 1 om 19:00 uur
  Er is in vijftien jaar De Wereld Draait Door niet alleen een hoop geouwehoerd, er was ook geweldige muziek te horen. In dit programma zie je de hoogtepunten.

  TV-TIP Toscaanse Bruiloft

  Toscaanse Bruiloft
  NPO 3 om 20:25 uur
  In een klassieke villa in het zonovergoten Italië runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. Het landgoed ligt in Toscane. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren.

  Interview

  • Martin Freeman A Confession

   Martin Freeman

   A Confession

   Als politieman Steve Fulcher stelt Sherlock’s Martin Freeman alles in het werk om in A Confession een ontvoeringszaak tot een goed einde te brengen.
   Reacties0 reactie(s)