1. Interviews

  Ellie Lust

  Ellie Lust: bizarre zaken

  Met Ellie Lust: bizarre zaken is de ex-politievrouw de eerste Nederlandse host op Investigation Discovery.
  01 november
  Ellie Lust

  Vertel eens: hoe word je een zenders eerste presentator?

  “Je wordt benaderd. Investigation Discovery wilde iets met mij gaan doen; een programma waarin spraakmakende zaken zoals een moord, oplichting of vermissing worden besproken. We kozen samen zes politiezaken uit en vergelijken die, of een aspect ervan, met een soortgelijke Nederlandse zaak.”

   

  En jij was meteen om?

  “Ik vond het heel leuk! Maar ik had wel als voorwaarden dat de scripts op inhoud werden gecheckt met het openbaar ministerie en dat slachtoffers en nabestaanden er tijdig over werden geïnformeerd dat de zaak zou worden genoemd. Mijn naam hangt eraan, dus ik wil wel dat het integer wordt gemaakt.”

   

  Is presenteren een vak?

  “Ja. Net als bij Ellie op patrouille en Canal Parade 2018 voelde dit weer als examen doen. Ik schrik niet meer van camera’s, die was ik als politiewoordvoerder wel gewend. Want zodra er een groot incident is, kwamen ze in ganzenpas bij me langs. Maar dit is weer iets heel anders.”

   

  Ging het je goed af?

  “Ik bereid me altijd extreem goed voor. Maar weet je: ik doe veel op gevoel. Dat heb ik ook gezegd, hoor: ‘Jongens, ik doe maar wat. Zeg alsjeblieft: Nee El, dat moet je niet zo doen’. Ik vind het leuk om te leren en ze waren blij met me, heb ik begrepen.”

   

  Hoe kun je twee verschillende zaken met elkaar vergelijken?

  “De Golden State Killer heeft in Californië 45 verkrachtingen en twaalf moorden op zijn naam staan. Heel Californië was van hem in de ban: who’s next? Zo’n grote zaak hebben wij in Nederland nooit gehad, maar toen de Utrechtse serieverkrachter actief was, bepaalde dat wel het vrouwelijke studentenleven daar. Meiden durfden niet meer alleen te fietsen en waren op hun hoede, want: wie wordt het volgende slachtoffer?”

   

  Was je zelf al een Investigation Discovery-kijker?

  “Ja. Maar meer omdat ik weet dat ik het interessant vind. Het zit bij mij op net 65, dus je zapt er niet zo snel langs. Zelf zit ik in ieder geval aan de buis gekluisterd; als je eenmaal kijkt, wil je per se weten hoe het afloopt. Ik raad het iedereen aan!”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Boer zoekt vrouw vind ik fantastisch. Het is te sloom voor woorden, maar tegelijkertijd heel heftig omdat je een intiem kijkje in de harten van mensen krijgt.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN FIVE FEET APART

   Hoe zou liefde voelen als je elkaar niet zou mogen aanraken? Five Feet Apart vertelt het verhaal van Stella en Will, twee jongeren die weigeren om toe te geven aan de hindernissen die hen scheiden. Totaal TV mag vijf keer twee kaarten voor deze romantische dramafilm weggeven.

  TV-TIP Tennis

  Tennis
  Eurosport 1 om 10:55 uur
  Na een fantastische voorbereiding treedt Kiki Bertens vandaag aan op de heilige gravel van Parijs. Ze sneuvelde vorig jaar in de derde ronde, maar is nu vastbesloten om te profiteren van haar ijzersterke vorm.

  TV-TIP Formule 1 Race

  Formule 1 Race
  Ziggo Sport om 14:00 uur
  Mercedes steevast op 1 én 2, het begint ons kort door de bocht een beetje de keel uit te hangen. Max denkt dat de hegemonie niet snel te doorbreken is. Ook op het stratencircuit in Monaco niet? Waar Red Bull eerder wist te scoren? Max: “Ik verwacht dat we niet zo sterk zijn als vorig jaar.”

  Interview

  • *

   Beau van Erven Dorens

   Beau en de veteranen

   Beau van Erven Dorens duikt weer de samenleving in. Dit keer trekt hij zich het lot aan van zeven getraumatiseerde oorlogsveteranen.
   Reacties0 reactie(s)