1. Interviews

  Ellie Lust

  Ellie Lust: bizarre zaken

  Met Ellie Lust: bizarre zaken is de ex-politievrouw de eerste Nederlandse host op Investigation Discovery.
  01 november
  Ellie Lust

  Vertel eens: hoe word je een zenders eerste presentator?

  “Je wordt benaderd. Investigation Discovery wilde iets met mij gaan doen; een programma waarin spraakmakende zaken zoals een moord, oplichting of vermissing worden besproken. We kozen samen zes politiezaken uit en vergelijken die, of een aspect ervan, met een soortgelijke Nederlandse zaak.”

   

  En jij was meteen om?

  “Ik vond het heel leuk! Maar ik had wel als voorwaarden dat de scripts op inhoud werden gecheckt met het openbaar ministerie en dat slachtoffers en nabestaanden er tijdig over werden geïnformeerd dat de zaak zou worden genoemd. Mijn naam hangt eraan, dus ik wil wel dat het integer wordt gemaakt.”

   

  Is presenteren een vak?

  “Ja. Net als bij Ellie op patrouille en Canal Parade 2018 voelde dit weer als examen doen. Ik schrik niet meer van camera’s, die was ik als politiewoordvoerder wel gewend. Want zodra er een groot incident is, kwamen ze in ganzenpas bij me langs. Maar dit is weer iets heel anders.”

   

  Ging het je goed af?

  “Ik bereid me altijd extreem goed voor. Maar weet je: ik doe veel op gevoel. Dat heb ik ook gezegd, hoor: ‘Jongens, ik doe maar wat. Zeg alsjeblieft: Nee El, dat moet je niet zo doen’. Ik vind het leuk om te leren en ze waren blij met me, heb ik begrepen.”

   

  Hoe kun je twee verschillende zaken met elkaar vergelijken?

  “De Golden State Killer heeft in Californië 45 verkrachtingen en twaalf moorden op zijn naam staan. Heel Californië was van hem in de ban: who’s next? Zo’n grote zaak hebben wij in Nederland nooit gehad, maar toen de Utrechtse serieverkrachter actief was, bepaalde dat wel het vrouwelijke studentenleven daar. Meiden durfden niet meer alleen te fietsen en waren op hun hoede, want: wie wordt het volgende slachtoffer?”

   

  Was je zelf al een Investigation Discovery-kijker?

  “Ja. Maar meer omdat ik weet dat ik het interessant vind. Het zit bij mij op net 65, dus je zapt er niet zo snel langs. Zelf zit ik in ieder geval aan de buis gekluisterd; als je eenmaal kijkt, wil je per se weten hoe het afloopt. Ik raad het iedereen aan!”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Boer zoekt vrouw vind ik fantastisch. Het is te sloom voor woorden, maar tegelijkertijd heel heftig omdat je een intiem kijkje in de harten van mensen krijgt.”

 1. TV-TIP The Bold and the Beautiful

  The Bold and the Beautiful
  RTL 8 om 17:35 uur
  Zoe en Reese hebben een vader-dochtergesprek over Reese's gevoelens voor Taylor. Hope wil voordat de baby komt nog op vakantie met Liam en gaat met hem naar Catalina Island. Baby Kelly krijgt cadeautjes.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN WHAT MEN WANT

   Ali David is een sportagente die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar vriend, op het spel. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP Goede tijden, slechte tijden

  Goede tijden, slechte tijden
  RTL 4 om 20:00 uur
  Daan heeft een geheime ontmoeting op een afgesproken locatie. Nina twijfelt als Lucas zichzelf als kinderoppas van Max opwerpt. Kimberly baalt dat ze alleen reacties krijgt van macho's en dubieuze types.

  Interview

  • *

   Miljuschka Witzenhausen

   Miljuschka in Japan

   In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
   Reacties0 reactie(s)