1. Interviews

  Ellie Lust

  Ellie Lust: bizarre zaken

  Met Ellie Lust: bizarre zaken is de ex-politievrouw de eerste Nederlandse host op Investigation Discovery.
  01 november
  Ellie Lust

  Vertel eens: hoe word je een zenders eerste presentator?

  “Je wordt benaderd. Investigation Discovery wilde iets met mij gaan doen; een programma waarin spraakmakende zaken zoals een moord, oplichting of vermissing worden besproken. We kozen samen zes politiezaken uit en vergelijken die, of een aspect ervan, met een soortgelijke Nederlandse zaak.”

   

  En jij was meteen om?

  “Ik vond het heel leuk! Maar ik had wel als voorwaarden dat de scripts op inhoud werden gecheckt met het openbaar ministerie en dat slachtoffers en nabestaanden er tijdig over werden geïnformeerd dat de zaak zou worden genoemd. Mijn naam hangt eraan, dus ik wil wel dat het integer wordt gemaakt.”

   

  Is presenteren een vak?

  “Ja. Net als bij Ellie op patrouille en Canal Parade 2018 voelde dit weer als examen doen. Ik schrik niet meer van camera’s, die was ik als politiewoordvoerder wel gewend. Want zodra er een groot incident is, kwamen ze in ganzenpas bij me langs. Maar dit is weer iets heel anders.”

   

  Ging het je goed af?

  “Ik bereid me altijd extreem goed voor. Maar weet je: ik doe veel op gevoel. Dat heb ik ook gezegd, hoor: ‘Jongens, ik doe maar wat. Zeg alsjeblieft: Nee El, dat moet je niet zo doen’. Ik vind het leuk om te leren en ze waren blij met me, heb ik begrepen.”

   

  Hoe kun je twee verschillende zaken met elkaar vergelijken?

  “De Golden State Killer heeft in Californië 45 verkrachtingen en twaalf moorden op zijn naam staan. Heel Californië was van hem in de ban: who’s next? Zo’n grote zaak hebben wij in Nederland nooit gehad, maar toen de Utrechtse serieverkrachter actief was, bepaalde dat wel het vrouwelijke studentenleven daar. Meiden durfden niet meer alleen te fietsen en waren op hun hoede, want: wie wordt het volgende slachtoffer?”

   

  Was je zelf al een Investigation Discovery-kijker?

  “Ja. Maar meer omdat ik weet dat ik het interessant vind. Het zit bij mij op net 65, dus je zapt er niet zo snel langs. Zelf zit ik in ieder geval aan de buis gekluisterd; als je eenmaal kijkt, wil je per se weten hoe het afloopt. Ik raad het iedereen aan!”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Boer zoekt vrouw vind ik fantastisch. Het is te sloom voor woorden, maar tegelijkertijd heel heftig omdat je een intiem kijkje in de harten van mensen krijgt.”

 1. TV-TIP Bon Bini Holland

  Bon Bini Holland
  RTL 4 om 20:00 uur
  Jandino is niet de eerste entertainer met veel typetjes die een film maakte, maar wel een van de weinigen die zo slim was die malle creaties niet de hoofdrol te geven. Net als in zijn shows is de ene grol beter gelukt dan de andere. Maar het komt de pret zeker ten goede dat hij ook zijn grappige medespelers de ruimte geeft.

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD KLEM S2

   Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond en hij is meer dan ooit verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner. Ze krijgen dan ook al snel te maken met malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de onderwereld. Totaal TV geeft dit tweede seizoen vijf keer weg op dvd.

  TV-TIP Jason Bourne

  Jason Bourne
  Veronica om 20:30 uur
  In Jason Bourne zien we onze held Matt Damon terug in een hightech kat-en-muisspel gelukkig als vanouds cityhoppen, nadat zijn maatje Julia Stiles die enge hersenspoelprogramma’s van de CIA heeft gehackt. Damons missie, terwijl een schurkerige Tommy Lee Jones hem op de hielen zit: het oplossen van de moord op zijn vader.