1. Interviews

  Ernst Daniel Smid

  Ouwe Jongens Smorrebrod

  Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker stappen op de motor voor een roadtrip door Denemarken. In Ouwe Jongens Smørrebrød leren ze het Scandinavische land en elkaar goed kennen.
  04 oktober
  Ernst Daniel Smid

  Hadden jullie alle drie al een motorrijbewijs?

  “Het mijne heb ik nog in militaire dienst gehaald, dat is bijna vijftig jaar geleden. Ron en Marco rijden ook al jaren, dus dat was geen probleem.”

   

  Waren jullie al met elkaar bevriend voor de opnames?

  “Met Marco treed ik al tijden op en zo bezien zijn we collega’s die elkaar zeer waarderen. Ron ben ik regelmatig tegengekomen bij tv-programma’s, maar kennen is een groot woord. Daarom is die roadtrip ook zo leuk, want dan spreek je elkaar veel. We zijn tien dagen op pad geweest, dus dan krijg je een hoop te zien en te horen.”

   

  Hoe was het om met z’n drieën te rijden?

  “We hebben goede gesprekken gevoerd over het leven, over ouder worden en de ambities die je nog hebt op onze leeftijd.”

   

  Wat voor land is Denemarken?

  “Het is geen Ibiza, het is een land waar mensen gemoedelijk leven. Volgens onderzoek zijn het de gelukkigste mensen ter wereld. Iedereen is er blij met wat hij heeft, ze zijn er niet zo gestrest. Er heerst een grote mate van rust.”

   

  Zijn jullie nog opmerkelijke Denen tegengekomen?

  “We hebben een dorp bezocht waar ze nog helemaal leven zoals in de tijd van de Vikingen, dat is heel bijzonder. En we hebben een avond doorgebracht met bariton Bo Skovhus, dat is een wereldster. Echt superleuk, het was fantastisch om met hem over het vak van gedachten te wisselen.”

   

  Hebben jullie daadwerkelijk Smørrebrød gegeten?

  “Jazeker. Het is een soort roggebrood, ze hebben het ook bij de Ikea. Overigens heeft Denemarken ook een hoop andere lekkernijen.”

   

  Naar welke programma’s kijkt u zelf?

  “Ik ben gek op quizzen zoals Twee voor twaalf, Per seconde wijzer en De slimste mens. Voor de rest kijk ik graag naar documentaires. Die documentaire over Jaap van Zweden bijvoorbeeld, of natuurfilms bij de EO. Ik ben niet zo van de herrie. Ik ben 65 en ik heb zelf genoeg herrie gemaakt op de televisie. Ik vind het nu wel tijd om wat rust te vinden en ONS is daar een mooie zender voor. Het lijkt me geweldig om nog zo’n tocht naar Sint-Petersburg te maken en van daaruit een muziekspecial over Tchaikovsky te doen.”

 1. TV-TIP The Bold and the Beautiful

  The Bold and the Beautiful
  RTL 8 om 17:35 uur
  Zoe en Reese hebben een vader-dochtergesprek over Reese's gevoelens voor Taylor. Hope wil voordat de baby komt nog op vakantie met Liam en gaat met hem naar Catalina Island. Baby Kelly krijgt cadeautjes.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN WHAT MEN WANT

   Ali David is een sportagente die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar vriend, op het spel. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP Goede tijden, slechte tijden

  Goede tijden, slechte tijden
  RTL 4 om 20:00 uur
  Daan heeft een geheime ontmoeting op een afgesproken locatie. Nina twijfelt als Lucas zichzelf als kinderoppas van Max opwerpt. Kimberly baalt dat ze alleen reacties krijgt van macho's en dubieuze types.

  Interview

  • *

   Miljuschka Witzenhausen

   Miljuschka in Japan

   In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
   Reacties0 reactie(s)