1. Interviews

  Ernst Daniel Smid

  Ouwe Jongens Smorrebrod

  Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker stappen op de motor voor een roadtrip door Denemarken. In Ouwe Jongens Smørrebrød leren ze het Scandinavische land en elkaar goed kennen.
  04 october
  Ernst Daniel Smid

  Hadden jullie alle drie al een motorrijbewijs?

  “Het mijne heb ik nog in militaire dienst gehaald, dat is bijna vijftig jaar geleden. Ron en Marco rijden ook al jaren, dus dat was geen probleem.”

   

  Waren jullie al met elkaar bevriend voor de opnames?

  “Met Marco treed ik al tijden op en zo bezien zijn we collega’s die elkaar zeer waarderen. Ron ben ik regelmatig tegengekomen bij tv-programma’s, maar kennen is een groot woord. Daarom is die roadtrip ook zo leuk, want dan spreek je elkaar veel. We zijn tien dagen op pad geweest, dus dan krijg je een hoop te zien en te horen.”

   

  Hoe was het om met z’n drieën te rijden?

  “We hebben goede gesprekken gevoerd over het leven, over ouder worden en de ambities die je nog hebt op onze leeftijd.”

   

  Wat voor land is Denemarken?

  “Het is geen Ibiza, het is een land waar mensen gemoedelijk leven. Volgens onderzoek zijn het de gelukkigste mensen ter wereld. Iedereen is er blij met wat hij heeft, ze zijn er niet zo gestrest. Er heerst een grote mate van rust.”

   

  Zijn jullie nog opmerkelijke Denen tegengekomen?

  “We hebben een dorp bezocht waar ze nog helemaal leven zoals in de tijd van de Vikingen, dat is heel bijzonder. En we hebben een avond doorgebracht met bariton Bo Skovhus, dat is een wereldster. Echt superleuk, het was fantastisch om met hem over het vak van gedachten te wisselen.”

   

  Hebben jullie daadwerkelijk Smørrebrød gegeten?

  “Jazeker. Het is een soort roggebrood, ze hebben het ook bij de Ikea. Overigens heeft Denemarken ook een hoop andere lekkernijen.”

   

  Naar welke programma’s kijkt u zelf?

  “Ik ben gek op quizzen zoals Twee voor twaalf, Per seconde wijzer en De slimste mens. Voor de rest kijk ik graag naar documentaires. Die documentaire over Jaap van Zweden bijvoorbeeld, of natuurfilms bij de EO. Ik ben niet zo van de herrie. Ik ben 65 en ik heb zelf genoeg herrie gemaakt op de televisie. Ik vind het nu wel tijd om wat rust te vinden en ONS is daar een mooie zender voor. Het lijkt me geweldig om nog zo’n tocht naar Sint-Petersburg te maken en van daaruit een muziekspecial over Tchaikovsky te doen.”

 1. Doe mee en win!

  • The Best of Decade Collection met Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max

   Win The Best of Decade Collection dvd-box

   De periode van pepernoten, kerstkransjes en lekker wegkruipen op de bank is alweer bijna aangebroken en daarom heeft Warner Home Video een bijzondere The Best of Decade Collection uitgebracht. Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max zijn enkele van de beste films van het afgelopen decennium en Totaal TV mag deze box vol topfilms drie keer weggeven.

  TV-TIP Mission: Impossible 2

  Mission: Impossible 2
  RTL 7 om 20:00 uur
  Geheim agent Ethan Hunt krijgt de opdracht om een dodelijk, genetisch gemanipuleerd virus op te sporen en te vernietigen, voordat zijn ex-collega Sean Ambrose het in handen krijgt. Ambrose wil met het virus een epidemie veroorzaken. Hunt roept de hulp in van de ex-vriendin van Ambrose, de beeldschone dievegge Nyah.

  TV-TIP The Conjuring

  The Conjuring
  Veronica om 20:00 uur
  Het gezin Perron verhuist in 1971 naar een oud landhuis op Rhode Island. De toekomst ziet er rooskleurig uit, totdat vreemde gebeurtenissen een einde aan de idylle maken. Hun huis wordt bewoond door een duister wezen. Paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren worden op de zaak gezet.

  Interview

  • The Undoing Hugh Grant

   Hugh Grant

   The Undoing

   Hugh Grant werd groot als de ietwat onhandige goedzak in een rits aan romantische komedies. Inmiddels kiest de onlangs zestig geworden acteur andere rollen, zoals in drama-miniserie The Undoing.
   Reacties0 reactie(s)