Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Ernst Daniel Smid

  Ouwe Jongens Smorrebrod

  Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker stappen op de motor voor een roadtrip door Denemarken. In Ouwe Jongens Smørrebrød leren ze het Scandinavische land en elkaar goed kennen.
  04 oktober
  Ernst Daniel Smid

  Hadden jullie alle drie al een motorrijbewijs?

  “Het mijne heb ik nog in militaire dienst gehaald, dat is bijna vijftig jaar geleden. Ron en Marco rijden ook al jaren, dus dat was geen probleem.”

   

  Waren jullie al met elkaar bevriend voor de opnames?

  “Met Marco treed ik al tijden op en zo bezien zijn we collega’s die elkaar zeer waarderen. Ron ben ik regelmatig tegengekomen bij tv-programma’s, maar kennen is een groot woord. Daarom is die roadtrip ook zo leuk, want dan spreek je elkaar veel. We zijn tien dagen op pad geweest, dus dan krijg je een hoop te zien en te horen.”

   

  Hoe was het om met z’n drieën te rijden?

  “We hebben goede gesprekken gevoerd over het leven, over ouder worden en de ambities die je nog hebt op onze leeftijd.”

   

  Wat voor land is Denemarken?

  “Het is geen Ibiza, het is een land waar mensen gemoedelijk leven. Volgens onderzoek zijn het de gelukkigste mensen ter wereld. Iedereen is er blij met wat hij heeft, ze zijn er niet zo gestrest. Er heerst een grote mate van rust.”

   

  Zijn jullie nog opmerkelijke Denen tegengekomen?

  “We hebben een dorp bezocht waar ze nog helemaal leven zoals in de tijd van de Vikingen, dat is heel bijzonder. En we hebben een avond doorgebracht met bariton Bo Skovhus, dat is een wereldster. Echt superleuk, het was fantastisch om met hem over het vak van gedachten te wisselen.”

   

  Hebben jullie daadwerkelijk Smørrebrød gegeten?

  “Jazeker. Het is een soort roggebrood, ze hebben het ook bij de Ikea. Overigens heeft Denemarken ook een hoop andere lekkernijen.”

   

  Naar welke programma’s kijkt u zelf?

  “Ik ben gek op quizzen zoals Twee voor twaalf, Per seconde wijzer en De slimste mens. Voor de rest kijk ik graag naar documentaires. Die documentaire over Jaap van Zweden bijvoorbeeld, of natuurfilms bij de EO. Ik ben niet zo van de herrie. Ik ben 65 en ik heb zelf genoeg herrie gemaakt op de televisie. Ik vind het nu wel tijd om wat rust te vinden en ONS is daar een mooie zender voor. Het lijkt me geweldig om nog zo’n tocht naar Sint-Petersburg te maken en van daaruit een muziekspecial over Tchaikovsky te doen.”

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)