1. Interviews

  Ernst Daniel Smid

  Ouwe Jongens Smorrebrod

  Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker stappen op de motor voor een roadtrip door Denemarken. In Ouwe Jongens Smørrebrød leren ze het Scandinavische land en elkaar goed kennen.
  04 oktober
  Ernst Daniel Smid

  Hadden jullie alle drie al een motorrijbewijs?

  “Het mijne heb ik nog in militaire dienst gehaald, dat is bijna vijftig jaar geleden. Ron en Marco rijden ook al jaren, dus dat was geen probleem.”

   

  Waren jullie al met elkaar bevriend voor de opnames?

  “Met Marco treed ik al tijden op en zo bezien zijn we collega’s die elkaar zeer waarderen. Ron ben ik regelmatig tegengekomen bij tv-programma’s, maar kennen is een groot woord. Daarom is die roadtrip ook zo leuk, want dan spreek je elkaar veel. We zijn tien dagen op pad geweest, dus dan krijg je een hoop te zien en te horen.”

   

  Hoe was het om met z’n drieën te rijden?

  “We hebben goede gesprekken gevoerd over het leven, over ouder worden en de ambities die je nog hebt op onze leeftijd.”

   

  Wat voor land is Denemarken?

  “Het is geen Ibiza, het is een land waar mensen gemoedelijk leven. Volgens onderzoek zijn het de gelukkigste mensen ter wereld. Iedereen is er blij met wat hij heeft, ze zijn er niet zo gestrest. Er heerst een grote mate van rust.”

   

  Zijn jullie nog opmerkelijke Denen tegengekomen?

  “We hebben een dorp bezocht waar ze nog helemaal leven zoals in de tijd van de Vikingen, dat is heel bijzonder. En we hebben een avond doorgebracht met bariton Bo Skovhus, dat is een wereldster. Echt superleuk, het was fantastisch om met hem over het vak van gedachten te wisselen.”

   

  Hebben jullie daadwerkelijk Smørrebrød gegeten?

  “Jazeker. Het is een soort roggebrood, ze hebben het ook bij de Ikea. Overigens heeft Denemarken ook een hoop andere lekkernijen.”

   

  Naar welke programma’s kijkt u zelf?

  “Ik ben gek op quizzen zoals Twee voor twaalf, Per seconde wijzer en De slimste mens. Voor de rest kijk ik graag naar documentaires. Die documentaire over Jaap van Zweden bijvoorbeeld, of natuurfilms bij de EO. Ik ben niet zo van de herrie. Ik ben 65 en ik heb zelf genoeg herrie gemaakt op de televisie. Ik vind het nu wel tijd om wat rust te vinden en ONS is daar een mooie zender voor. Het lijkt me geweldig om nog zo’n tocht naar Sint-Petersburg te maken en van daaruit een muziekspecial over Tchaikovsky te doen.”

 1. TV-TIP Bon Bini Holland

  Bon Bini Holland
  RTL 4 om 20:00 uur
  Jandino is niet de eerste entertainer met veel typetjes die een film maakte, maar wel een van de weinigen die zo slim was die malle creaties niet de hoofdrol te geven. Net als in zijn shows is de ene grol beter gelukt dan de andere. Maar het komt de pret zeker ten goede dat hij ook zijn grappige medespelers de ruimte geeft.

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD KLEM S2

   Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond en hij is meer dan ooit verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner. Ze krijgen dan ook al snel te maken met malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de onderwereld. Totaal TV geeft dit tweede seizoen vijf keer weg op dvd.

  TV-TIP Jason Bourne

  Jason Bourne
  Veronica om 20:30 uur
  In Jason Bourne zien we onze held Matt Damon terug in een hightech kat-en-muisspel gelukkig als vanouds cityhoppen, nadat zijn maatje Julia Stiles die enge hersenspoelprogramma’s van de CIA heeft gehackt. Damons missie, terwijl een schurkerige Tommy Lee Jones hem op de hielen zit: het oplossen van de moord op zijn vader.