1. Interviews

  Ernst Daniel Smid

  Ouwe Jongens Smorrebrod

  Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker stappen op de motor voor een roadtrip door Denemarken. In Ouwe Jongens Smørrebrød leren ze het Scandinavische land en elkaar goed kennen.
  04 oktober
  Ernst Daniel Smid

  Hadden jullie alle drie al een motorrijbewijs?

  “Het mijne heb ik nog in militaire dienst gehaald, dat is bijna vijftig jaar geleden. Ron en Marco rijden ook al jaren, dus dat was geen probleem.”

   

  Waren jullie al met elkaar bevriend voor de opnames?

  “Met Marco treed ik al tijden op en zo bezien zijn we collega’s die elkaar zeer waarderen. Ron ben ik regelmatig tegengekomen bij tv-programma’s, maar kennen is een groot woord. Daarom is die roadtrip ook zo leuk, want dan spreek je elkaar veel. We zijn tien dagen op pad geweest, dus dan krijg je een hoop te zien en te horen.”

   

  Hoe was het om met z’n drieën te rijden?

  “We hebben goede gesprekken gevoerd over het leven, over ouder worden en de ambities die je nog hebt op onze leeftijd.”

   

  Wat voor land is Denemarken?

  “Het is geen Ibiza, het is een land waar mensen gemoedelijk leven. Volgens onderzoek zijn het de gelukkigste mensen ter wereld. Iedereen is er blij met wat hij heeft, ze zijn er niet zo gestrest. Er heerst een grote mate van rust.”

   

  Zijn jullie nog opmerkelijke Denen tegengekomen?

  “We hebben een dorp bezocht waar ze nog helemaal leven zoals in de tijd van de Vikingen, dat is heel bijzonder. En we hebben een avond doorgebracht met bariton Bo Skovhus, dat is een wereldster. Echt superleuk, het was fantastisch om met hem over het vak van gedachten te wisselen.”

   

  Hebben jullie daadwerkelijk Smørrebrød gegeten?

  “Jazeker. Het is een soort roggebrood, ze hebben het ook bij de Ikea. Overigens heeft Denemarken ook een hoop andere lekkernijen.”

   

  Naar welke programma’s kijkt u zelf?

  “Ik ben gek op quizzen zoals Twee voor twaalf, Per seconde wijzer en De slimste mens. Voor de rest kijk ik graag naar documentaires. Die documentaire over Jaap van Zweden bijvoorbeeld, of natuurfilms bij de EO. Ik ben niet zo van de herrie. Ik ben 65 en ik heb zelf genoeg herrie gemaakt op de televisie. Ik vind het nu wel tijd om wat rust te vinden en ONS is daar een mooie zender voor. Het lijkt me geweldig om nog zo’n tocht naar Sint-Petersburg te maken en van daaruit een muziekspecial over Tchaikovsky te doen.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN FIVE FEET APART

   Hoe zou liefde voelen als je elkaar niet zou mogen aanraken? Five Feet Apart vertelt het verhaal van Stella en Will, twee jongeren die weigeren om toe te geven aan de hindernissen die hen scheiden. Totaal TV mag vijf keer twee kaarten voor deze romantische dramafilm weggeven.

  TV-TIP Tennis

  Tennis
  Eurosport 1 om 10:55 uur
  Na een fantastische voorbereiding treedt Kiki Bertens vandaag aan op de heilige gravel van Parijs. Ze sneuvelde vorig jaar in de derde ronde, maar is nu vastbesloten om te profiteren van haar ijzersterke vorm.

  TV-TIP Formule 1 Race

  Formule 1 Race
  Ziggo Sport om 14:00 uur
  Mercedes steevast op 1 én 2, het begint ons kort door de bocht een beetje de keel uit te hangen. Max denkt dat de hegemonie niet snel te doorbreken is. Ook op het stratencircuit in Monaco niet? Waar Red Bull eerder wist te scoren? Max: “Ik verwacht dat we niet zo sterk zijn als vorig jaar.”

  Interview

  • *

   Beau van Erven Dorens

   Beau en de veteranen

   Beau van Erven Dorens duikt weer de samenleving in. Dit keer trekt hij zich het lot aan van zeven getraumatiseerde oorlogsveteranen.
   Reacties0 reactie(s)