Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Eva Laurenssen

  Dertigers

  Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
  06 december
  Eva Laurenssen

  Het vorige seizoen was aangekondigd als het slot van de Dertigers. Waarom knallen jullie er toch nog een kerstspecial achteraan?

  “Toen bekend werd dat het vierde seizoen ook het laatste seizoen zou zijn, lieten de fans van Dertigers massaal van zich horen. We gaan jullie zo missen! Ik denk dat de producent daarom heeft gezegd: let’s go, we gaan nog een afsluitende kerstspecial maken. Ik denk dat het goed is, nog één uitsmijter en dan weer door met ons leven.”

   

  Hoe komt het dat jullie echt zulke dikke vrienden lijken in de serie?

  “We kenden elkaar al. Lykele Muus was een klasgenoot, Leonoor Koster zat ook bij ons op de Toneelschool, Jelle de Jong heeft een paar keer samengewerkt met mijn vriend (acteur Teun Luijkx, red.) en Wieger heeft tien jaar geleden een heel gladde versierpoging bij me gedaan, haha. Alleen Joy Wielkens had ik nog nooit ontmoet, verder was het een soort get together van oude bekenden.”

   

  Was het raar om deze special te draaien zonder een van jullie vaste gezichten, Reiky de Valk?

  “Het is heel naar wat er met hem is gebeurd. Het was zo’n lieve jongen. Wat mij betreft hebben we de kerstspecial gemaakt voor Reiky.”

   

  De personages in de serie hebben allemaal een heel eigen karakter. Jij bent als Saar het meest chaotisch, losbandig en opvallend. Herken jij jezelf daarin?

  “Zeker! Net als Saar ben ik een extravert type, een flapuit die de uithoeken van het leven een beetje opzoekt.”

   

  In de special zoeken de dertigers elkaar nog één keer op om samen kerst te vieren. Is Kerstmis voor jou ook een samenzijn met vrienden?

  “We vliegen in de week voor Kerstmis altijd naar Marbella om daar met de familie van mijn moeder kerst te vieren. Dat gaat heel anders dan hier. Het is twintig graden, er wordt gitaar gespeeld, we dansen de flamenco, op tafel staan grote schalen paella.”

   

  Een terugkerend thema in de serie Dertigers was het geschipper tussen werk en privé. Heb jij daar ook last van?

  “Jazeker. In het afgelopen jaar heb ik aan ontzettend veel toffe projecten gewerkt, maar ik denk nu wel: het was er eentje te veel. Als je een kind hebt, dan wil je veel thuis zijn en dat lukte soms niet helemaal.”

   

  Heeft het leven als dertiger jou tot nu toe gebracht wat je ervan had gehoopt?

  “Ja, dat denk ik wel. Ik ben vooral blij dat ik al 35 ben geworden. Mijn vader is jong overleden en ik was altijd bang dat ik net als hij maar 27 zou worden. Ik zie elk jaar dat ik erbij krijg als een cadeau. Zoals mijn stiefvader altijd zegt: het enige wat erger is dan ouder worden, is niet ouder worden.”

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)