1. Interviews

  Fedja van Huet

  Hoogvliegers

  De EO-dramaserie Hoogvliegers volgt drie F-16piloten in opleiding. Fedja van Huêt begeleidt de jongelingen tijdens hun eerste vlucht.
  24 december
  Hoogvliegers met Fedja van Huet is vanaf 11 januari te zien op NPO 1

  Hoe kom jij er terecht?

  “De producent Errol Nayci benaderde mij. Die ken ik al sinds Karakter, toen hij nog junior producer was. Als Errol mij belt, kan ik geen nee zeggen. We hebben al zoveel meegemaakt op filmgebied. Hoogvliegers is ook helemaal zijn project, dus hij steekt enorm zijn nek uit.”

   

  Waar gaat Hoogvliegers over?

  “Het is een serie die zich afspeelt in de wereld van F-16’s, dus je zou kunnen zeggen dat het veel weg heeft van Top Gun. Zo ziet het er ook uit. Ik ben zelf twee weken in Tucson, Arizona geweest. Nog nooit zoveel F-16’s bij elkaar gezien. Los van de hele productiewaarde – het ziet er echt geweldig uit, mede dankzij de medewerking van de Koninklijke Luchtmacht – is het een mooi coming of age-verhaal. De drie jonge hoofdrolspelers (Josha Stradowski, Sinem Kavus en Soy Kroon, red.) zijn nieuwe gezichten. Er was een mooie chemie, daar kom ik als oude maverick voorbij. Leuk om daar bij te zijn. Die jongens doen het erg goed, dus ik denk dat het weleens wat kan worden. Ook omdat het echt een familiedrama is. Je volgt de levens van de vliegers, van opleiding tot de eerste serieuze gevechtssituatie. Dan wordt het serieus.”

   

  Je personage Lucky is niet zomaar iemand, hè?

  “Overste Lucky welteverstaan, dus luitenant-kolonel Lucky. Die traint de jachtvliegers op de basis in Tucson. Hij begeleidt ze tijdens hun eerste solovlucht. Mijn personage is gebaseerd op Joost Luijsterburg, een echte maverick. Die heeft in 2018 het Vliegerkruis gekregen. Met hem heb ik kunnen praten, hij heeft veel betekend voor de serie.”

   

  Heb je zelf mogen vliegen?

  “Nee, ik niet. Alleen Josha heeft een stukje mogen meevliegen. Maar ik vind het niet zo erg hoor, want ik weet niet of ik het gedurfd had. Ze gaan wel hard namelijk, haha.”

   

  De EO is de laatste omroep waar we een Nederlandse Top Gun hadden verwacht. Hoe vond jij dat?

  “Vond ik ook hoor. Goed en kwaad heb je het dan over, het grijze gebied daartussen in een oorlog. We zijn in Jordanië, Marokko, Amerika geweest. Een spannend verhaal dat vier jonge jachtvliegers meemaken. De wereld van de politiek erachter, de wereld van het vliegen, familieomstandigheden. En echt een thriller.”

   

  Zijn er parallellen tussen F-16vliegen en acteren?

  “Nou, in die zin dat er ook op toneelscholen – of in elk geval degene waar ik op zat – van de 48 mensen maar zes doorgingen. En elke avond presteren als acteur komt misschien in de buurt, al heb je andere verantwoordelijkheden in zo’n cockpit. Als acteur mag je ook geen steken laten vallen.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Waar ik erg van geniet, is Dix pour cent. Een Franse Netflix-serie over een agentschap in Parijs. Geweldige acteurs. Het beste wat ik de laatste tijd heb gezien, is Big Little Lies. Dat is die HBO-serie met onder meer Nicole Kidman en Reese Witherspoon.”

 1. Doe mee en win!

  • Bad Boys For Life

   5X2 KAARTEN BAD BOYS FOR LIFE

   Will Smith en Martin Lawrence zijn terug als Mike Lowrey en Marcus Burnett in het langverwachte Bad Boys For Life. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze actiefilm weggeven.

  TV-TIP Holland-België

  Holland-België
  RTL 4 om 20:00 uur
  De strijd tussen Nederland en België gaat door in het nieuwe seizoen van deze komische spelshow. Wie weet het meeste van het buurland?

  TV-TIP Angels & Demons

  Angels & Demons
  Veronica om 20:00 uur
  Na de moord op de katholieke fysicus Silvano Bentivoglio wordt de hulp ingeroepen van professor Robert Langdon, expert op het gebied van symboliek. Op het lijk van de vermoorde fysicus is namelijk een vreemd symbool aangetroffen. Samen met Bentivoglio's collega Vittoria Vetra gaat professor Langdon op zoek naar de moordenaar die gevaarlijke antimaterie uit het laboratorium heeft ontvreemd.

  Interview

  • Netflix Original Ares Lisa Smit

   Lisa Smit

   Ares

   Lisa Smit (26) speelt een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix-original serie Ares, die vanaf 17 januari te bekijken is. Deze psychologische horrorserie telt acht afleveringen en wordt in meer dan 190 landen uitgebracht!
   Reacties0 reactie(s)