Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Fons Hendriks

  Radar checkt

  Voor Radar checkt! rijdt presentator Fons Hendriks kriskras door het land om consumentenproblemen op te lossen.
  09 june
  Fons Hendriks

  Wat checkt Radar deze zomer?

  “De verhalen van gedupeerden die door regelgeving of malafide praktijken helemaal vast zitten. Ik probeer te achterhalen hoe het zit en handvatten te bieden om eruit te komen.”

   

  Word je overal met open armen en een kop koffie ontvangen?

  “Ik trek mijn beste pak aan en probeer veel te lachen om deuren te openen, maar nee: ze zijn niet blij om mij te zien. En dan heb ik óók nog een camper bij me die ik op de stoep kan zetten om de deur te barricaderen omdat ik per se antwoord wil.”

   

  Waarom moeten we zeker kijken?

  “Omdat we onderwerpen aan de kaak stellen die veel mensen aangaan. Daarvan wil je op de hoogte zijn. En omdat we laten zien dat langslepende problemen mede dankzij de camera in korte tijd op te lossen zijn. Dat is hoopgevend. En natuurlijk is het héél leuk om naar mij te kijken, haha.”

   

  Waarvan ben jij je een hoedje geschrokken?

  “Wat onder mijn huid is gaan zitten, is het verhaal van een jongen die zelfmoord pleegde na het gebruiken van de drug 3MMC. Zijn ouders strijden om het middel te verbieden, maar knallen tegen een enorme drempel aan.”

   

  Maakt het maken van Radar checkt! jou achterdochtig?

  “Na drie jaar Radar is mijn mensbeeld énigszins verpest. Maar gelukkig ben ik van nature zeer optimistisch ingesteld, dat houdt mij op de been. Ik heb keer op keer een groot geloof in een goede afloop: iedereen tevreden naar huis. Voor iemand die pessimistisch is, zou dit een lóódzware serie zijn om te maken.”

   

  Wat wil je zeker nog een keer aanpakken?

  “Discriminatie op de huizenmarkt. Daar hebben we eerder aandacht aan besteed, maar het is lastig om aan te tonen dat mensen met een buitenlandse achternaam een stuk moeilijker aan een woning komen dan iemand die Hendriks heet. Ik wil dit onderwerp op de politieke agenda krijgen, maar met een paar voorbeeldverhalen redden we het niet. We moeten het kunnen bewijzen.”

   

  Waar kijk jij zelf graag naar?

  “Ik kijk heel veel tv. Van een seizoen Temptation Island als ik op zondag brak ben – dan kan ik het aan – tot de documentaireserie van Ruben Terlou: De wereld van de Chinezen. En ik was blij verrast over Filemon en de complotten, over die wappies die het niet bij het rechte eind hebben. Zijn programma’s vind ik door het perspectief waaruit een verhaal verteld wordt vaak egodocu’s, maar nu vond ik Filemons rol écht ontzettend goed.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Car wars

  Car wars
  SBS6 om 20:30 uur
  In de finale nemen de overgebleven coureurs het met hun radiografisch bestuurbare auto's tegen elkaar op voor de prijzenpot.

  TV-TIP Hotel Mumbai

  Hotel Mumbai
  Net5 om 20:30 uur
  Een groep zwaar bewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)