Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Frank Lammers

  Undercover

  In het derde seizoen van Undercover komt Ferry Bouman eindelijk vrij uit de gevangenis. Maar zijn plek als XTC-baas blijkt ingepikt. Door een vrouw!
  12 november
  Frank Lammers

  Wat maakte dat je je opnieuw tot deze rol liet verleiden?

  “Daar hoefde ik niet over na te denken. Ik hou van die rol en ik hou van de mensen met wie we Undercover al een paar seizoenen maken. Het is familie. Daarnaast is er veel vrijheid om je eigen ei kwijt te kunnen.”

   

  Welke criminele eigenschappen heb je in het echte leven?

  “Het grappige is dat ik van mezelf heel lief ben. Als je een groot rechtvaardigheidsgevoel hebt, dan is het moeilijk om iets crimineels te doen.”

   

  Heb je zelf weleens XTC gebruikt?

  “Zeker. Slecht idee. Veel mensen gebruiken het in het openbaar, maar dan word ik naar en hyperdepieper. De enige keer dat ik het leuk vond, was ik alleen thuis. Toen heb ik Discovery gekeken, naar een programma overhaaien. Maar de dag erna ben je zo depressief.”

   

  Wat vind je ervan dat Nederland – net als in de serie – het drugs-epicentrum van Europa is?

  “Het is altijd leuk om ergens de beste in te zijn, maar misschien is dit niet zo goed. Drugs zijn kut. Ik vind het ook best moeilijk dat we succes hebben met een serie over drugs, terwijl dat heel veel ellende aanricht. Af en toe probeer ik iets te doen voor de politie en andere hulpverleners, om mijn schuldgevoelens te verzachten.”

   

  Heb je veel aan je uiterlijk moeten sleutelen voor je rol?

  “We draaiden het derde seizoen meteen na de film Ferry. Daar had ik veel voor getraind en mijn haar geblondeerd. Toen ik op driekwart van Ferry zat, moest ik weer beginnen met alles eraan eten en meteen op de laatste draaidag ging mijn haar eraf, zodat ze er toch nog iets anders van konden maken. Verder was er niet veel tijd om tussendoor nog iets anders voor te bereiden.”

   

  Hoe ijdel ben je eigenlijk?

  “Totaal niet. Ik heb mijn haar al sinds mijn dertiende niet meer gekamd en mijn kleren mogen andere mensen voor me uitzoeken. Het liefst loop ik rond met een joggingbroek en klompen, tot groot verdriet van de mensen om me heen. Mijn vrouw zegt regelmatig: ‘Frank, dit kan echt niet’ als ik ergens aankom.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik werd heel gelukkig van Suits. Maar ik heb ook genoten van The Bridge en The Killing. Ik ben nu net klaar met Homeland, daarvoor heb ik Sex Education gekeken. Dat vond ik ook allebei leuke series. Ik kijk ook graag naar Studio Sport. Talkshows zet ik eigenlijk nooit aan.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Freeks wilde wereld

  Freeks wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Freek Vonk reist naar Nepal om de Bengaalse tijger in het echt te zien. Dit indrukwekkende dier is met uitsterven bedreigd.

  TV-TIP Christmas in Evergreen

  Christmas in Evergreen
  RTL 8 om 20:28 uur
  Allie is dierenarts in Evergreen. Ze ontmoet weduwnaar Ryan en zijn dochtertje Zoe, die vast zitten vanwege een sneeuwstorm.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)