1. Interviews

  Fred van Leer

  Alles uit de kast

  In Fred van Leer: alles uit de kast geeft de bekende stylist elke aflevering twee kandidaten een compleet nieuwe look. Dat is goed voor hun uiterlijk, maar nog beter voor hun innerlijk.
  06 april
  Fred van Leer

  Leuk, weer ‘n eigen programma. Wat ga je doen?

  “Ik help vrouwen die helemaal op slot zitten wat betreft hun kledingkeuze. Vaak komt het doordat ze problemen hebben met hun lichaam. Daisy is bijvoorbeeld klein en twintig kilo aangekomen. Ik kan haar niet anders toveren, maar ik kan wel kleding uitzoeken die bij haar past. En dan zie je haar ineens helemaal opbloeien.”

   

  Je bent dus ook een beetje een psycholoog?

  “In dit programma ben ik mijn vrolijke zelf, maar ik laat ook een kant van me zien die mensen niet verwachten, want het gaat verder dan alleen het uiterlijk. Zo benoemen mensen vaak datgene wat ze niet mooi vinden, maar ik richt me juist op wat er wél mooi is.”

   

  Op welke make-over ben je trots?

  “Ze zijn niet met elkaar te vergelijken. Alle kandidaten willen een ommezwaai in hun leven en allemaal vanwege een andere reden. De een heeft twee protheses, de ander is heel veel afgevallen, weer een ander is kaal vanwege een chemokuur, maar uiteindelijk draait het om accepteren wie je bent.”

   

  Wat is een kledingmisser die je regelmatig tegenkomt?

  “Met oogkleppen shoppen! Mensen kopen altijd hetzelfde en proberen nooit iets anders. We hebben een kandidaat die altijd roze kleding draagt. Dan kijken mensen daarnaar in plaats van haar zelf. Dat hebben we dus aangepakt.”

   

  Bestaat er een Fred van Leer-look?

  “Een paar mooie hakken, goede jeans, goede top, mooi jasje, ja dat vind ik heel sexy. Bovendien kun je zo van stijl switchen door sneakers te dragen in plaats van die hakken.”

   

  Welke BN-er zou je een make-over willen geven?

  “Patty Brard is nu heel erg aan het afvallen, dus ik zou graag met haar een shoot willen doen. Maar mijn topfavoriet is Máxima, die houdt heel erg van kleding, dus het lijkt me erg leuk om het daar met haar over te hebben. Met Caroline Tensen kan ik bijvoorbeeld dan weer uren bellen over nieuwe hakken die ze heeft gekocht.”

   

  Naar welke programma’s kijk je zelf?

  “Say Yes to the Dress, Ik vertrek en Bed & Breakfast. Echte televisie met mensen die zeuren over het ontbreken van een theelepeltje. Heerlijk!”

 1. TV-TIP BinnensteBuiten special: Arjan's Big Year

  BinnensteBuiten special: Arjan's Big Year
  NPO 2 om 19:20 uur
  Arjan Dwarshuis één grote passie: vogels kijken. Hij wil niets liever dan in de voetsporen treden van de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough. In 2016 wilde de 29-jarige Arjan het wereldrecord verbreken en trok hij de hele wereld over om meer dan 6042 vogels waarnemen in een jaar tijd. Lukte dat?

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD KLEM S2

   Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond en hij is meer dan ooit verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner. Ze krijgen dan ook al snel te maken met malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de onderwereld. Totaal TV geeft dit tweede seizoen vijf keer weg op dvd.

  TV-TIP RTL 7 Darts

  RTL 7 Darts
  RTL 7 om 20:00 uur
  Vandaag begint het WK PDC. Michael van Gerwen won de wereldtitel in 2014 én 2017. Maar of hij de PDC-titel van dit jaar eventjes in ‘Ally Pally’ gaat ophalen, is twijfelachtig. In het najaar van 2018 kwamen er door een aantal nederlagen barsten in zijn superioriteit. Rob Cross en Gary Anderson ruiken bloed...