1. Interviews

  Fred van Leer

  Alles uit de kast

  In Fred van Leer: alles uit de kast geeft de bekende stylist elke aflevering twee kandidaten een compleet nieuwe look. Dat is goed voor hun uiterlijk, maar nog beter voor hun innerlijk.
  06 april
  Fred van Leer

  Leuk, weer ‘n eigen programma. Wat ga je doen?

  “Ik help vrouwen die helemaal op slot zitten wat betreft hun kledingkeuze. Vaak komt het doordat ze problemen hebben met hun lichaam. Daisy is bijvoorbeeld klein en twintig kilo aangekomen. Ik kan haar niet anders toveren, maar ik kan wel kleding uitzoeken die bij haar past. En dan zie je haar ineens helemaal opbloeien.”

   

  Je bent dus ook een beetje een psycholoog?

  “In dit programma ben ik mijn vrolijke zelf, maar ik laat ook een kant van me zien die mensen niet verwachten, want het gaat verder dan alleen het uiterlijk. Zo benoemen mensen vaak datgene wat ze niet mooi vinden, maar ik richt me juist op wat er wél mooi is.”

   

  Op welke make-over ben je trots?

  “Ze zijn niet met elkaar te vergelijken. Alle kandidaten willen een ommezwaai in hun leven en allemaal vanwege een andere reden. De een heeft twee protheses, de ander is heel veel afgevallen, weer een ander is kaal vanwege een chemokuur, maar uiteindelijk draait het om accepteren wie je bent.”

   

  Wat is een kledingmisser die je regelmatig tegenkomt?

  “Met oogkleppen shoppen! Mensen kopen altijd hetzelfde en proberen nooit iets anders. We hebben een kandidaat die altijd roze kleding draagt. Dan kijken mensen daarnaar in plaats van haar zelf. Dat hebben we dus aangepakt.”

   

  Bestaat er een Fred van Leer-look?

  “Een paar mooie hakken, goede jeans, goede top, mooi jasje, ja dat vind ik heel sexy. Bovendien kun je zo van stijl switchen door sneakers te dragen in plaats van die hakken.”

   

  Welke BN-er zou je een make-over willen geven?

  “Patty Brard is nu heel erg aan het afvallen, dus ik zou graag met haar een shoot willen doen. Maar mijn topfavoriet is Máxima, die houdt heel erg van kleding, dus het lijkt me erg leuk om het daar met haar over te hebben. Met Caroline Tensen kan ik bijvoorbeeld dan weer uren bellen over nieuwe hakken die ze heeft gekocht.”

   

  Naar welke programma’s kijk je zelf?

  “Say Yes to the Dress, Ik vertrek en Bed & Breakfast. Echte televisie met mensen die zeuren over het ontbreken van een theelepeltje. Heerlijk!”

 1. TV-TIP WK wielrennen op de weg

  WK wielrennen op de weg
  NPO 2 om 14:35 uur
  Nee, flatterend is een bijnaam als 'The Animal' niet, maar als je zo hard op een fiets kunt rammen in een tijdrit als Ellen van Dijk, dan is het gewoon een compliment. Van Dijk krijgt op het WK tijdrit vooral concurrentie uit eigen land. Anna van der Brengen en Annemiek van Vleuten zullen haar op de hielen zitten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD THE DEATH OF STALIN

   Nadat Jozef Stalin in 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de top van de Communistische Partij als verlamd. In het machtsvacu├╝m dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Totaal TV mag de dvd van deze satirische comedy vijf keer weggeven.

  TV-TIP House Rules NL

  House Rules NL
  Net5 om 20:30 uur
  Volgend jaar bij De rijdende rechter: de vijf stellen die vanaf vanavond elkaars huis gaan verbouwen. De enige invloed die ze uit kunnen oefenen, is middels de huisregels (House Rules, snap je 'm?) die ze achterlaten. Airen Mylene volgt hen op de voet in de felle strijd om de hoofdprijs.