1. Interviews

  Fred van Leer

  Alles uit de kast

  In Fred van Leer: alles uit de kast geeft de bekende stylist elke aflevering twee kandidaten een compleet nieuwe look. Dat is goed voor hun uiterlijk, maar nog beter voor hun innerlijk.
  06 april
  Fred van Leer

  Leuk, weer ‘n eigen programma. Wat ga je doen?

  “Ik help vrouwen die helemaal op slot zitten wat betreft hun kledingkeuze. Vaak komt het doordat ze problemen hebben met hun lichaam. Daisy is bijvoorbeeld klein en twintig kilo aangekomen. Ik kan haar niet anders toveren, maar ik kan wel kleding uitzoeken die bij haar past. En dan zie je haar ineens helemaal opbloeien.”

   

  Je bent dus ook een beetje een psycholoog?

  “In dit programma ben ik mijn vrolijke zelf, maar ik laat ook een kant van me zien die mensen niet verwachten, want het gaat verder dan alleen het uiterlijk. Zo benoemen mensen vaak datgene wat ze niet mooi vinden, maar ik richt me juist op wat er wél mooi is.”

   

  Op welke make-over ben je trots?

  “Ze zijn niet met elkaar te vergelijken. Alle kandidaten willen een ommezwaai in hun leven en allemaal vanwege een andere reden. De een heeft twee protheses, de ander is heel veel afgevallen, weer een ander is kaal vanwege een chemokuur, maar uiteindelijk draait het om accepteren wie je bent.”

   

  Wat is een kledingmisser die je regelmatig tegenkomt?

  “Met oogkleppen shoppen! Mensen kopen altijd hetzelfde en proberen nooit iets anders. We hebben een kandidaat die altijd roze kleding draagt. Dan kijken mensen daarnaar in plaats van haar zelf. Dat hebben we dus aangepakt.”

   

  Bestaat er een Fred van Leer-look?

  “Een paar mooie hakken, goede jeans, goede top, mooi jasje, ja dat vind ik heel sexy. Bovendien kun je zo van stijl switchen door sneakers te dragen in plaats van die hakken.”

   

  Welke BN-er zou je een make-over willen geven?

  “Patty Brard is nu heel erg aan het afvallen, dus ik zou graag met haar een shoot willen doen. Maar mijn topfavoriet is Máxima, die houdt heel erg van kleding, dus het lijkt me erg leuk om het daar met haar over te hebben. Met Caroline Tensen kan ik bijvoorbeeld dan weer uren bellen over nieuwe hakken die ze heeft gekocht.”

   

  Naar welke programma’s kijk je zelf?

  “Say Yes to the Dress, Ik vertrek en Bed & Breakfast. Echte televisie met mensen die zeuren over het ontbreken van een theelepeltje. Heerlijk!”

 1. TV-TIP North Woods Law

  North Woods Law
  Animal Planet om 17:20 uur
  De boswachters van North Woods Law ruiken elke klem, elke stroper en elke pyromaan ?al van een afstand, maar ze kunnen helaas niet ?alle ellende voorkomen. Van het kadaver van een bever krijgen ze nu pas lucht en dus begint agent Parker een diepgaand onderzoek.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN TRUTH OR DARE

   Een onschuldig spelletje Truth or Dare krijgt een dodelijke afloop wanneer de deelnemers op mysterieuze wijze gestraft worden. Lucy Hale (Pretty Little Liars) en Tyler Posey (Teen Wolf) spelen de hoofdrollen. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP Keuringsdienst van Waarde

  Keuringsdienst van Waarde
  NPO 3 om 20:25 uur
  Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen, wie al die wijze teksten schrijft, en hoe ze dat papiertje in het koekje gevouwen krijgen.