Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Gal Gadot

  Wonder Woman 1984

  Wonder Woman 1984 draait vanaf 20 januari in de bioscoop. Totaal TV sprak exclusief met Gal Gadot, die wederom de hoofdrol vertolkt.
  10 january
  Wonder Woman 1984 Gal Gadot

  Oorspronkelijk had DC Films bedacht de film een stuk eerder uit te brengen, maar daar stak onder meer een coronapandemie een stokje voor. Op die crisis werd in Washington bizar geacteerd door president Trump. Meer dan de helft van Amerika plus de rest van de wereld is dan ook blij dat er deze maanden flink wordt huisgehouden in het Witte Huis. Doet dat er hier toe? Nou, wel zeker! Wonder Woman gaat namelijk rücksichtslos met de bezem door het hoofdkantoor in deze film, zo is te zien in de trailer. Het speelt zich wel af in 1984 in plaats van nu.

   

  Wat dacht je ervan toen je hoorde dat de film zich in de jaren 80 zou afspelen?

  Gal Gadot: “Te gek! Dat decennium was zo’n onuitputtelijke bron om de film mee aan te kleden. Zowel visueel als qua soundtrack. De eighties zijn niet voor niets zo onvergetelijk.”

   

  Wat treffen we aan in Diana Prince’s leven?

  “De eerste film (uit 2017, red.) was een coming of agefilm waarin Diana langzaam Wonder Woman werd en haar superkrachten ontdekte. Alles was nieuw voor haar. Nu zien we haar zo’n zestig jaar later, ze is volwassener, wijzer en ze begrijpt
  de complexiteit van de mens. Maar ze is ook erg eenzaam, omdat ze door de jaren heen al haar teamgenoten verloren is.”

   

  Het lijkt alsof we een haast menselijke kant van haar gaan zien, ook al is ze geen mens.

  “Klopt. Ik benaderde deze rol vanaf het begin met de vragen: hoe speel je een superheld? En hoe speel je iemand die halfgod is en al deze ongelofelijke krachten heeft? Wat me hielp, was ervoor te zorgen dat ze behalve al die krachten ook een menselijk hart heeft. Ze zit vol liefde, empathie en compassie. Ze is kwetsbaar en dat maakte haar, in elk geval voor mij, toegankelijk.”

   

  Chris Pine is terug als Steve Trevor. In de trailer lijkt het alsof de chemie tussen jullie weer aanwezig is.

  “Ja! Ik ben blij dat regisseur Patty Jenkins en schrijver Geoff Johns een manier hebben gevonden om hem terug in het verhaal te brengen. Over het hoe kan ik helaas niets verklappen. Chris was een groot deel van het succes van de eerste film en de samenwerking is prettig. Hij houdt me altijd voor de gek en we hebben veel

  lol samen.”

   

  En dan zijn er nog twee slechteriken Cheetah en Max Lord. Hoe was het om te werken met respectievelijk Kristen Wiig en Pedro Pascal?

  “Heel fijn. Ik denk dat we ons in de handjes mogen knijpen om de chemie tussen ons. Zelfs op dagen dat we geen opnames hadden, wisten we elkaar te vinden. Het voelde als een tof zomerkamp.”

   

  Was er vrije tijd? Moesten jullie niet trainen? De actiescènes zien er intens uit.

  “Natuurlijk gaven we duizend procent als we aan het werk waren. Een goede fysiek is onmisbaar. Maar sommige shots zijn zo ingewikkeld dat er veel tijd zit tussen al het ombouwen door. Dus dan hingen we rond in mijn trailer of in de gym.”

   

  Was je lichaam klaar voor al dat stunt- en vliegwerk?

  “Patty en ik hebben jaren gepraat over de juiste vechtstijl voor Wonder Woman, want normaal gesproken gaan superheldenfilms over mannen. Mannen vechten als mannen. Iedereen weet hoe het eruitziet dankzij worstel- en boksevenementen. Voor vrouwen zijn er ook wel voorbeelden, maar daar zie je niet zoveel. We hebben veel inspiratie gehaald uit Cirque du Soleil. Van daaruit zijn we gaan werken om het er zo origineel en elegant mogelijk uit te laten zien in de film.”

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Predator

  Predator
  Veronica om 20:00 uur
  Dutch en zijn commando's gaan in de jungle op zoek naar leden van een expeditie en vinden een dodelijk wezen.

  TV-TIP Sisters

  Sisters
  SBS9 om 20:30 uur
  Zussen Kate en Maura gaan terug naar hun ouderlijk huis en besluiten hun gloriedagen te herleven met een groot feest.

  Interview

  • Tom Hanks in News of the World

   Tom Hanks

   News of the World

   Met meer dan zestig films op zijn cv kun je Tom Hanks gerust een Hollywoodveteraan noemen. Toch stak hij op de set van western News of the World nog iets op van zijn elfjarige collega Helena.
   Reacties0 reactie(s)