Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Geraldine Kemper

  Big Brother

  Big Brother is terug op tv. Geraldine Kemper presenteert het reality-programma samen met de Vlaamse dj Peter Van de Veire.
  16 december
  Geraldine Kemper Big Brother

  Je was negen toen het eerste seizoen van Big Brother werd uitgezonden, wat weet je daar nog van?

  “Als je in de tv-wereld werkt, kan het niet anders dan dat je Big Brother kent. Het was de moeder van alle realityshows. En op mijn negende kreeg ik ook wel mee hoe groots het was. Het bijzondere is dat het twintig jaar later in nog vrij veel landen wordt uitgezonden. Ter voorbereiding heb ik de Australische editie gekeken.”

   

  Wat gaat er veranderen aan de opzet in vergelijking met de eerste seizoenen van Big Brother?

  “Nou, daar mag ik dus niet zoveel over vertellen, maar de setting is hetzelfde: er zijn acht mensen in een huis die 24/7 worden gevolgd. Maar er zitten wel nieuwe aspecten in voor de mensen die in 1999 keken. Wát, dat houden we graag als verrassing.”

   

  Weet je al welke kandidaten erin komen?

  “Ik heb ze nog niet ontmoet, maar weet wie het zijn. We hebben er op gelet dat het een afspiegeling van de maatschappij is. Alle leeftijden, culturen, geaardheden, alles zit in het huis. Je vindt altijd wel iemand met wie je je kunt identificeren. Het is een mooie cast!”

   

  Kende je je mede-presentator Peter al?

  “Ik heb hem inmiddels een paar keer ontmoet; we hebben een fotoshoot en een overleg samen gehad. Maar door corona is het natuurlijk minder makkelijk om bij elkaar te komen, daarom hebben we elkaar nog niet vaak gezien. Maar ik heb zin in onze samenwerking: we zijn beiden goed in ons werk en kunnen elkaar hopelijk versterken. Zo presenteert Peter een dagelijkse liveshow op de radio, dus daarmee heeft hij genoeg ervaring.”

   

  Waar verheug je je ’t meest op?

  “Dat ik elke week live mag op televisie. En dat we dan een show gaan vullen, waarvan we nu nog niet weten hóe. Omdat je nog niet weet wat er gaat gebeuren. Natuurlijk zal Big Brother de bewoners soms een richting op duwen. Zo van: nu komt deze opdracht eraan. Maar je weet nog niet hoe de mensen reageren op elkaar. Ontstaan er liefdesrelaties of enorme ruzies? Dat we dat nog niet weten, vind ik leuk. Verder is het ook voor mij een project van honderd dagen, dus dat is intens. Het zal een onderdeel van mijn leven worden.”

   

  Stel dat er een Big Brother VIPS zou zijn, zou je daar dan aan mee willen doen?

  “Een tijdje terug had ik resoluut ‘nee’ geantwoord; ik moest er niet aan denken om mijn leven achter te laten. Ik neig daar nog steeds naar, want het gaat momenteel veel te lekker met mijn leven. Aan de andere kant denk ik weleens: hoe fijn moet het zijn om jezelf honderd dagen af te zonderen? Alleen maar in die Big Brother-bubbel zitten. Dat klinkt, juist in deze tijd waarin de wereld op z’n kop staat, toch ook wel aantrekkelijk.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Programma’s die ik altijd kijk, zijn Tussen kunst & kitsch, Five Days Inside en Over mijn lijk. Qua series vond ik Mocro Maffia op Videoland erg goed; helaas moeten we nog best lang wachten op het derde seizoen. De Netflix-serie The Alienist is ook geweldig. Vooral dankzij de sterke cast en de historische setting: het verhaal speelt zich af in New York, eind negentiende eeuw.”

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Predator

  Predator
  Veronica om 20:00 uur
  Dutch en zijn commando's gaan in de jungle op zoek naar leden van een expeditie en vinden een dodelijk wezen.

  TV-TIP Sisters

  Sisters
  SBS9 om 20:30 uur
  Zussen Kate en Maura gaan terug naar hun ouderlijk huis en besluiten hun gloriedagen te herleven met een groot feest.

  Interview

  • Tom Hanks in News of the World

   Tom Hanks

   News of the World

   Met meer dan zestig films op zijn cv kun je Tom Hanks gerust een Hollywoodveteraan noemen. Toch stak hij op de set van western News of the World nog iets op van zijn elfjarige collega Helena.
   Reacties0 reactie(s)