Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Gerard Ekdom

  De top 4000 muziekquiz

  SBS6 brengt de gezellige spelshow De top 4000 muziekquiz die wordt gepresenteerd door Gerard Ekdom. De Radio 10-dj ontvangt in alle drie de afleveringen twee BN’er-duo’s in zijn ‘chalet’.
  26 november
  De top 4000 muziekquiz Gerard Ekdom

  Aan de hand van De Top 4000, de grootste hitlijst van Nederland, stelt Gerard de muziekkennis van zijn gasten én die van de kijkers flink op de proef. Gerard: “Het is december, de kerstboom staat en de Top 4000 is begonnen op Radio 10. Daar hoort een gezellige muziekquiz in de kerstsfeer bij. Denk: glühwein, kerstbomen, elanden, foute kersttruien en een gezellig chalet!”

   

  Meezingen

  Het bordspel op tv, want dat is het in feite, bestaat uit genummerde vakjes van 4000 naar 1, aflopend in honderdtallen. Degene die als eerste de nummer 1-positie bereikt, wint. Gerard: “Het is een verslavende quiz, want je gaat thuis meedoen; nummers herkennen en meezingen. Het kan niet anders dan dat het verschrikkelijk leuk wordt!” De duo’s die hun popkennis gaan testen, zijn: Hélène Hendriks & Dennis van der Geest, Joris Linssen & Monique Smit, Sanne Wallis de Vries & Thomas Cammaert, Emma Heesters & Jeroen van der Boom, Karin Bloemen & Dave von Raven en Danny & René Froger.

   

  Titels raden

  Volgens Gerard hebben de verschillende categorieën allemaal een bepaalde moeilijkheidsgraad. “Zo worden er bij één spel songteksten aan elkaar verbonden, waarbij je beide platen moet herkennen: ga er maar aan staan. Maar de duo’s moeten ook dansjes opvoeren, kapsels herkennen en veel intro’s raden. Het gaat alle kanten op. Ik merk dat het raden van titels voor veel mensen lastig is.”

   

  Feest der herkenning

  De quiz is een feest der herkenning, aldus Gerard. “Zo zie je veel leuke nostalgische clips voorbijkomen.” Gerard is het enige jurylid en de presentator. “Dat is mijn lot; ik mag nooit meedoen met spelletjes over de top 40 of popquizjes, want ik weet altijd alles.”

  Lees hier het interview met Gerard over Toppop3

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Predator

  Predator
  Veronica om 20:00 uur
  Dutch en zijn commando's gaan in de jungle op zoek naar leden van een expeditie en vinden een dodelijk wezen.

  TV-TIP Sisters

  Sisters
  SBS9 om 20:30 uur
  Zussen Kate en Maura gaan terug naar hun ouderlijk huis en besluiten hun gloriedagen te herleven met een groot feest.

  Interview

  • Tom Hanks in News of the World

   Tom Hanks

   News of the World

   Met meer dan zestig films op zijn cv kun je Tom Hanks gerust een Hollywoodveteraan noemen. Toch stak hij op de set van western News of the World nog iets op van zijn elfjarige collega Helena.
   Reacties0 reactie(s)