1. Interviews

  Gerard Joling

  The Voice Senior

  Na The Voice of Holland en The Voice Kids is het tijd voor een nieuwe bron van talent. Marco Borsato, Angela Groothuizen, Ilse DeLange, Gordon én Gerard Joling gaan op zoek naar zestigplussers met gouden keeltjes.
  09 august
  Gerard Joling

  Het is heerlijk om naar al die mensen te luisteren”, zegt Joling, die voor het eerst gaat coachen bij The Voice. “Er zitten echt zeer getalenteerde zangers en zangeressen tussen. Sommigen hebben altijd al mee willen doen aan een talentenjacht en met The Voice Senior kan dat nu eindelijk. Er zit zelfs iemand bij van 93 jaar!”

   

  Willen de kandidaten op hun leeftijd nog echt doorbreken als zanger?

  “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vanwege hun opvoeding of geloof konden een aantal kandidaten nooit een zangcarrière nastreven. Na al die jaren krijgen ze nu een kans en het is geweldig om te zien hoe ze er helemaal voor gaan. En hun kleinkinderen vinden het prachtig: opa die meedoet aan The Voice, wie had dat ooit kunnen bedenken?”

   

  Welke nummers krijg je te horen?

  “Het varieert van jazz tot Sinatra en ook Nederlandstalige nummers komen voorbij. Het is heel divers. Het zijn oude en moderne liedjes, iets uit de jaren zestig en dan weer een hit van Michael Bublé. We zoeken samen met de deelnemers nummers die bij ze passen, daar wordt veel zorg aan besteed. Ze moeten zich er goed bij voelen.”

   

  Is het lastig om mensen die al zo lang bezig zijn bij te sturen?

  “Soms zingt iemand zo goed dat er weinig hoeft te gebeuren en soms kun je nog wel wat aanwijzingen kwijt. Als iemand al heel lang hetzelfde doet, dan kost het aanpassen wel even tijd. Zeker wanneer een liedje iemand niet heel goed ligt. Dat heb ik ook met de Toppers. Af en toe zit er een nummer tussen dat lastig is en waar je echt je best op moet doen. Je kan het dan niet af met je routine, het is dan gewoon hard werken.”

   

  Je vormt een coach-duo met Gordon. Opmerkelijk, want de laatste tijd hadden jullie flink ruzie.

  “Hij is niet zo vriendelijk voor me geweest in zijn biografie, daarnaast is hij niet de allermakkelijkste en ik laat me de kaas niet van het brood eten, dus dat botst wel eens. Maar het erge is dat ik altijd zo vreselijk om die man moet lachen. Waar haalt hij het dan vandaan en wat gaat het toch snel, denk ik dan. En uiteindelijk zit ik niet voor Gordon in The Voice Senior, want ik doe het voor die ouderen en mezelf. Ik heb nog gevraagd of Gordon een schietstoel kon krijgen zodat ik hem kan lanceren als hij vervelend doet, maar daar hebben we toch vanaf gezien.”


  Onlangs verscheen ook die spraakmakende biografie van DJ Jean, wordt het niet eens tijd voor jouw levensverhaal op papier?

  “Er is natuurlijk genoeg om over te schrijven, want ik ben al sinds mijn twintigste artiest. Maar financieel heb ik het niet nodig en ik sta al genoeg in de belangstelling, dus wat dat betreft hoeft zo’n biografie niet. Ik denk er nog even over na, haha.”

  Lees hier het interview met Gerard over The Masked Singer
  Lees hier het interview met Gerard over Geer en Goor zoeken een hobby

 1. Doe mee en win!

  • The Miseducation of Cameron Post

   Win The Miseducation of Cameron Post

   Na de dood van haar ouders gaat Cameron Post bij haar conservatieve tante wonen. Wanneer ze op een schoolfeest zoenend met een meisje wordt betrapt, wordt ze naar een christelijk instituut gestuurd. Totaal TV mag bij CineMember vijf streamstarts weggeven voor deze winnaar van de Grand Jury Prize Sundance Filmfestival.

  TV-TIP Een huis vol in quarantaine

  Een huis vol in quarantaine
  NPO 1 om 19:05 uur
  De familie Kraan had al zeven kinderen en aan het begin van de coronapiek kwam er een achtste bij. Dat was enorm zwaar voor moeder Linda.

  TV-TIP First dates hotel

  First dates hotel
  NPO 3 om 19:30 uur
  Voor het derde seizoen op rij sleept Fred Sirieix het hele First Dates-circus richting het Zuid-Italiaanse Campania voor een onvervalst stukkie flirten.

  Interview

  • John Williams in Briljant!

   John Williams

   Briljant!

   In Briljant! pitchen creatieve geesten hun ideeën bij experts. Degene met ‘t meest briljante concept voor een beter, schoner en socialer Nederland, krijgt tienduizend euro.
   Reacties0 reactie(s)