1. Interviews

  Gerard Joling

  The Masked Singer

  The Masked Singer is níet de zoveelste talentenjacht. Eerder een soort Wie ben ik, maar dan met veren, toeters, bellen, zang én maskers. Gerard Joling zit in het panel.
  06 september
  Gerard Joling

  In The Masked Singer betreden twaalf BN’ers van allerlei pluimage (sporters, acteurs, presentatoren, politici, zangers, etc.) het podium om een spetterende zangperformance neer te zetten. Zij doen dit onherkenbaar. De kandidaten dragen bijzondere kostuums én een masker. Aan het panel en de publieksjury de taak om te raden wie er achter de karakters schuilgaan. En natuurlijk kan het publiek thuis straks ook meedoen door op social media te raden wie het is. Gerard Joling: “De verkleedpartijen én de spanning om eindelijk te horen wie er achter die maskers zit, maken dit een geweldig programma. Het is bijna kinderlijk: verdomme, nú moet ik het weten. En dan moet je weer wachten tot die week erna. De spanning wordt onwijs opgebouwd.”

   

  Verkeerde been

  De twee panels moet de deelnemers zien te ontmaskeren door vragen te stellen naar aanleiding van hints die ze krijgen. En door goed te kijken en luisteren of ze misschien iemands stem, loopje of houding herkennen. Dat valt nog niet mee, volgens Gerard. “De moeilijkheid is: als het gaat om uiterlijk vertoon, kunnen vrouwen mannen worden, en andersom. Of wij hebben iemand in ons hoofd, denken dat die persoon niet kan zingen, maar degene op het podium zingt erg goed. Dan schrappen we – onterecht – onze ‘verdachte’ van ‘t lijstje. Zo word je continu op het verkeerde been gezet, want misschien heeft die persoon wel twee maanden zangles gehad voor dit programma! De aanwijzingen die wij krijgen, zijn minimaal en cryptisch. En als de kandidaat praat, verdraaien ze zijn of haar stem, daar schiet je dus weinig mee op.”

   

  Identiteit onthullen

  Dat The Masked Singer geen talentshow is, blijkt wel uit het feit dat niet (per se) de beste zanger of zangeres wint. “Iemand valt af op het moment dat de publieksjury, 500 man in de zaal met een stemkastje, vindt dat diegene zijn of haar identiteit moet onthullen. Of je afvalt of doorgaat, heeft dus in principe niets met je zangkwaliteiten te maken. Meer met: het publiek wil nú weten wie er achter dat masker zit! Voor de kandidaten gaat het er uiteindelijk om wie het ’t langst volhoudt een mysterie te blijven.” Gerard zit in een panel met Buddy Vedder. Carlo Boszhard en Loretta Schrijver vormen het andere panel. “Buddy is een goede gozer. Echt een talent, al zaten we er met raden soms helemaal naast. Dan konden we niet uitstaan dat we het niet wisten. Daarna dachten we vaak: hoe is het mogelijk dat we dit niet wisten? Het werd ook een wedstrijdje tussen ons en Loretta en Carlo.”

   

  Top secret

  Het is nogal een organisatie om ervoor te zorgen dat niet uitlekt wie de kandidaten zijn. Gerard: “De productie sprak met de kandidaten af op een parkeerplaats. Daar gingen ze een geblindeerde bus in, kregen tijdens de rit een masker en hoofddoek op en werden zo de studio binnengereden. Alles was top secret. Zelfs na afloop! Normaal gesproken drink je met z’n allen een borreltje na de opnames, maar bij deze show zag ik na afloop geen enkele kandidaat. Trouwens, de deelnemers moesten thuis ook liegen; zo min mogelijk mensen mochten op de hoogte zijn van hun deelname. De eerste keer kom je dan nog weg met: ‘Ik heb een schnabbel’, maar wat ga je zeggen als je zes weken lang een vaste avond de hort op bent?”

   

  Herkenbaar ondanks verdraaiingen

  Het is niet zo dat Gerard nooit wist wie de BN’er was die zich achter het masker verschool. “Van één kandidaat wist ik meteen wie het was. Zijn of haar stem is zó herkenbaar. Door alle verdraaiingen heen, hoorde ik nog steeds dat diegene het was, haha. Maar daar zitten zoveel moeilijken tegenover, dat ik blij was dat ik in elk geval íemand had ontmaskerd.” Niet alleen de maskers, ook de kostuums van de deelnemers spreken erg tot de verbeelding. “Het leeuwenpak was zo groot, echt en monsterlijk mooi! Een leeuw met glitter en glamour: prachtig koningsblauw, swarovski, goud, koper en natuurlijk een leeuwenkop. De productie en styling verdienen sowieso een compliment, want alle karakters zagen er fantastisch uit.” In de laatste aflevering worden ook de finale-kandidaten ontmaskerd en wordt ‘The Masked Singer van het jaar’ uitgeroepen. “Die heeft de boel het meest om de tuin geleid."

   

  Lees hier het interview met Gerard over The Voice Senior
  Lees hier het interview met Gerard over Geer en Goor zoeken een hobby

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET LAST CHRISTMAS

   De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Tom lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven komt binnenlopen en door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen breekt. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze romantische komedie weggeven, met daarin een tas en natuurlijk twee kaartjes voor de film.

  TV-TIP Identity Thief

  Identity Thief
  SBS9 om 20:30 uur
  Sandy Bigelow Patterson staat op het punt alles te verliezen wanneer blijkt dat zijn identiteit gestolen is door de vrouwelijke oplichter Diana. Om zijn identiteit terug te claimen moet hij afreizen naar Miami om Diana op te sporen en weer mee terug te nemen naar Denver om de situatie op te helderen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

  TV-TIP Deepwater Horizon

  Deepwater Horizon
  Veronica om 20:30 uur
  Het booreiland Deep Horizon in de Golf van Mexico moet het Macondo-olieveld met meer dan 100 miljoen vaten olie ontsluiten. Op een onbewaakt ogenblik vindt er een ernstige explosie. Terwijl het booreilandpersoneel onder leiding van Mike Williams en Jimmy Harrell vecht om te overleven, ontvouwt zich een catastrofale milieuramp.

  Interview

  • *

   Daniel Mays

   Temple

   Mark Strong, Carice van Houten en Daniel Mays runnen in de BBC First-serie Temple een illegale, ondergrondse medische kliniek.
   Reacties0 reactie(s)