Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Gerard Joling

  The Masked Singer

  Nederland zit weer te popelen om in het nieuwe seizoen van The Masked Singer erachter te komen wie achter die bizarre maskers zitten.
  01 october
  Gerard Joling

  De finale trok vorig jaar bijna vier miljoen kijkers! Wat is het succes?

  “Ik weet niet of we daar dit seizoen overheen gaan, hoor. Dat kwam waarschijnlijk ook door de lockdown. Maar ik moet je wel zeggen: het concept blijft natuurlijk idioot krankzinnig leuk. Ik denk dat het succes komt door het raadsel van wie er in dat pak zit. De mensen thuis willen weten wie het is en kunnen het, net als ik, niet uitstaan als ze het niet weten.”

   

  Wat maakt het voor jou zo leuk om te doen?

  “Dat ik me elke keer weer helemaal rot schrik bij de onthulling en denk: jij bent de laatste die ik had verwacht! De productie verdient een pluim. Soms denken we het écht te weten en zitten we er toch naast. Daar zijn we dan weer helemaal doodziek van.”

   

  Hoe zijn de kandidaten dit seizoen?

  “We hoeven inmiddels niet meer op onze knieën om te vragen of mensen alsjeblieft mee willen doen. We hebben zelfs tegen mensen moeten zeggen dat ze niet mee konden doen, omdat we genoeg kandidaten hadden. Zangers en zangeressen, theatermensen, politici en nieuwslezers: ze willen nu allemaal meedoen. Ik snap het wel: het ís ook een sprookje. Iedereen die eruit gaat, zegt: goh ik had nog wel een paar weken langer door willen gaan. Maar dat bepaalt het publiek.”

   

  Helpen die aanwijzingen jullie een beetje?

  “Ik weet niet of die abracadabra zijn, maar die hebben vorig seizoen toch weinig geholpen. Dan krijg je als hint ‘Gouden Plaat’, blijkt het de vrouw van Frans Bauer te zijn. We hebben soms écht geen idee, ook doordat ze zo zijn ingepakt. Dan kan een slank iemand heel dik lijken en andersom. Ik zit elke keer ademloos te luisteren. En ik herken soms echt wel een stem, maar dat betekent nog niet dat ik weet bij wie die past.”

   

  Wie zou jij het liefst in dat pak hijsen?

  “Iemand van het koningshuis. Maar ik denk niet dat die lieve mensen zich daarvoor lenen. Ik zie Máxima nog niet uit een Tijger of Zebra komen. Maar je weet het nooit!”

   

  Zou je zelf aan The Masked Singer meedoen?

  “Nee, ik zie soms mensen in die grote warme pakken een appelflauwte krijgen, dat wil je niet weten. Het is zó warm en stressvol, je moet dansen en zingen tegelijk, en als je pech hebt, dat alles met een heel zwaar masker. Dus alle respect voor de kandidaten.”

   

  Waar kijk je zelf naar op tv?

  “Mijn tv-smaak is heel divers. Ik kijk graag naar RTL Boulevard, Shownieuws, maar ook naar Discovery Channel. Ik hou van een documentaire op z’n tijd, kijk regelmatig naar Opsporing verzocht en zeker in deze rommelige tijd vind ik NOS Politiek een aanrader.”

  Lees hier het interview met Gerard over het eerste seizoen The Masked Singer
  Lees hier het interview met Gerard over The Voice Senior
  Lees hier het interview met Gerard over Geer en Goor zoeken een hobby

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)