1. Interviews

  Helen McCrory

  Fearless

  Als mensenrechtenadvocate ondervindt Emma Banville (McCrory) in deze Britse misdaadserie veel tegenwerking van politie en justitie.
  17 october
  Helen McCrory

  Wat sprak je aan in Fearless?

  “Ik ken persoonlijk nogal wat advocaten, en hun wereld en werk fascineert me. Het zijn vaak slimme mensen, snelle denkers die met beide benen op de grond staan. De serie kijkt verder dan alleen maar de zaak die Emma onderzoekt: een man die beweert dat hij veertien jaar onschuldig vastzit voor de moord op een jong meisje. Fearless gaat ook over Emma’s eigen leven, dat al jaren op pauze staat vanwege haar werk.”

   

  Hoe zou je Emma typeren?

  “Emma heeft een geweldige reputatie. Maar daar heeft ze wel het nodige voor opzijgezet. Nu haar vader op sterven ligt, realiseert Emma dat ze eigenlijk nog graag een kind zou adopteren. Maar zo’n controversiële case als de schijnbaar verloren zaak van Kevin Russell kan de adoptie nog flink gaan hinderen.”

   

  Hoe heb je je voorbereid?

  “Ik heb een aantal boeken gelezen en gesprekken gevoerd met advocaten in Lincoln’s Inn Fields, een van de Londense juridische districten. Ik wilde ervoor zorgen dat mensen thuis op de bank niet direct zouden wegzappen en ‘ik gelóóf jou niet, dame’ zouden roepen.”

   

  Wat maakt Emma fearless?

  “Emma is vanzelfsprekend net zo kwetsbaar en onzeker als iedereen. Wat haar echter fearless maakt is dat ze koste wat kost voor haar cliënt de waarheid boven water haalt. Gaandeweg het verhaal treedt Emma echter toe tot een onbekende wereld, die haar behoorlijk angstig maakt.”

   

  Herken je Emma’s ambitie en toewijding?

  “Zeker. Ik ben net zo door mijn werk geobsedeerd en ik beleef er ontzettend veel plezier aan. Emma houdt van de sensatie van de jacht naar de waarheid. Dat is het moment dat ze voelt dat ze echt leeft. Acteurs herkennen dat. Ze voelen zich het meest aanwezig midden in een scène. Acteurs en advocaten hebben veel gemeen.’

   

  Klopt het dat je tijdens de opnamen voortdurend heen en weer pendelde tussen Londen en New York?

  “Toen ik voor het eerst werd gevraagd zei ik dat ik het onmogelijk kon doen. Omdat mijn man (Homeland’s Damian Lewis, red) en kinderen in New York zijn. Maar de producers hebben een handig schema uitgedokterd waarbij ik om de elf dagen op vrijdagavond naar huis vloog. Dat heb ik zo zeventien weken volgehouden.”

   

  Wat is volgens jou een goede televisieserie?

  “Toen ik nog op de toneelschool zat, raakte ik enorm geïnspireerd door Prime Suspect, dé serie waarmee Helen Mirren de lat hoog legde op het gebied van sterke vrouwenrollen.”

 1. Doe mee en win!

  • Game of Thrones Daenerys Targaryen Emilia Clarke

   3X GoT COMPLETE BOXSET!

   Game of Thrones is een spectaculair fenomeen zo groot als de zeven koninkrijken. De hitserie wist de afgelopen jaren miljoenen kijkers aan de buis te kluisteren. Naast het laatste achtste seizoen op dvd en blu-ray is ook de The Complete Series verkrijgbaar, een box met daarin alle seizoenen en vele extra’s. Totaal TV mag drie keer de blu-ray box weggeven.

  TV-TIP Onze jongens op Java

  Onze jongens op Java
  NPO 2 om 20:25 uur
  Nederland stuurde na de Tweede Wereldoorlog 120.000 militairs naar Indonesië om de nationalistische opstand neer te slaan. Coen Verbraak spreekt veertien Indiëveteranen, die voor het eerst hun verhaal vertellen.

  TV-TIP Inspector Banks

  Inspector Banks
  NPO 1 om 21:25 uur
  Inspector Banks komt niet verder met zijn zoektocht naar een moordenaar. Hij moet zijn denkpatroon doorbreken om toch de zaak op te kunnen lossen.

  Interview

  • Rico Verhoeven Badr Hari

   Rico Verhoeven

   Rico

   In de SBS6-reality-docu RICO wordt Rico Verhoeven gevolgd in het spannendste jaar van zijn leven. De voorbereiding op weg naar hét gevecht tegen Badr Hari vormt de rode draad van de serie.
   Reacties0 reactie(s)