1. Interviews

  Helen McCrory

  Fearless

  Als mensenrechtenadvocate ondervindt Emma Banville (McCrory) in deze Britse misdaadserie veel tegenwerking van politie en justitie.
  17 october
  Helen McCrory

  Wat sprak je aan in Fearless?

  “Ik ken persoonlijk nogal wat advocaten, en hun wereld en werk fascineert me. Het zijn vaak slimme mensen, snelle denkers die met beide benen op de grond staan. De serie kijkt verder dan alleen maar de zaak die Emma onderzoekt: een man die beweert dat hij veertien jaar onschuldig vastzit voor de moord op een jong meisje. Fearless gaat ook over Emma’s eigen leven, dat al jaren op pauze staat vanwege haar werk.”

   

  Hoe zou je Emma typeren?

  “Emma heeft een geweldige reputatie. Maar daar heeft ze wel het nodige voor opzijgezet. Nu haar vader op sterven ligt, realiseert Emma dat ze eigenlijk nog graag een kind zou adopteren. Maar zo’n controversiële case als de schijnbaar verloren zaak van Kevin Russell kan de adoptie nog flink gaan hinderen.”

   

  Hoe heb je je voorbereid?

  “Ik heb een aantal boeken gelezen en gesprekken gevoerd met advocaten in Lincoln’s Inn Fields, een van de Londense juridische districten. Ik wilde ervoor zorgen dat mensen thuis op de bank niet direct zouden wegzappen en ‘ik gelóóf jou niet, dame’ zouden roepen.”

   

  Wat maakt Emma fearless?

  “Emma is vanzelfsprekend net zo kwetsbaar en onzeker als iedereen. Wat haar echter fearless maakt is dat ze koste wat kost voor haar cliënt de waarheid boven water haalt. Gaandeweg het verhaal treedt Emma echter toe tot een onbekende wereld, die haar behoorlijk angstig maakt.”

   

  Herken je Emma’s ambitie en toewijding?

  “Zeker. Ik ben net zo door mijn werk geobsedeerd en ik beleef er ontzettend veel plezier aan. Emma houdt van de sensatie van de jacht naar de waarheid. Dat is het moment dat ze voelt dat ze echt leeft. Acteurs herkennen dat. Ze voelen zich het meest aanwezig midden in een scène. Acteurs en advocaten hebben veel gemeen.’

   

  Klopt het dat je tijdens de opnamen voortdurend heen en weer pendelde tussen Londen en New York?

  “Toen ik voor het eerst werd gevraagd zei ik dat ik het onmogelijk kon doen. Omdat mijn man (Homeland’s Damian Lewis, red) en kinderen in New York zijn. Maar de producers hebben een handig schema uitgedokterd waarbij ik om de elf dagen op vrijdagavond naar huis vloog. Dat heb ik zo zeventien weken volgehouden.”

   

  Wat is volgens jou een goede televisieserie?

  “Toen ik nog op de toneelschool zat, raakte ik enorm geïnspireerd door Prime Suspect, dé serie waarmee Helen Mirren de lat hoog legde op het gebied van sterke vrouwenrollen.”

 1. Doe mee en win!

  • Little Women bioscoopkaarten winnen

   Win een VIP-pakket van Little Women!

   Dit kostuumdrama draait om vier zussen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog die op hun eigen manier met liefde, verlies en andere uitdagingen omgaan die horen bij volwassen worden. Totaal TV geeft van dit romantische drama vijf keer een VIP-pakket weg, met daarin een notitieblok en twee filmkaartjes.

  TV-TIP Deurwaarders UK

  Deurwaarders UK
  RTL 5 om 18:34 uur
  Wanneer je aan het overkant van Het Kanaal je schulden niet betaalt, kun je zomaar een bezoekje verwachten van de deurwaarders van DCBL.

  TV-TIP Kamp Waes

  Kamp Waes
  BVN-TV om 09:20 uur
  Alleskunner Tom Waes heeft vijftien kandidaten geselecteerd die meedoen met de training van de Belgische Special Forces. Wie zal dit overleven?

  Interview

  • Hollands hoop derde seizoen Kim van Kooten

   Kim van Kooten

   Hollands hoop

   In het derde en direct laatste seizoen van de komische en spannende serie Hollands hoop wordt Kim van Kooten als de eens zo brave huismoeder Machteld steeds meedogenlozer.
   Reacties0 reactie(s)