1. Interviews

  Herman den Blijker

  Herman tegen de rest

  Herman den Blijker gaat iedere week in een ander land de strijd aan met een bekende chef-kok.
  11 january
  Herman den Blijker

  Wat houdt het programma precies in?

  “Ik word geacht op een bepaald tijdstip op Schiphol te zijn, krijg op het ticket te zien waar we naartoe gaan en eenmaal aangekomen, tref ik een collega uit Nederland. Een lokale chef maakt daar voor ons een signature dish. Die proeven we, we maken notities en een fotootje en dan is het de bedoeling dat wij dat gerecht zo goed mogelijk namaken.”

   

  Waarom moeten we kijken?

  “Onze kookkunsten worden beoordeeld door een jury die de chef heeft samengesteld. De punten en het commentaar zien wij pas als we terug zijn in Nederland en dat levert erg grappige en spannende televisie op. De cijfers lopen ook enorm uiteen…”

   

  Welk land wilde je graag bezoeken?

  “Zo ver mogelijk, en het liefst Aziatisch! Die keuken staat me enorm aan, maar is ook ontzettend moeilijk te imiteren. Al die specerijen en kruiden zitten natuurlijk niet in ons bloed.”

   

  Wie was je meest bijzondere tegenstander?

  “Dat kan ik niet zeggen. Ze zijn heel divers, van verschillende generaties. Er zit ook een zogeheten Instagram-kok bij, die kookt weer uit een heel andere beleving.”

   

  Wat vond je de grootste uitdaging?

  “Nou, het was niet zozeer een competitie tegen elkaar, maar meer met mezelf. Ik zag vaak zelf al wat ik fout deed, bijvoorbeeld uit onbekendheid met een ingrediënt. Ik werd dan haast een onzeker klein kind.”

   

  Wat is je het meest bijgebleven?

  “We waren op IJsland, in Reykjavik, en die kerel was van de nordic cuisine. Nou ja, alles wat rond je voeten groeit, uit de lucht komt en in het water zwemt, gebruik je daar, maar we stonden toen echt compleet op het verkeerde been. Er waren zoveel combinaties van Aziatische invloeden en specerijen, citroensappen en marinades, dat was echt onbegonnen werk. Ook wel een soort van humor, hoor.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Chef’s Table op Netflix, haha. En ik denk dat ik de allergrootste fan was en ben van Anthony Bourdain. Dat gereis van hem en al die verschillende keukens, dat wil ik gewoon zien. Ook als ik ’s nachts thuiskom en niet in slaap val.”

 1. Doe mee en win!

  • Win de dvd van Motherless Brooklyn

   Win de dvd van Motherless Brooklyn

   Lionel Essrog, een eenzame privédetective die met het Tourette-syndroom leeft, waagt zich aan de moord op zijn mentor en enige vriend. Gewapend met slechts een paar aanwijzingen en de motor van zijn obsessieve geest, ontrafelt Lionel nauwkeurig bewaakte geheimen die het lot van New York op het spel zetten. Totaal TV mag de dvd van deze dramathriller vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Courier

  The Courier
  RTL 7 om 20:30 uur
  De koerier levert pakketjes af en stelt geen vragen. Zijn nieuwste opdracht: een koffertje binnen zestig uur bezorgen bij de mysterieuze gangsterbaas Sevile. Lukt de koerier dat niet, dan betaalt hij de ultieme prijs. Het probleem is dat Sevile tien jaar geleden spoorloos verdween. Iedereen dacht dat hij dood was, maar nu is hij terug om wraak te nemen.

  TV-TIP Opstandelingen

  Opstandelingen
  NPO 2 om 20:30 uur
  Burgers en ondernemers in Almelo worden soms tot wanhoop gedreven door het plaatselijke bestuur. Sophie Hilbrand praat met de boze burgers.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)