1. Interviews

  Herman den Blijker

  Herman tegen de rest

  Herman den Blijker gaat iedere week in een ander land de strijd aan met een bekende chef-kok.
  11 januari
  Herman den Blijker

  Wat houdt het programma precies in?

  “Ik word geacht op een bepaald tijdstip op Schiphol te zijn, krijg op het ticket te zien waar we naartoe gaan en eenmaal aangekomen, tref ik een collega uit Nederland. Een lokale chef maakt daar voor ons een signature dish. Die proeven we, we maken notities en een fotootje en dan is het de bedoeling dat wij dat gerecht zo goed mogelijk namaken.”

   

  Waarom moeten we kijken?

  “Onze kookkunsten worden beoordeeld door een jury die de chef heeft samengesteld. De punten en het commentaar zien wij pas als we terug zijn in Nederland en dat levert erg grappige en spannende televisie op. De cijfers lopen ook enorm uiteen…”

   

  Welk land wilde je graag bezoeken?

  “Zo ver mogelijk, en het liefst Aziatisch! Die keuken staat me enorm aan, maar is ook ontzettend moeilijk te imiteren. Al die specerijen en kruiden zitten natuurlijk niet in ons bloed.”

   

  Wie was je meest bijzondere tegenstander?

  “Dat kan ik niet zeggen. Ze zijn heel divers, van verschillende generaties. Er zit ook een zogeheten Instagram-kok bij, die kookt weer uit een heel andere beleving.”

   

  Wat vond je de grootste uitdaging?

  “Nou, het was niet zozeer een competitie tegen elkaar, maar meer met mezelf. Ik zag vaak zelf al wat ik fout deed, bijvoorbeeld uit onbekendheid met een ingrediënt. Ik werd dan haast een onzeker klein kind.”

   

  Wat is je het meest bijgebleven?

  “We waren op IJsland, in Reykjavik, en die kerel was van de nordic cuisine. Nou ja, alles wat rond je voeten groeit, uit de lucht komt en in het water zwemt, gebruik je daar, maar we stonden toen echt compleet op het verkeerde been. Er waren zoveel combinaties van Aziatische invloeden en specerijen, citroensappen en marinades, dat was echt onbegonnen werk. Ook wel een soort van humor, hoor.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Chef’s Table op Netflix, haha. En ik denk dat ik de allergrootste fan was en ben van Anthony Bourdain. Dat gereis van hem en al die verschillende keukens, dat wil ik gewoon zien. Ook als ik ’s nachts thuiskom en niet in slaap val.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET FAST AND FURIOUS HOBBS AND SHAW

   Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw. Deze spectaculaire eerste stand-alone film neemt de kijker mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze actiefilm weggeven met daarin een t-shirt en natuurlijk twee bioscoopkaartjes.

  TV-TIP She's All That

  She's All That
  om 04:00 uur
  Zach wordt gedumpt door zijn vriendin en om aan zijn vrienden te bewijzen dat hij nog steeds de populairste jongen op school is, gaat hij de uitdaging aan om het suffe muurbloempje Laney te veranderen in een populaire babe. Maar dan begint Zach echte gevoelens voor haar te krijgen.

  TV-TIP In de beste families

  In de beste families
  NPO 2 om 21:15 uur
  Coen Verbraak keek vijftien seizoenen in de ziel van politici, strafpleiters en psychiaters. Nu maakt de interviewkoning van Nederland het persoonlijk en onderzoekt hij de banden tussen broers en zussen. Zoals de band van Barry Atsma en zijn broer Rimmert, die downsydroom heeft.

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Denkend aan Holland

   In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden Nederland vanaf het water. Ze varen langs eeuwenoude stadjes, historische landgoederen en door natuurgebieden.
   Reacties0 reactie(s)