1. Interviews

  Herman den Blijker

  Herman tegen de rest

  Herman den Blijker gaat iedere week in een ander land de strijd aan met een bekende chef-kok.
  11 januari
  Herman den Blijker

  Wat houdt het programma precies in?

  “Ik word geacht op een bepaald tijdstip op Schiphol te zijn, krijg op het ticket te zien waar we naartoe gaan en eenmaal aangekomen, tref ik een collega uit Nederland. Een lokale chef maakt daar voor ons een signature dish. Die proeven we, we maken notities en een fotootje en dan is het de bedoeling dat wij dat gerecht zo goed mogelijk namaken.”

   

  Waarom moeten we kijken?

  “Onze kookkunsten worden beoordeeld door een jury die de chef heeft samengesteld. De punten en het commentaar zien wij pas als we terug zijn in Nederland en dat levert erg grappige en spannende televisie op. De cijfers lopen ook enorm uiteen…”

   

  Welk land wilde je graag bezoeken?

  “Zo ver mogelijk, en het liefst Aziatisch! Die keuken staat me enorm aan, maar is ook ontzettend moeilijk te imiteren. Al die specerijen en kruiden zitten natuurlijk niet in ons bloed.”

   

  Wie was je meest bijzondere tegenstander?

  “Dat kan ik niet zeggen. Ze zijn heel divers, van verschillende generaties. Er zit ook een zogeheten Instagram-kok bij, die kookt weer uit een heel andere beleving.”

   

  Wat vond je de grootste uitdaging?

  “Nou, het was niet zozeer een competitie tegen elkaar, maar meer met mezelf. Ik zag vaak zelf al wat ik fout deed, bijvoorbeeld uit onbekendheid met een ingrediënt. Ik werd dan haast een onzeker klein kind.”

   

  Wat is je het meest bijgebleven?

  “We waren op IJsland, in Reykjavik, en die kerel was van de nordic cuisine. Nou ja, alles wat rond je voeten groeit, uit de lucht komt en in het water zwemt, gebruik je daar, maar we stonden toen echt compleet op het verkeerde been. Er waren zoveel combinaties van Aziatische invloeden en specerijen, citroensappen en marinades, dat was echt onbegonnen werk. Ook wel een soort van humor, hoor.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Chef’s Table op Netflix, haha. En ik denk dat ik de allergrootste fan was en ben van Anthony Bourdain. Dat gereis van hem en al die verschillende keukens, dat wil ik gewoon zien. Ook als ik ’s nachts thuiskom en niet in slaap val.”

 1. TV-TIP VTBL

  VTBL
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hmbrt Tn, Th Jnssn en Jmm Fld Hsslbnk zijn de kopstukken van de nieuwe voetbaltalkshow VTBL. Want over het spel kan niet genoeg worden gebakkeleid. Minder bekend, wel aan tafel: journalisten Bart Nolles en Simon Zijlemans. Ze bespreken alles van Vitesse tot de Europese voetbalvelden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTJES INSTANT FAMILY

   Als Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) een gezin willen stichten, komen ze in de wereld van adoptie terecht. Wanneer ze de rebelse vijftienjarige Lizzy en haar jongere broer en zus leren kennen, krijgt het stel onverwacht in één keer drie kinderen. Dit brengt niet alleen moeilijke situaties met zich mee maar ook grappige en ontroerende momenten. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP A Good Day to Die Hard

  A Good Day to Die Hard
  Veronica om 20:30 uur
  De New Yorkse agent John McClane (Bruce Willis) steekt voor het eerst de grens over om zijn zoon uit een gevangenis in Moskou te halen. Hij steekt de oceaan over om daar de boel aan gort te scheuren en te schieten. Net als zijn voorgangers is de film weer tot de nok toe gevuld met actie.

  Interview