1. Interviews

  Herman den Blijker

  Herman tegen de rest

  Herman den Blijker gaat iedere week in een ander land de strijd aan met een bekende chef-kok.
  11 januari
  Herman den Blijker

  Wat houdt het programma precies in?

  “Ik word geacht op een bepaald tijdstip op Schiphol te zijn, krijg op het ticket te zien waar we naartoe gaan en eenmaal aangekomen, tref ik een collega uit Nederland. Een lokale chef maakt daar voor ons een signature dish. Die proeven we, we maken notities en een fotootje en dan is het de bedoeling dat wij dat gerecht zo goed mogelijk namaken.”

   

  Waarom moeten we kijken?

  “Onze kookkunsten worden beoordeeld door een jury die de chef heeft samengesteld. De punten en het commentaar zien wij pas als we terug zijn in Nederland en dat levert erg grappige en spannende televisie op. De cijfers lopen ook enorm uiteen…”

   

  Welk land wilde je graag bezoeken?

  “Zo ver mogelijk, en het liefst Aziatisch! Die keuken staat me enorm aan, maar is ook ontzettend moeilijk te imiteren. Al die specerijen en kruiden zitten natuurlijk niet in ons bloed.”

   

  Wie was je meest bijzondere tegenstander?

  “Dat kan ik niet zeggen. Ze zijn heel divers, van verschillende generaties. Er zit ook een zogeheten Instagram-kok bij, die kookt weer uit een heel andere beleving.”

   

  Wat vond je de grootste uitdaging?

  “Nou, het was niet zozeer een competitie tegen elkaar, maar meer met mezelf. Ik zag vaak zelf al wat ik fout deed, bijvoorbeeld uit onbekendheid met een ingrediënt. Ik werd dan haast een onzeker klein kind.”

   

  Wat is je het meest bijgebleven?

  “We waren op IJsland, in Reykjavik, en die kerel was van de nordic cuisine. Nou ja, alles wat rond je voeten groeit, uit de lucht komt en in het water zwemt, gebruik je daar, maar we stonden toen echt compleet op het verkeerde been. Er waren zoveel combinaties van Aziatische invloeden en specerijen, citroensappen en marinades, dat was echt onbegonnen werk. Ook wel een soort van humor, hoor.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Chef’s Table op Netflix, haha. En ik denk dat ik de allergrootste fan was en ben van Anthony Bourdain. Dat gereis van hem en al die verschillende keukens, dat wil ik gewoon zien. Ook als ik ’s nachts thuiskom en niet in slaap val.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN FIGHTING WITH MY FAMILY

   Fighting with My Family is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle WWE-worstelaar Paige. Wanneer zij en haar broer Zak de kans krijgen om auditie te doen voor WWE (World Wrestling Entertainment), grijpen ze deze unieke kans om hun stoutste dromen werkelijkheid te laten worden. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaarten voor deze dramafilm weggeven.

  TV-TIP De regels van Floor

  De regels van Floor
  NPO 3 om 09:10 uur
  De eigenwijze Floor krijgt in dit tweede seizoen een nieuw klasgenootje, dat voor het gemak ook Floor heet. Omdat haar ouders puissant rijk zijn, wordt ze 'Rijke Floor' genoemd en wordt Floor gedegradeerd tot 'Gewone Floor'. Daar is Floor het natuurlijk niet mee eens, dus gaat ze op zoek naar een nieuwe bijnaam. Makkelijker gezegd dan gedaan.

  TV-TIP Hoofdzaken

  Hoofdzaken
  NPO 3 om 18:15 uur
  In het hart van Breda staat de kapperszaak van Marko. Marko kan niet alleen goed overweg met kam en schaar, hij weet met zijn montere gebabbel ook het meest gesloten kinderboek te openen. In Hoofdzaken openbaren kinderen vanaf de kappersstoel hun diepste, en meest hilarische zielenroerselen.

  Interview

  • *

   Olav Mol

   Formule 1

   Met een tegensputterende Renault-motor kon Max Verstappen geen gooi naar de wereldtitel doen. Brengt zijn nieuwe Honda daar verandering in?
   Reacties0 reactie(s)