1. Interviews

  Herman den Blijker

  Herman tegen de rest

  Herman den Blijker gaat iedere week in een ander land de strijd aan met een bekende chef-kok.
  11 januari
  Herman den Blijker

  Wat houdt het programma precies in?

  “Ik word geacht op een bepaald tijdstip op Schiphol te zijn, krijg op het ticket te zien waar we naartoe gaan en eenmaal aangekomen, tref ik een collega uit Nederland. Een lokale chef maakt daar voor ons een signature dish. Die proeven we, we maken notities en een fotootje en dan is het de bedoeling dat wij dat gerecht zo goed mogelijk namaken.”

   

  Waarom moeten we kijken?

  “Onze kookkunsten worden beoordeeld door een jury die de chef heeft samengesteld. De punten en het commentaar zien wij pas als we terug zijn in Nederland en dat levert erg grappige en spannende televisie op. De cijfers lopen ook enorm uiteen…”

   

  Welk land wilde je graag bezoeken?

  “Zo ver mogelijk, en het liefst Aziatisch! Die keuken staat me enorm aan, maar is ook ontzettend moeilijk te imiteren. Al die specerijen en kruiden zitten natuurlijk niet in ons bloed.”

   

  Wie was je meest bijzondere tegenstander?

  “Dat kan ik niet zeggen. Ze zijn heel divers, van verschillende generaties. Er zit ook een zogeheten Instagram-kok bij, die kookt weer uit een heel andere beleving.”

   

  Wat vond je de grootste uitdaging?

  “Nou, het was niet zozeer een competitie tegen elkaar, maar meer met mezelf. Ik zag vaak zelf al wat ik fout deed, bijvoorbeeld uit onbekendheid met een ingrediënt. Ik werd dan haast een onzeker klein kind.”

   

  Wat is je het meest bijgebleven?

  “We waren op IJsland, in Reykjavik, en die kerel was van de nordic cuisine. Nou ja, alles wat rond je voeten groeit, uit de lucht komt en in het water zwemt, gebruik je daar, maar we stonden toen echt compleet op het verkeerde been. Er waren zoveel combinaties van Aziatische invloeden en specerijen, citroensappen en marinades, dat was echt onbegonnen werk. Ook wel een soort van humor, hoor.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Chef’s Table op Netflix, haha. En ik denk dat ik de allergrootste fan was en ben van Anthony Bourdain. Dat gereis van hem en al die verschillende keukens, dat wil ik gewoon zien. Ook als ik ’s nachts thuiskom en niet in slaap val.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 TICKETS ZIGGO F1 LIVE

   De Grand Prix van Oostenrijk is 30 juni niet alleen levensecht te volgen op de tribunes bij het circuit, maar ook voor duizenden fans in de Ziggo Dome. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor dit live evenement in de Ziggo Dome weggeven.

  TV-TIP The Trial Of Ratko Mladic

  The Trial Of Ratko Mladic
  NPO 2 om 20:25 uur
  Het Joegoslavi√ętribunaal bevond de Servische engnek Ratko Mladic in 2017 schuldig aan genocide en misdaden tegen de mensheid en veroordeelde hem tot een levenslange celstraf. Deze 2Doc volgt zowel de verdediging als de aanklagers tijdens het grootste strafproces sinds het Neurenberg-tribunaal.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: At World's End

  Pirates of the Caribbean: At World's End
  om 02:44 uur
  Na de overvolle tweede Pirates-film waren we voor dit derde deel op het ergste voorbereid. De lengte beloofde al weinig goeds, maar de tijd gaat vrij vlot voorbij. Op een paar scènes na, waarin Depp tientallen Jack Sparrows speelt, houdt regisseur Verbinski redelijk maat. Dat kun je niet zeggen van het aantal wendingen door gelegenheids-coalities, list, bedrog en verraad. Voordeel is dat er altijd wel iets gebeurt, zodat de film redelijk onderhoudend blijft.

  Interview

  • *

   Airen Mylene

   Hotel Rules

   In Hotel Rules verbouwen vijf kandidatenkoppels elkaars hotel of Bed and Breakfast rigoureus. Airen Mylene presenteert. Het winnende koppel ontvangt 25.000 euro.
   Reacties0 reactie(s)