1. Interviews

  Hugo Kennis

  Food Truck Challenge

  Of je nou graag zelf boven de kolen staat, of je zomermaal liever bestelt op een foodtruckfestival in de buurt: 24Kitchen-chef Hugo Kennis weet raad.
  29 juni
  Hugo Kennis

  Op 24Kitchen begint alweer het derde seizoen van 24Kitchen Food Truck Challenge. Een programma vol kook- en eetinspiratie met een lekkere snuf bekende koppen en een flinke scheut fijne tips waar je thuis ook iets mee kunt. Kok Hugo Kennis (De worsten van Babel, Smaakpupillen) vertelt hoe je de zomer culinair gezien zo prettig
  mogelijk maakt.

   

  Jij hebt een appeltje te schillen met de oer-Hollandse barbecue?

  “Ja, wel met de manier waarop we het in Nederland graag aanpakken. Ik ben met warm weer altijd in voor een barbecue, maar dan wel een echte goeie. In mijn ogen doen we het in Nederland helemaal verkeerd. We gooien zo acht stukken vlees per persoon op de barbecue. Dat zou je toch ook niet doen als je gewoon in de keuken stond, met een koekenpan? Zorg gewoon dat je één ding goed doet.”

   

  Oké, maar wat dan?

  “Nou, kippendijtjes bijvoorbeeld. Die worden niet droog, en zijn heel erg lekker als je ze marineert in wat tijm, citroen en knoflook. Dat doe je lekker ’s ochtends, daarna gooi je het in de koelkast. ’s Avonds maak je er een simpele salade bij, bijvoorbeeld van dungesneden rauwe venkel, en serveer je er een goed stuk brood bij. Wijntje erbij en klaar.”

   

  Is dat ook een gerecht dat je in 24Kitchen Food Truck Challenge maakt?

  “Daar probeer ik iets vooruitstrevender te zijn. Op foodtruckfestivals worden trends gezet, daar staan de pioniers die nieuwe dingen willen proberen. Samen met Jasper en Marius maakte ik bijvoorbeeld een gerecht met geitenvlees. Dat willen heel veel mensen niet eten, dus dat was wel een risico. Maar het is ontzettend lekker vlees dat echt een groter publiek verdient. We hebben er in Nederland veel van, omdat we zo graag geitenkaas eten.”

   

  Jij loopt natuurlijk alle foodtruckfestivals van Nederland af. Wat kun je echt niet meer zien?

  “Ik hoef echt geen hamburger, pulled pork of friet op een foodtruck-festival. Daar kom je toch niet voor? Ik hou van de meer creatieve gerechten, van trucks waar echt ter plekke gekookt wordt. Niet iets wat vooraf ergens in een keuken gemaakt is, en alleen nog uitgeserveerd moet worden.”

   

  Waar loop je wél warm voor?

  “De Mexicaanse keuken vind ik in de zomer heel fijn. En dan dus de échte Mexicaanse keuken – een zachte, huisgemaakte maistortilla met goed vlees erin, en een koud biertje erbij. Fris en niet te zwaar.”

   

  Je presenteert ook het programma Smaakpupillen, waarin je met kinderen kookt. Hoe bedien je hen op een festival?

  “Ik merk dat veel ouders hun kinderen toch friet of pannenkoeken of zoiets geven op een festival. En het is juist zo belangrijk om ze te leren om meer smaken te ontwikkelen. Je hoeft het niet te forceren, maar je zult zien dat als je zelf iets nieuws bestelt, zij ook wel nieuwsgierig worden. Bovendien kun je de meeste gerechten die je op een festival ziet makkelijk thuis namaken. Dan kunnen de kinderen helpen, en zelf bepalen wat ze er wel en niet op willen. Mijn ervaring met kinderen is dat als ze mogen helpen, ze heel veel durven te proberen.”

 1. TV-TIP Het gevoel van De Vierdaagse

  Het gevoel van De Vierdaagse
  NPO 1 om 19:10 uur
  Als Fons de Poel aan de Vierdaagse denkt, krijgt hij kriebels in het vooronder. Als rasechte Nijmegenaar (in 2003 maakte hij nog het singeltje ‘Go NEC, We Gaan Europa in’) kan hij het gevoel van de Vierdaagse pas écht overbrengen. Hij weet namelijk precies wanneer de wandelaars hun brandpunt bereiken.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP- PAKKET MISSION: IMPOSSIBLE FALLOUT

   Samen met zijn IMF-team bevindt Ethan Hunt zich in een race tegen de klok nadat een missie verkeerd afloopt. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze 3D-actiefilm weggeven, met daarin twee kaartjes, maar ook een phone grip én de dvd van Mission: Impossible - Rogue Nation.

  TV-TIP The Chronicles of Riddick

  The Chronicles of Riddick
  Veronica om 20:30 uur
  Toen Vin Diesel nog een onbekende spierklomp was, maakte hij de sf-film Pitch Black, waarin met minimale middelen het onderste uit de kan gehaald werd. Voor dit vervolg versierde hij een megabudget. Je moet flink wat geduld hebben met het scenario, maar dan valt er toch nog heel wat plezier te beleven.