1. Interviews

  Irene Moors

  Doorbakken

  Heel Holland bakt krijgt een nieuw napraatprogramma. In Doorbakken gaat Irene Moors wekelijks in op het centrale thema en de gebeurtenissen van de populaire bakshow.
  12 december
  Doorbakken met Irene Moors is te zien bij NPO 1

  Irene Moors? Op de publieke omroep? Ja! Ze mag dan wel een bekend RTL-gezicht zijn, sinds ze in april als freelancer verder wilde, is Irene Moors zo vrij als een vogeltje. En daar maakte Omroep MAX-directeur Jan Slagter gretig gebruik van. Moors: “Ik zat in de jury van Dancing with the Stars toen hij opeens belde om me uit te nodigen voor een kopje koffie. Waarop ik uiteraard wel voorstelde daar een gezellig taartje bij te nemen. Ik verwachtte op dat moment niet dat het gesprek uiteindelijk over een rol voor mij in zijn bakprogramma zou gaan. Fantastisch, toch?”

   

  Masterclass

  Doorbakken is de opvolger van Smaakt naar meer, het programma dat van de buis moest, omdat het te weinig jonge kijkers trok én het entertainmentgehalte te hoog was. In het nieuwe napraat-programma rond kijkhit Heel Holland bakt wordt niet alleen teruggeblikt op gebeurtenissen uit het bakprogramma, maar treedt Irene ook buiten de wereld van ovens, cakes en taarten. Ze voert gesprekken met gasten en introduceert reportages waarin juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven dieper ingaan op bakthema’s, tradities en ingrediënten. “Robèrt gaat daarnaast ook langs bij de wekelijkse Heel Holland bakt-afvaller. Samen analyseren ze waar het misging en bakken ze het verliezende baksel nog eens, maar dan goed. Als een soort masterclass.” Op die manier beperkt Doorbakken zich niet alleen tot een studio, maar gaat het programma het hele land door. “We pakken als het ware de tafel uit de jurytent op en nemen die mee naar verschillende plekken in Nederland, afhankelijk van het thema. We hebben een flexibele studio die je overal in het land neer kunt zetten. Rond kerst kijken we of bijvoorbeeld de ontbijttradities anders zijn in Groningen dan in Noord-Holland of Zeeland.”

   

  Bakverstand

  Irene Moors mag dan, samen met Carlo Boszhard, honderden afleveringen van Life & Cooking in goede banen hebben geleid en ontelbaar veel delicatessen de revue hebben zien passeren, ze ziet zichzelf niet als een bakker in hart en nieren. “Totaal niet zelfs. Ik heb mijn hele leven lang veel mensen om me heen gehad die er goed in zijn en hun eigen gebak maken. Mijn kunsten beperken zich tot af en toe een appeltaart, soesjes of een gezellige cake. Ik ben vooral expert in het genietende aspect.” En als ze toch iets nodig heeft, dan staat meesterpatissier Rudolph van Veen voor haar klaar. “Door hem ben ik de afgelopen twintig jaar enorm verwend. Maar misschien word ik door Doorbakken aangestoken zelf ook meer te doen. Gelukkig hoef ik als presentatrice niet gespecialiseerd te zijn. In de uitzending komen genoeg mensen langs die bakverstand hebben, laat mij dan maar de voor de hand liggende vragen stellen. Dat kan ik wél!”

   

  Gevoelsmens

  Net als miljoenen andere Nederlanders is Moors fan van Heel Holland bakt, al was ze dat niet vanaf het allereerste moment. “Eerst vroeg ik me af waar iedereen zo hyped over was, toen ben ik zelf gaan kijken. Ik vond het vooral enig als er iets misging. Die bakkers zijn ook maar mensen, natuurlijk.” Later, voor het programma De TV-Kantine, veranderde het relaxed kijken in serieus huiswerk: jurylid Janny van der Heijden persifleren. “Ter voorbereiding heb ik haar regelmatig gebeld. Zo van: ‘God, waar heb jij die jurk nou weer vandaan?’ En: ‘Hoe zit het met die hakken: draag je die altijd?’ Ik kende haar nog uit mijn tijd bij Life & Cooking en ze vond het enig mee te werken.” Moors vindt Doorbakken geslaagd als iedereen (redacteuren, productie en regie) tevreden is over het resultaat. “Ik ben een gevoelsmens en hecht veel waarde aan de mening van anderen. Als iedereen blij is over de show dan ben ik dat ook. Wat betreft de kijkcijfers: dat blijft toch een soort lotto. Je hebt het niet in de hand. Als er één ding is wat ik wel geleerd heb de afgelopen jaren, dan is dat het wel!”

 1. Doe mee en win!

  • Bad Boys For Life

   5X2 KAARTEN BAD BOYS FOR LIFE

   Will Smith en Martin Lawrence zijn terug als Mike Lowrey en Marcus Burnett in het langverwachte Bad Boys For Life. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze actiefilm weggeven.

  TV-TIP Holland-België

  Holland-België
  RTL 4 om 20:00 uur
  De strijd tussen Nederland en België gaat door in het nieuwe seizoen van deze komische spelshow. Wie weet het meeste van het buurland?

  TV-TIP Angels & Demons

  Angels & Demons
  Veronica om 20:00 uur
  Na de moord op de katholieke fysicus Silvano Bentivoglio wordt de hulp ingeroepen van professor Robert Langdon, expert op het gebied van symboliek. Op het lijk van de vermoorde fysicus is namelijk een vreemd symbool aangetroffen. Samen met Bentivoglio's collega Vittoria Vetra gaat professor Langdon op zoek naar de moordenaar die gevaarlijke antimaterie uit het laboratorium heeft ontvreemd.

  Interview

  • Netflix Original Ares Lisa Smit

   Lisa Smit

   Ares

   Lisa Smit (26) speelt een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix-original serie Ares, die vanaf 17 januari te bekijken is. Deze psychologische horrorserie telt acht afleveringen en wordt in meer dan 190 landen uitgebracht!
   Reacties0 reactie(s)