1. Interviews

  Jaap Jongbloed

  Het mooiste meisje van de klas

  Deze week begint een nieuw seizoen Het mooiste meisje van de klas, waarvan het grootste deel tijdens de coronacrisis opgenomen is. Jaap Jongbloed legt uit hoe dat werkt.
  11 june
  Het mooiste meisje van de klas Jaap Jongbloed

  Wat is volgens jou de kracht van Het mooiste meisje?

  “Het mooie tijdsbeeld, ondersteund door videobeelden van artiesten die in die tijd populair waren. Voor veel kijkers een trip down memory lane. Verder is het leuk om te kijken naar vrouwen die in de glamourwereld hebben gewerkt; vaak het geval bij ‘mooiste meisjes’. Tot slot kan het herkenbaar of geruststellend zijn dat ook die mooie meisjes met vervelende dingen in aanraking komen.”

   

  Wat gaan we dit seizoen zien?

  “De eerste aflevering namen we een jaar geleden op. Die speelt zich voor een groot deel af op Ibiza en is dus een ‘ouderwetse’ aflevering. De laatste aflevering moet nog worden opgenomen, daarvoor gaan we misschien naar Zweden want het mooiste meisje van die aflevering woont en werkt daar. Ze heeft daar haar eigen bedrijf. De overige afleveringen zijn tijdens de coronacrisis opgenomen, dus ‘op afstand’. Dat ziet er anders uit, maar het verhaal is niet minder mooi.”

   

  Worden de verhalen minder interessant nu reizen ontbreken?

  “Zeker niet. De afleveringen die we in Nederland hebben gedraaid, zijn aangrijpende portretten geworden. Dat tijdsbeeld blijft. Net als de confrontatie met oud-klasgenoten en ex-vriendjes. Op de plekken waar het zich heeft afgespeeld, hebben we drone-opnamen gemaakt. Volgens mij boet het niets in aan visuele aantrekkingskracht.”

   

  Welk verhaal greep je het meest aan?

  “Juliette in de tweede aflevering. Zij heeft borstkanker en ligt in een hospice. Ze ziet de aflevering dan ook als een document voor haar kinderen. Vanwege corona ging ons gesprek via Skype. Juliettes dochter filmde het. Ondanks de afstand was dit het meest intieme gesprek dat ik ooit voor Het mooiste meisje heb gevoerd. We zaten beiden met tranen in onze ogen. Heel aangrijpend. Dat we elkaar niet konden vastpakken, zoals je normaal na zo’n gesprek zou doen, was ontnuchterend en ontroerend tegelijk.”

   

  Er moet wel altijd een drama in het leven van het mooiste meisje zijn, anders hebben jullie geen verhaal… Lastig te vinden?

  “Nee, zo’n levensverhaal met een randje is bij bijna iedereen te vinden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waarbij de narigheid extreem is, zoals bij Juliette. Maar in ieders leven speelt behalve geluk, ook onheil een rol. Als je goed doorvraagt, stuit je altijd wel op dat kruisje wat elk huisje heeft.”

   

  Ooit een bekende van jezelf in het programma gehad?

  “Nee, er is weleens een middelbare schoolliefde van me, achter mijn rug om, benaderd door de redactie. Zij wilde gelukkig niet meedoen. Anders had ik zeer getwijfeld of ik het had gewild.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Sport, toen het er nog was. Ik heb net The Last Dance over Michael Jordan op Netflix gezien. Zo mooi!

  Lees hier het interview met Jaap over Ik gun geluk
  Lees hier het interview met Jaap over De nationale misdaadmeter
  Lees hier het interview met Jaap over Fatale fouten
  Lees hier het interview met Jaap over Vermist

 1. Doe mee en win!

  • Before We Die

   Win Before We Die S1&2

   Before We Die is niet alleen een typische misdaadserie, het is ook een hartverscheurend drama over een moeder en zoon, een politierechercheur en een infiltrant. Een serie over morele dilemma’s, verraad en pijnlijke relaties. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het eerste en tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie weggeven.

  TV-TIP Blade

  Blade
  Veronica om 20:00 uur
  Door Blade's aderen stroomt vampierbloed. Dit geeft hem onmetelijke krachten, maar maakt hem ook een buitenstaander: hij behoort net zo min tot de mensenwereld als tot de vampierwereld. Blade stelt zich ten doel de mensheid te beschermen tegen de moordenaar van zijn moeder. Samen met de gedreven vampierjager Abraham Whistler begint hij een bloederige kruistocht.

  TV-TIP Hellboy II: The Golden Army

  Hellboy II: The Golden Army
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hellboy moet het opnemen tegen een genadeloze dictator en zijn brute rovers. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, zijn vrienden Liz, Abe en Johann, reist hij heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. Hellboy moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.

  Interview

  • TV-Toppers met Anita Witzier

   Anita Witzier

   TV-Toppers

   Favoriete tv-fragmenten terugkijken van steeds twee bekende tv-persoonlijkheden uit verschillende generaties. Dat is TV-Toppers. Anita Witzier presenteert deze show zes weken lang op zaterdagavond.
   Reacties0 reactie(s)